Sivut

9. helmikuuta 2014

Lunta - vettä - räntää... Missä kunnon talvi?


Viikon tapahtumat jälleen samassa paketissa. Mitään erikoista ei tällä viikolla ole tapahtunut, paitsi lumet suli parissa päivässä pois ja nyt jokapaikka on ihan peilijäässä ja pian ollaan varmaan taas kurakakka- keleissä... 

Maanantaina käväisin Vallun kanssa pienen maastolenkin. Ajatuksena oli rento ja rauhallinen lenkki heittää sunnuntaisen rallittelun vastapainoksi. Loppujen lopuksi lenkki oli rento ja rauhallinen, vaikka alkuun ajattelin että tuleepa rauhallinen lenkki kun pounia vain sählätytti eikä sitä innostanut lähteä yksin lenkille, kun Sanni&Cindy menivät pellolle. Kuitenkin kun päästiin tarpeeksi kauas tallista niin poni alkoi keskittyä rauhalliseen etenemiseen. Otin muutamat laukkapätkät ja hölkkäilin melko paljon.



Lenkin tiedot

 -------------------------------------------------------------------------------------------------



Tiistaina Vallu sai vaparin, kun mulla oli menoa. Kävin suoraan koulun jälkeen siivoamassa sen boxin ja laittamassa ruoat sekä tietysti kävin pussaamassa pounia ja otin parit kuvat ;)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 Keskiviikkona lähdin Sannin kanssa maastoon. Alkuun yritettiin lähteä niin, että Sanni ratsastaa Selmalla ja pitää Cindyä käsihevosena ja minä Vallun kanssa mukana ratsain. Alkuun homma menikin hyvin, kunnes Cindy laittoi homman läskiksi ja alkoi sekoilemaan omiaan. Vietiin sitten Cindy takaisin tallille ja lähdettiin maastoon sitten ilman Cindyä.

Käytiin sellainen peruslenkki, melko lyhyt ja ytimekäs :D Kauhean vauhdikkaasti ei päästy, kun oli liukasta ja jos ei ollut liukasta niin oli kivikova pohja, jossa ei sitten viitsinyt painella menemään. Vallu kyllä olisi halunnut painella täysillä ja sählätessään sitten jossain vaiheessa pudottanut kenkänsäkin irti yhdestä etujalasta, todennäköisesti loppumatkasta sillä myöhemmin se oli laitettu Sannin postilaatikkoon :D


 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Torstaina mulla oli tunti Baldurilla. Menin Lellulla. Olin koko tunnin ihan hukassa Lellun kyydissä, kun sillä oli eri satula kuin se millä olen mennyt aikaisempina kertoina. Mentiin oikeastaan koko tunti kenttää ympäri. Alkuun haettiin heppoja hereille ja kuulolle väistättelemällä niitä kulmissa. Sitten lähdettiin tölttäilemään ensin valotolpalta puoleen väliin kenttää ja  lopuksi koko kenttää ympäri. Alkuun mun ja Lellun meno oli varmasti kuin mistäkin alkeistunnilta, mutta kun sain itseni kasaan ja ponin kuulolle niin alkoi mennä vähän paremmin vaikka Lellu koko ajan pakkasi venahtamaan liian pitkäksi kun en pystynyt kiikkumaan istumaan satulassa kunnolla. Laukkakaan ei tällä kertaa noussut ollenkaan, mutta ehkä ensi kerralla sitten ;)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Perjantain Vallu oli vapaalla puuttuvan kengän vuoksi, mutta sain juoksuttaa Cindyn liinassa sinä aikana kun Sanni ratsasti Selman. Juoksutin Cindyn kaikissa askellajeissa, mutta lähdin liikkeelle siitä että se tekee mitä haluan eikä ala touhuamaan omiaan. Aluksi Cindy ei oikein tykännyt ideastani ja näyttikin muutamia kertoja takajalkojaan mulle, mutta komensin sitä aina kun alkoi pelleilemään. Ensin testasin ihan pysähdyksiä ja liikkeelle lähtöjä ja sitten kaikissa askellajeissa juoksutusta. Muutaman kerran Cindy yritti lähteä vetämään mua pois ympyrältä, mutta ei multa niin vaan lähdetä ja poni palasi maan pinnalle ja jatkoi kiltisti ympyrällä jolkottelua. 

Lopuksi tein väistätysharjoituksia. Alkuun Cindy oli sen näköinen että mitä oikeen luulet tekeväsi, mutta loppua kohden alkoi sen aivoissa raksuttaa ja Cindy hoksasikin väistää sieltä mistä pyysin sitä väistämään. Hieno poni :)

- Kuva kesältä -

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lauantaina Vallulla oli kengitys ja nyt on kaikissa jaloissa kengät taas ;) Vallun kengityksen jälkeen suunnattiin Sannin kanssa maastoon. Käytiin heittämässä sellainen vähän päälle puolentunnin lenkki, pääasiassa käyntiä kun tiet olivat peilijäässä ja poneilla vähän turhaa pöllövirtaa :D Muutamia pätkiä päästiin myös hölkkäilemään ja ponit olivat innoissaan. Enimmäkseen tämä lenkki oli varmasti metsässä ja metsätiellä tarpomista ;) Vallu oli innoissaan kun pääsi kahden vaparin jälkeen liikenteeseen ja varsinkin kun pääsi Selman kanssa maastoon. Kuitenkin pouni kuunteli todella hyvin, yhtä pätkää lukuunottamatta kun molemmat ponit vähän innoistuivat ja sitten sudittiin...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Tänään eli sunnuntaina ratsastin Vallun pellolla. Suunnitelmani näytti tältä:

Klikkaamalla isommaksi :D

Toteutus vastasi yllättävän hyvin tätä suunnitelmaani. En lähtenyt tappelemaan ponin kanssa, vaan tein selväksi mitä haluan ja pounin piti vain totella eikä säätää omiaan. Ratsastin käynnissä pounin ensin rennoksi ja rauhalliseksi ennen kuin lähdin tekemään mitään muuta. Tein käynnissä alkuun kahdeksikkoa kulmikkaana, niin että kulmiin tuli etuosankäännös. Kun ne sujuivat ilman läpijuoksua muutin kahdeksikon normaaliksi kahdeksikoksi ja aloin hakemaan ponia kohti tölttiä.

Töltissä tein ympyrää. Varmistin että poni pysyi kasassa ja rauhallisessa vauhdissa. Oikeaan kierrokseen ympyrä onnistui todella hyvin, mutta vasemmassa kierroksessa poni karkasi ympyrältä ja kiihdytti vauhtiaan koko ajan ja sitä rataa... Olisi mennyt tappeluksi, mutta sain ponin ruotuun kun vaihdoin raipan ulkokäteen ja pystyin hallitsemaan lapaa sillä. Kun sain vasempaan kierrokseen muutamia onnistuneita ympyröitä, vaihdoin askellajin raviin.

Ravasin ympyröitä. Tsekkasin, että poni ei lähde vaan ravaamaan vaan muistaisi myös kantaa itseään. Tein kumpaankin suuntaan ympyröitä, vasempaan kierrokseen ympyrät olivat hyviä, mutta oikeaan kierrokseen poni haki koko ajan tölttiä aluksi, kunnes sitten sain sen raville, jossa tuli muutamia hyviä ympyröitä.

Ravien jälkeen otin muutamat laukat kumpaankin suuntaan. Kerrankin laukka oli ihanan rauhallista ja sain tehtyä hyvin ympyröitä ilman pelkoa, että poni menisi nurin kun pelto oli liukas paikoitellen. Sain jopa vasemman laukan nostettua kerrankin ja onnistuin tekemään rauhallisia ja siistejä ympyröitä! :) Olin niin ylpeä itsestäni (kun en alkanut tapella ponin kanssa vaan tein selväksi mitä halusin) sekä tietysti ponista :) Kiva kun kerrankin jää hyvä fiilis peltoilun jälkeen, kun helposti jää kakka fiilis kun poni ei toimikkaan kuin haluaisi ja alan itse vaan tapella pounin kanssa...

En varmaan oo tulossa hommiin

Okeiokei, mä oon tulossa



Mielipide ;)



Komia otus  : 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina