Sivut

23. maaliskuuta 2014

Hyppelyitä ja irtokenkää

Innostunutta porukkaa :D

Tämä viikko on taas sujahtanut nopeasti ohitse enkä ole tietokoneen äären ehtinyt istahtaa, jotta olisin tänne saanut jotain rustattua :) Tällä viikolla kuitenkin olen ahkerasti Vallun kanssa treenannut, kun pelto on ollut hyvässä kunnossa ja pitkästä aikaa uskaltauduttiin ottamaan muutamia minihyppyjä! :)

Maanantaina käytiin Sannin kanssa heittämässä maastolenkki. Sanni oli matkassa Cindyllä ja mä sitten tietysti Vallulla. Käytiin heittämässä vähän erilenkki kuin normaalisti ollaan menty näin arkipäivinä. Vallu toimi hyvin maastossa, intoa sillä oli vaikka muille jakaa, mutta pysyi intoilustaan huolimatta kuulolla ja siinä vauhdissa missä halusin. Heitettiin rento, mutta vauhdikas lenkki.


Pouni ja letti :D


Tiistaina suuntasin Vallun kanssa pellolle tekemään treeniä. Pelto oli hieman pinnalta jäässä ja sitä kautta aavistuksen liukas, mutta hyvin pystyi tekemään täyspainoisen treenin. Alkuun tein käynnissä kahdeksikkoa ja hain ponin kuulolle. Kun Vallu oli hyvin kuulolla lähdin hakemaan töltissä kahdeksikkoa. Pidin vauhdin rauhallisena ja keskityin ponin takajalkoihin, että ne tulisivat kunnolla matkassa mukana. Vallu oli hyvin kuulolla eikä edes yrittänyt kaahailla mihinkään. Tölttien jälkeen otin laukkaa kumpaankin suuntaan ympyrällä. Ympyrää kun laukkaa niin huomaa selvästi, että Vallulle on raskaampaa ja vaikeampaa laukata vasempaan kierrokseen kuin oikeaan kierrokseen. Treeniä ja treeniä siihenkin "vaivaan" niin eiköhän hyvää tule! :) Vallu nosti laukat hyvin ja oli innoissaan laukkaamassa ympyrällä ja mä vielä enemmän innoissani siitä, että mä pystyn nyt säätelemään Vallun laukkaa ympyrällä niinku hitaammaksi tai nopeammaksi ja poni kuuntelee ja tottelee sitä.

Ihan lopuksi päätin kokeilla onneani ja ylittää Vallun kanssa pellolla oleva este. Esteitä viimeksi oli loikittu lokakuussa(niin että itse olen mennyt esteitä) huonoin tuloksin. Vähän jännitti, mutta Vallu oli löytänyt estetauon jälkeen esteintonsa takaisin ja loikkasi innoissaan esteen muutamaan kertaan kumpaankin suuntaan! :) Hieno pouni! Lopuksi käytiin Sannin kanssa käppäilemässä loppukäynnit maastossa.






Keskiviikkona suuntasin pellolle jälleen tekemään treenit. Pelto oli liukkaampi kuin tiistaina, joten ympyrällä en uskaltanut laukata, mutta muuten tein täyspainoisen treenin ja Vallu tuntui tosi hyvälle. Aloitin taas käynnissä kahdeksikolla ja hain Vallun kuulolle, jonka jälkeen tölttäsin kahdeksikkoa hitaassa ja rauhallisessa temmossa ja tsekkailin, että Pouni pysyi hereillä ja keskityin pääasiassa tarkkaan ratsastukseen, että mennään tasan siitä mistä haluan ja sitä vauhtia mitä haluan. Vallu toimi hyvin eikä se edes pahemmin rullannut töltissä vasempaan kiertoon. Lopuksi laukkasin suorilla kumpaankin suuntaan ja ravissa tein kahdeksikkoa venytellen Vallua.

Keskiviikkona käytiin äitin kanssa myös Agrissa ostamassa Vallulle ruokaa ja mukaan tarttui vihdoinkin kunnolliset kuljetussuojat! Nyt kelpaa matkustaa! :D Vallu vaan ei osannut liikkua suojat jalassa aluksi :D






Torstaina mulla oli tunti Baldurilla. Ratsuna mulla oli Fergu ja ajattelinkin ennen tunnin alkua, että mitä tästäkin tulee. Mä en henk.koht. oikeen Fergusta tykkää, mutta kyllä sillä ratsastan, mikäli se mulle on merkattu :D Meillä ei oikeen synkkaa ;)

Tunti meni kuitenkin todella hyvin, kun tehtiin yksinkertaista harjoitusta ja sain vain keskittyä omaan istuntaani. Mentiin koko kenttää ympäri ja tölttäiltiin pitkiä sivuja ja koko kierrosta. Fergu toimi tosi hyvin, kun aluksi tein selväksi että jaruu on jarru ja kaasu on kaasu. Alkuun en kyllä oikein ´uskaltanut´ ratsastaa Fergua kunnolla vaan hiukan vaan nätisti koitin muka ratsastaa sitä. Mutta sitten kun sain skarpattua ja aloin oikeasti ratsastamaan Fergua niin alkoi ponikin kulkea hienommin. Lopputunnissa otettiin laukkaa kumpaankin suuntaan. Fergu laukkasi oikein hyvin kumpaankin suuntaan, vain kerran se yritti omia pää alas pomppuja, mutta sain sen lopettamaan ennen edes mitään varsinaisia pomppuja. Muutamia kertoja Fergu karkasi multa keskelle kenttää kesken kaiken, mutta se johtui lähinnä siitä etten muistanut pitää sisäjalkaani tarpeeksi hommissa.





Perjantaina Vallulla oli hieronta. Vallu ei oikein olisi malttanut seistä koko hierontaa paikoillaan vaan piti vähän koittaa kaivaa kummallakin jalalla vuorotellen, mutta seisoi loppuun asti silti suhteellisen kiltisti. Vallussa ei juuri mitään sanomista ollut, mutta hieman selässä ja vasemmassa lavassa oli kireyttä. Ei muutakuin treenit jatkukoon :D

21.3.2014
'
21.3.2014









Lauantaina suuntasin jälleen pellolle treenaamaan. Aloitin - kuten aina - käynnissä kahdeksikolla. Väistättelin ja hain ponia kuulolle. Kahden päivän vapaan jälkeen Vallulla oli energiaa paljon, mutta samalla sopivasti, koska ei yliragoinut apuihin ja pysyi kuulolla vaikka Pounilla oli erittäin hyvä oma moottori käynnissä :D Vallu olisi halunnut laukata ja tarjosikin laukkaa aina, kun en muistanut töltissä sitä ratsastaa. Töltissä otin kahdeksikkoa ja keskityin siihen, että poni pysyi mahdollisimman rentona ja rauhallisessa töltissä eikä loikkisi laukalle koko aikaa. Tölttäilyn jälkeen laukkasin molempiin suuntiin ympyrällä. Vallu laukkasi kumpaankin suuntaan todella hyvin ja palkkioksi annoin sen hypätä miniesteen pariin kertaan kummastakin suunnasta. Vallu oli innoissaan menossa esteelle ja painoi hieman kädelle, mutta korjasin sen jarruttamalla istunnalla ja käyttämällä nopeasti pohkeen. Hypyt sujuivat hyvin ja lopuksi ravailin Vallulla ympyrällä kumpaankin suuntaan. Sanni oli Cindyn kanssa samaan aikaan pellolla (kuten videosta huomaatte ;D) ja käytiinkin lopuksi tallustamassa loppukäynnit metsässä. Vallu onnistui loppukäyntien aikana pudottamaan - jälleen - kenkänsä samasta jalasta kuin pari viikkoa sitten. Argh... Enpä olisikaan halunnut seuraavana päivänä lähteä ryhmämaastolle... :/






Sunnuntaina pääsin sittenkin mukaan ryhmämaastolle, mutta en Vallulla vaan yhen Hani- shettiksen kärryillä, kun Hanin omistajat olivat Sannin, mun ja yhden Emmin kanssa maastossa. Vallu sai jäädä yksin tarhaan odottelemaan siksi aikaa, että me käytiin maastossa. Alkuun Vallu juoksenteli tarhassa ja huuteli kauheasti perään, mutta ilmeisesti oli sitten rauhoittunut ja mussuttanut heiniä, jotka sille vein ennen lähtöä.

Maasto meni hyvin, tai mikäs mulla siinä kärryillä istuskellessa, kun ei tarvinnut mitään erikoisempaa tehdä kun tsekkailla maisemia. Keli ei ollut mikään paras, kun satoi räntää ja vettä, mutta muuten mulla ainakin oli hauskaa. :D Melkein päädyin ojanpohjalle kärryiltä, mutta mitäs pienistä ;) Mulla oli hauskaa ja toivottavasti uudestaankin eksytään maastoon samalla kokoonpanolla ja vielä niin, että Vallulla olisi kengät jalassa ja pääsisi sekin matkaan mukaan :D

Kiitos maastosta teille, jotka matkassa olitte ja satutte tätä lukemaan! ;)



3 kommenttia:

  1. Joo ehdottomasti täytyy mennä vielä uudestaan yhdessä maastoon, siten että Vallukin pääsee mukaan:)

    VastaaPoista
  2. Sulla on niin kiva heppa ja kaikenlisäks se on ihqun värinen :) Vähä oon kade ku mun issikalle iski kinnerpatti ja sen töltti on vaan semmosta passitahtista sössöilyä ja laukka semmosta kaahotusta takalajat laahustaen.. Ois kyl kiva päästä vaikka voltilla laukkaamaan :D

    VastaaPoista
  3. Sinulle on haaste blogissani http://fanny-ja-karvakasat.blogspot.fi/ Käythän kattomassa! :D

    VastaaPoista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina