Sivut

1. maaliskuuta 2014

Rokotuslomaa, ostoksia, kärryjen sovitusta, treenailua sekä hajonneita putseja


Tämä pidempi kirjoitusväli johtuu siitä että haluan panostaa blogini postauksiin enemmän.  Viikon kuulumiset tulevat varmasti jatkossa näin samalla tavalla kuin nytkin eli kerran viikossa. Se on tietysti vähän pitkä väli aina kirjoittaa, mutta siten saan aikaa pohtia kirjoituksia ja lisäillä kuvia ajatuksen kanssa enkä vaan tyylillä "Täytyy kirjoittaa blogiin, hutaisempa tästä postauksen ja liitän muutaman hassun kuvan" :) + Aina ei ole jaksamista kirjoittaa blogiin kun illalla kotiutuu tallilta :D

1.3 on tänään, joten banneri kisa on päättynyt... Bannereita tuli muutamia, joten arvostelen ne ja tekijän blgin, mikäli tämä on bloginsa linkannut :))

Laitoin ulkoasuakin vähän keväisempään kuosiin, mutta parantelen sitä tässä pikku hiljaa koko ajan :D

Noniin, nyt lopetan selittelyt ja pääsette lukemaan tämän jättipitkän kahden viikon kuulumiset sisältävän postauksen! :) 


-Kirjoitettu 17.2.--> 23.2.-

Uusi viikko - uudet kujeet ;) Tämä viikko onkin mennyt vähän rennommissa merkeissä, kun tiistaina pounilla oli rokotus. Raspauskin piti olla, mutta eipä pounilta löytynyt mitään mitä raspata :D Pouni on siis tiistaista torstaihin ollut rokotuslomalla, perjantaina oli kävelypäivä sekä yksi jännä juttu ja sitten siitä eteenpäin palataan normitreeneihin ;)



Maanantaina Piia tuli pitämään yksityistunnin mulle tallille. Mentiin melkein koko tunti käyntiä, lopussa vähän ravailtiin. Ideana oli, että pouni saa itse kantaa itsensä ja sitten nopeat jarrut. Vallu oli alkuun vähän sähläsählä ja huuteli kavereille, mutta alkoi keskittymään koko ajan paremmin. Lopuksi Vallu toimi melkein pelkällä ajatuksella käynnissä :D Mun täytyy vaan itse muistaa ajatella ulkokorvan kautta ja polvet eteen ylös. Tästä jatketaan sitten tekemään paljon kahdeksikkoja ja ympyröitä sekä vähän herkistellä pounia jarruille niinkuin yksäritunnilla tehtiin.


 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ostokset ;)

Keskiviikkona lähdettiin äitin & pikkuveljen kanssa Raisioon. Käytiin Myllyssä ja Hööksillä. Illemmalla kävin sovittamassa Vallulle ostamiani putseja ja siivoamassa sen karsinan :)

 


 





"Mitkä nää on??"

 ----------------------------------------------------------------------------------------------


 Torstaina käytiin äitin kanssa Agrissa ostamassa Vallulle mysliä lisää ja tottakai matkaan tarttui muutakin kuin mysliä, nimittäin ostin Vallulle kesää varten uuden riimun ja nylonisen kärpäshapsun, jos vaikka pouni saisi olla ilman huppua kesällä välillä ;) Riimu oli sopivan napakka, nyt näyttää pieneltä Vallun päässä koska sillä on talvikarvaa, mutta kesällä se on juuri oikean kokoinen ;)





 Sovituksen jälkeen Vallu sai jäädä tarhaan ja metsästin Cindyn. Laitoin Cindylle ajovehkeet päälle ja lähdettiin Sannin kanssa ajamaan Cindyä. ;)


 Illalla mulla vielä oli tunti Baldurilla. Menin Birkillä. Mä en ollut Birkillä mennyt pitkään aikaan, mutta oli se ihan kiva sitten kun löysin vähän oikeita nappuloita, että poni mahtaisi toimia. Meinasi yhdessä vaiheessa tuntia iskeä epätoivo, kun en oikein saanut itseäni siihen asentoon kuin olisi pitänyt ja Birk ei tietenkään sitten voinut toimia niinkuin minä halusin :D Birk oli kauhean ison tuntuinen Vallun ja Lellun jälkeen, mutta kyllä siihen sitten tunnin aikana tottui :D Birk ei ihan ole mun tyyppinen hevonen, mutta oli kiva päästä kokeilemaan sitä pitkästä aikaa! :)

Ennen tuntia

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Perjantaina menin tallille yhden maissa ja lähdettiin Sannin kanssa sitten kävelylle Vallun ja Cindyn kanssa. Vallu pääsi ohjasajettuna matkaan ja Cindy sitten sai vaeltaa metsässä vapaana ja sekoilla rauhassa siellä :D

Vallu oli tosi innoissaan päästessään ohjasajo lenkille ja meinasi pounille vähän kiirekkin iskeä aina välillä. Alkuun Vallu vähän hermostui kun Cindy kaahaili ohitse ja meni metsissä, mutta kun Cindy oli tarpeeksi monta kertaa tullut Vallun ohi niin eipä Vallu sitten oikein siihen reagoinut kuin hiukan askeliaan kiihdyttämällä. Ponit oli oikein tyytyväisiä, kun takaisin tallille palattiin.

"Mäki haluun juosta!" :D









Tallin pihassa hetken mielijohteestani koitettiin Sannin kanssa Vallulle kärryjä perään. Ei laitettu Vallua kiinni kärryihin vaan Sanni kuljetti kärryjä ensin Vallun takana ja lopuksi sitten niin, että ne olivat Vallun kyljissä kiinni, aivan kuin olisivat olleet kiinni. Poni ei sanonut mitään vaikka kärryt rahisivat perässä eikä myöskään asioilla kylkiin osuminen aiheuttanut negatiivista reaktioita pounissa! Olin tosi ylpeä pounista! :) Valitettavasti todistusaineistoa ei tullut otettua...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Lauantaina Vallu pääsi kunnolla hommiin, kun suuntasin sen kanssa maastolenkille. Lenkki oli käyntipainoitteinen, mutta ratsastin sitä silti kaikissa askellajeissa :) Pouni oli hyvin innokas lenkkeilijä, ehkä vähän turhankin innokas kun piti alkaa sätätä jotain ihan ihmeellisyyksiä. Muuten pouni oli kyllä hieno ja vauhtikin oli maltillista töltissä :) Käynnissä ponilla oli marssi päällä ja laukassa piti tietysti yrittää kiihdytellä, vaikken tietystikkään antanut, kun rokotuslomalta pouni juuri töihin kaivettu (vaikka ei se lomalta oikeen vaikuttanut pounin kohdalla, kun vetävät Selman kanssa rallia tarhassa välillä :D).



 --------------------------------------------------------------------------------------------------------



Sunnuntaina Vallulla oli ohjelmassa kärryjen testausta uudelleen sekä maastolenkki. Ennen kuin Vallua otin hommiin, kävin vähän harjailemassa Vallua tarhassa ja kyllä huomaa että kevääseen päin ollaan menossa kun karvaa pölisee irti ihan hillittömästi. Kuvailin myös poneja ja niiden viiroilua ;)


Kisma & Kisuli : 3

Vallua ärsyttää :D




Viirotus :D


 
Kukkuu :D


Kun sitten Sanni saapui tallille niin kokeiltiin Vallulle kärryjä perään. Laitettiin kärryt kevyesti kiinni, jotta Vallu joutuisi itse niiden painoon tottumaan ja vetämään pienen lenkin kärryjä itse. Pouni ei taaskaan sanonut kärryistä mitään ja vetikin kärryjä kuin vanha tekijä! Mitään ei sanonut vaikka aisat osui takamukselle käännöksissä yms... Hieno pouni! :-3


Kärryilyn jälkeen laitoin Vallun kuntoon ja Sanni laittoi Cindyn kuntoon ja suunnattiin maastolenkille. Heitettiin sellainen lyhyehkö ja ytimekäs lenkki, jossa oli monipuolista maastoa. Vallu oli vähän reipas, mutta malttoi hyvin kuunnella minua. Tosin muutamilla pätkillä meni vähän käännöksen pitkiksi, kun laukan jälkeen piti kääntyä ja kummatkin ponit innoissaan olisivat jatkaneet vain suoraan. Lenkki sujui hyvin ja Vallu ainakin oli lenkin jälkeen tyytyväisen oloinen ;)





Lenkin tiedot


-----------------------------------------------------------------------------------------------------

-Kirjoitettu 24.2 --> 1.3-


Uusi viikko jälleen. Tämä viikko aloitettiin vähän viirommissa tunnelmissa, kun suuntasin maanantaina juoksuttamaan Vallun liinassa pellolle, jotta saisi purkaa virtaansa. Virtaa löytyikin ja paljon! Vallu ei ollut aikaisemmin mulla pukitellut liinan päässä tai koittanut vetää jonnekkin, mutta nyt kyllä oli sellainen rodeo fiilis ponilla että ei mitään rajaa :D Heti kun pyysin sen ympyrälle niin pouni tarjosi laukkaa... Alkuun vähän toppuuttelin sitä, mutta kun annoin luvan juosta niin ei ollut kyllä riemulla rajaa kun on päästään vajaa xD. Annoin pounin purkaa energiansa sitten siinä molempiin suuntiin ja sitten keskityttiinkin jo paremmin siihen, mitä minä pyysin siellä liinan toisessa päässä. 

----------------------------------------------------------------------------------------

Tiistaina suuntasin Vallun kanssa pellolle. Ajatuksenani oli vähän katsoa miten poni toimii vai toimiiko ollenkaan. Käynnissä tein kahdeksikkoa kuten Piian yksäritunnilla^ ja sain pounin rennoksi ja käyttämään itseään hyvin sekä kuuntelemaan mua. Sitten kun lähdin tölttäämään niin alkuun meni hyvin, mutta sitten alkoi pakka hajota... Tiesin että pohja oli raskas ja ponilla vähän turhaa energiaa, mutta tein töltissä silti kahdeksikkoa ja ympyrää. Kun sain muutamat hyvät pätkät, vaihdoin askellajin raviin ja ravasin ympyröitä ja kahdeksikkoja. Lopuksi otin käynnissä taivutteluja ja etu-sekä takaosan käännöksiä, jotka onnistuivat tosi hyvin! :) Vaikka muuten ei oikeen tämä ratsastus sujunut kovin kehuttavasti, niin käyntipätkiin olen tositosi tyytyväinen! :))

----------------------------------------------------------------------------


 Keskiviikkona suuntasin Vallun kanssa treenimaastoon. Menin Tokken lenkin kun siellä on hyviä pätkiä treenata tempon vaihteluita ja askellajin vaihtoa nopeasti. Alkuun ratsastin Vallun hereille ja kuulolle ja siitä lähdin menemään hidasta tölttiä. Pidin töltin mahdollisimman hitaana, joten jouduin ottamaan jarrulle muutaman kerran vähän raskaammin, mutta sitten pouni hoksasi asian juonen ja kulki hidasta tölttiä niinkuin halusin. 

Otin muutamat laukkapätkät herätelläkseni ponia paremmin, jonka jälkeen aloin ottamaan töltissä tempon vaihteluita hitaasta lisätylle ja päinvastoin. Hain nopeita hidastuksia ja lisäämisiä ja niitä myös pätkittäin sainkin! Ihan hirmu hyviä pätkiä hidasta tölttiä ja hyviä lisäyksiä ja hidastuksetkin onnistuivat suhteellisen hyvin, vaikka alkuun pouni meinasikin ettei hidasta vaan vaihtaa laukalle. Ravitkin onnistui todella hyvin. Kerrankin pouni tuntui joka askellajissa siltä että etupää oli kevyt ja takajalat matkassa. Laukkakin pyöri ihan sikamakeesti kyllä ja ravissa oikeen tunsi kun pouni nosti itsensä ylös ravasi ihan kunnolla eikä vain jolkotellut! : 3 Lenkillä putsille oli käynyt vähän hassusti.. Ehdinhän niitä käyttämänn jopa 4 kertaa... Noh, täytyypi ottaa turkoosit putsit käyttöön...


Näin kävi putsille D":

Lenkin tiedot :)
Pouni ja seinään kiinnitetty leipä ;D

------------------------------------------------------------------------------------------

Pitkästä aikaa sai laittaa ihan kesäratsarit jalkaa, KEVÄT! :D
Torstaina mulla oli tunti Baldurilla. Mulle oli merkattu ratsuksi Fàla, joten vähän alkuun mietin, että mitä tästäkin tunnista mahtaa tulla. Kyllä siitä tunnista ihan hyvä sitten tuli. Mentiin koko kentän kahdeksikkoa niin että oli kaks ja kolme puomia lävistäjällä(?) ja niitä tultiin ensin käynnissä ja sitten ravissa. Faukke oli alusta asti tosi kiva ja sain sen menemään mielestäni ihan hyvin, varsinkaan kun piitkiin aikoihin en sillä ollut mennyt. Laukat sain nousemaan tosi hyvin ja rauhallisesti, melkeimpä liiankin rauhallisesti kun meinasi muutaman kerran vauhti loppua kesken :D 

Fau :)
 ------------------------------------------------------------------------------


Perjantaina kävin vain moikkaamassa pounia ja siivoilemassa sen boxin :))



-------------------------------------------------------------------------

Cindy ilmeilee xD

Lauantaina oltiin Sannin kanssa maastossa. Kierrettiin Tokken lenkki, mutta ennen kuin lenkille asti päästiin niin "saalistettiin" karanneita koiria ja odotettiin n. 45 min että omistaja tulisi hakemaan koiransa. Lenkille kun päästiin niin loppumatkasta huomattiin että Vallulta on kenkä lähtenyt kävelemään sekä putsissa 4cm x 4cm reikä! Päivän parhaat naurut kun nauroin loppumatkan tuota kauhean kokoista reikää putsissa sekä sitä, että nämä putsit olivat ensimmäistä kertaa jalassa.. Luulin, että olisivat nuo putsit olleet kestävämmät, mutta eipä näköjään ollut.. Punaiset ja nämä turkoosit olivat siis samanlaiset putsit ;) Mutta Vallu kulki maastossa tosi kivasti, kuunteli tosi hyvin mua ja jarrutkin oli matkassa kun mulla oli ratsastushousut jalassa ja pystyin ihan tosissani istumaan satulassa enkä alkanut heti heilua miten sattuu. Kummasti poni jarrutti pelkällä istunnalla enkä ohjia tarvinnut juuri lainkaan! :)

Tälle nauroin :"D
Lenkin tiedot :)


Tähän loppuun vielä kuukausittaiset rakennekuvat:

Tammikuu
Helmikuu



9 kommenttia:

  1. Anonyymi1.3.14

    Polkeeko Vallu jotenkin erikoisen paljon, tai joutuivatko putsit normaalia kovempaan käyttöön? Nimittäin itse olen katellut kyseisiä, mutta nyt en enää tiedäkkään kun noin nopsasti näemmä hajosivat... Tämmösenä pihinä, en halua menettää niitä heti ekana viikkona :D Aijotko vielä käyttää turkooseja? Vai käytätkö punasta ehjää ja sinistä ehjää samaan aikaan :D Mutta tosiaan, menikö hajalle normi köytössä, vai potkiiko vallu jotenkin noi hajalle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei Vallu normaalia enempää jalkojaan kolhi, kovassa vauhdissa/innostuneena/ollessaan vauhdista erimieltä kuin minä niin saattaa jalat kolista, mutta ei mun mielestäni putsit joudu kovin paljoa normaalia kovemmalle, tosin kyllä Vallu jonkin verran jalkojensa kanssa säheltää välillä :) Meillä on kyllä kaikki muut putsit kestänyt suhteellisen hyvin mm. Horzen heijastin putsit on nyt kestänyt n. 4kk, mutta kiinnitykset alkoivat sanomaan sopimustaan irti niin piti vaihtaa putseja :D Nyt on varmaan pakko käyttää toisessa jalassa turkoosia ja toisessa punaista putsia ennen kuin pääsen Agriin ostamaan uudet(&halvemmat&kestävämmät) putsit :)) Mutta mä en kyllä noita suosittele, kun tämän päiväinen maastolenkki ei ollut mitenkään erityinen eli ihan normikäytössä hajosivat.... Ja mitkään muut putsit eivät ole hajonneet tuolla tavalla, mutta nämä nälöjään nyt sitten... Täytyy sanoa että jos olisin tiennyt niin en olisi ostanut... Meni sekin raha vähän niinkuin hukkaan... :))

      Poista
    2. Ja lisäyksenä vielä että mä en oo ikinä ennen nähnyt et putsit hajoo tolla tavalla kuin tuo turkoosi kun siitä lähti tuollainen kauhea laatta irti... Pienet reijät olisin vielä (ehkä) ymmärtänyt, mutta tuo oli jotain niin outoa :D

      Poista
    3. Anonyymi2.3.14

      En usko että ostan nuo :D Täytyy ostaa jotkut laadukkaammat, vaikkakin noissa turkooseissa on ihana väri ja ulkonäkö! Nyt tiedän etten ainakaan osta :D

      Poista
  2. Huhhuh olipa pitkä postaus! :D Olis kivempi kyllä jos ois pienemmissä osissa mut nii ehkä sen panostamisen vois tehä sillee et enemmän postauksia tarkempi sisältö ite ainakin tykkäisin sellassista :) Mut hei Janina ihana blogi :* ♥
    Käy tsekkaa munki jos haluut ;3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tästä tuli vähä kilometri postaus :D Todennäköisesti kuulumisia tulee kerran kaks viikossa riippuen siitä miten jaksan/ehdin esim. arkipäivinä päivitellä kun tallilla helposti vähän venahtaa pidempään :D Mutta kiitos :3

      Poista
  3. Sinut on haastettu ! Mahtava blogi muuten ;) http://oh-dafuq.blogspot.com/

    VastaaPoista
  4. Anonyymi11.3.14

    Minäkin tykkäisin jos tulisi useammin postauksia ja vähän lyhyempiä-> yhden tai kahden päivän kuulumiset yhdessä postauksessa.

    Ymmärrän kyllä että aika ei aina riitä, mutta nyt on jo pidemmän aikaa ollut aika hiljaista ja olisi kiva kuulla kuulumisia:)

    VastaaPoista
  5. Joo taas vähän hiljaista kun en ole vain ehtinyt kirjoittaa :) Mutta teen postauksen heti kun tässä kerkeän vaikka valitettavasti voi mennä viikonloppuun... :) Yritän parantaa ahkeruuttani kirjoituksen suhteen! :)

    VastaaPoista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina