Sivut

26. joulukuuta 2015

Tuulta ja pakkasta



Apua, melkein kuukausi viime postauksesta! Syynä hiljaisuuteen voisi pitää ponien kevyttä ajanjaksoa, kumpikaan ei oikein ole ihmeemmin liikkunut viimeiseen kuukauteen. Vallu enemmän, mutta nyt Snillekin on päässyt palauttelemaan itseään takaisin työn makuun ;)

Vallu on viime aikoina keskittynyt lähinnä maastoilemaan muutamia kertoja viikossa, joka onkin sopinut sille näin kevyemmäksi jaksoksi, sillä ponilla on nyt alkanut löytymään ihan uusi ulottuvuus liikkeisiin ja eteenpäin pyrkimykseen! Siitä on tullut hyvällä tavalla erilainen ratsastaa: vastaa herkemmin ja täsmällisemmin apuihin, ei paikkaa virheitäni yhtä hyvin kuin aikaisemmin sekä suurimpana se että jos jarruttaa ohjia kiristämällä ja istunnalla eipä vauhti hidastukaan kovin nopeasti, mutta kun ajattelee hidastuksen kokoamisen kautta hidastuu vauhti heti haluamaani vauhtiin! Tässä on itselläni vähän petraamista kun vahingossa meinaan jarruttaa vaan jarruttamalla, mutta unohdan kokoamisen :D Vallu liikkuu nykyään muutenkin ihan eri tavalla kuin ennen. Kantaa itsensä paremmin ja liikkuu "ylämäkeen" energisesti!



Tänään päädyin Vallun kanssa pellolle treenailemaan, sillä tiet ja kenttä olivat ihan kivikovia tänne länteen saapuneen pakkasen ja kova tuulen vuoksi. Pelto oli onneksi ihan ok kunnossa, joten päästiin treenailemaan siellä. Vallu oli todella hyvä ratsastaa! Töltissä Vallu ei ollut parhaimmillaan tänään, mutta veikkaan epätasaista pohjaa osasyyksi. Tölttikään ei ollut silti mitenkään huonoa vaan hyvää, muttei sitä parasta. Laukassa Vallu oli tänään ihan super! Meillä on ollut viime aikoina laukassa vähän sitä ongelmaa että poni tuppaa innostumaan ja kuskaa meikäläistä hieman, mutta tänään kaikesta tuulesta, avoimesta pellosta, kaverista yms... huolimatta Vallu laukkasi super rauhallisesti, kauniisti itsensä kantaen ympyrällä kumpaankin suuntaan! Ihan super mieletöntä! Hidas ja tasapainoinen laukka ei ole meille millään asteella itsestäänselvyys vaan tänään sain varmaan parasta laukkaa ikinä! Ravissakin Vallu kulki harvinaisen hyvin ja rennosti oikeinpäin! Olin ihan hämmentynyt ratsastuksen jälkeen :D Kyllä tuo ponny osaakin yllättää aina < 3

Snillen kanssa ollaa aloiteltu rauhallisesti, lähinnä kävelylenkkien ja kevyiden juoksutusten kanssa. Suunnitelmissani oli nousta huomenna Snillen kyytiin pitkästä aikaa, mutta nyt joudun luopumaan suunnitelmistani sillä täällä on ollut lähes myrskytuulta pari viime päivää enkä ole Snillen kanssa päässyt kunnolla puuhailemaan, kun Snille jänskättää tuulella aika paljon, joten olen katsonut parhaaksi antaa sen vain olla. Tänään kuitenkin lähdin kävelemään Snillen kanssa pienelle kävelylenkille tuulta uhmaten. Ajattelin, että otetaan kävelylenkki nyt siedätyshetkenä tuuleen :D Lenkki meni superhyvin vaikka ajattelin Snillen lentelevän miten sattuu kovimpien puuskien aikaan, mutta Snille tuli nätisti vieressä koko matkan. Välillä vähän säpsyi ja säikkyi, mutta malttoi mielensä ja haki tukea minusta kun tuli jotain jännää :) Kovimpien puuskien ajaksi pysähdyttiin sillä tuuli oli jotain ihan järkyttävää :D Snillekin malttoi seistä paikoillaan vaikka selvästi jännittyi kovimmista puuskista. Loppumatkasta alkoi rentoutuakin jo kivasti eikä reagoinut niin paljoa tuuleen enää! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina