Sivut

2. helmikuuta 2014

Viikolla puuhailtua




Viikon kuulumiset jälleen yhdesä paketissa :) Luvassa paljon kuvia ja videoita! :D



Maanantaina juoksutin Vallun liinassa ja ohjasajoin sen. Vallu juoksi todella hyvin liinassa, haki itseään pyöreäksi, vaikka mulla ei ollut mitään apuvälineitä sen päällä, mitkä olisivat sitä jotenkin ohjanneet oikeaan suuntaan.

Liinassa juoksutin Vallun vain käynnissä ja ravissa, kun se toimi niin hyvin niin en viitsinyt lähteä laukkaa ajattelemaan sillä. Vallu toimi juoksutuksessa harvinaisen hyvin, kuunteli hyvin mitä siltä pyysin eikä alkanut stoppailemaan tai tekemään omiaan. 






Ohjasajossa Vallu toimi tapansa mukaan todella hyvin. Kuunteli kaikki mitä pyydettiin ja vastasi niihin. Hiukan laiska siitä tulee ohjasajaessa, mutta mielummin laiska kuin ruutitynnyri. Otin käynnissä väistöjä, käännöksiä ja pysähdyksiä, joissa kaikissa Vallu toimi tosi hyvin. Otin pätkiä hölkkääkin, mutta en niitä kovin montaan ottanut kun en itse jaksanut perässä juosta :D 

Lopuksi kokeilin miten Vallu toimii kahdella ohjalla juoksuttaessa. Alkuun se oli vähän räpellystä ja sähellystä, mutta saatiin aikaiseksi ihan kunnollista työskentelyäkin. Otin kumpaankin suuntaan hiukan ja sitten lopetin.






-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pouni ja villaviltti ;)


Tiistaina ratsastin Vallulla pellolla. Ajatuksissani oli että teen kevyen treenin, tsekkaan että kaikki askellajit toimii ja poni on hyvin kuulolla. Joo, kyllä tuli kaikki askellajit tsekattua, mutta vähän eri tavalla kuin ajattelin. Aloin tekemään samaa kuin Sirpan valmennuksessa. Ensin käynnissä, niin että sisäpohje ohjaa ympyrän koon ja jos poni yrittää karkuun niin sisäpohkeella väistätän takaosan ulos, jolloin ponin on pakko pysyä sen kokoisella ympyrällä kuin haluan. Käynnissä tämä sujui molempiin kierroksiin tosi hyvin, mutta auta armias kun pyysin ponin töltille... Kyllä lähti ympyrät suurentumaan, poni kuumumaan, vauhti kiihtymään ja ratsastajan hermot alkoi kiristyä. Hetkeksi sain ponin kuitenkin kuuntelemaan sekunniksi, kunnes se keksi, että kun ratsastaja pyytää sisäpohkeella perää niin ponipa väistää kokonaan siihen suuntaan. Siitä sitten neuvoteltiin vähän pidemmän aikaa. Parit onnistuneet ympyrät ja suuntasin sitten hidasta tölttiä koko peltoa ympäri. Alkuun töltti ei ollut hidasta nähnytkää, mutta aikani kun tahkosin sitä niin alkoi poni antamaan periksi ja hidastamaan vauhtia. Palkkioksi annoin laukata peltoa ympäri ja vaihdoin suunnan ja tein saman. Loppua kohden alkoi ratsastus parantua, mutta se keskivaiheen räpellys oli kyllä jotain tosi järkyttävää... Lopulta, kun sekä poni että ratsastaja olivat hieman edes tyytyväisiä, lopetin muutamien väistöjen jälkeen. 

Plussat:
+ Alussa ja lopussa poni oli hyvä
+ En antanut periksi, vaan tein selväksi mitä halusin ponin tekevän

Miinukset:
- Oman keskittymisen herpaantuminen
- Ei saisi hermot kiristyä itsellä niin nopeasti
- Tölttiympyrät

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Keskiviikkona juoksutin Vallun liinassa. Vallu toimi jälleen todella hyvin, mitä nyt muutaman kerran pysähtyi itsekseen, mutta aika äkkiä myös lähti liikkeelle. Sen verran selväksi asian tein sille. Poni haki taas liinan päässä pyöreäksi itseään ilman mitään apuvälineitä. 

Tällä kertaa pyysin Vallulta kaikki askellajit ja annoin sen mennä omaa vauhtiaan, muutamat innokkaat lähdöt sieltä tuli, mutta muuten poni meni aika maltillisesti, mutta reippaasti eteenpäin. Mä tykkään tällä hetkellä siitä, että Vallu nostaa laukan heti rauhallisesta ravista, kun ennen se on kiihdyttänyt ravia ennen kuin nosti laukan! Lopuksi menin niin, että yksi matala este tuli ympyrälle niin, että Vallu joutui sen yli hyppäämään. Poni loikkasi hienosti esteen yli kumpaankin suuntaan muutaman kerran ja sitten lopetettiin :)





Näin kuuluu lähtee raville, oikeen pompun kautta ;D



























------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Torstaina kävin päivällä Lilyn kanssa suorittamassa tallihommat, Vallu sai vapaa päivän. Käveltiin Lilyn kanssa tallille ja tehtiin hommat ja käveltiin takaisin. Oli nakki aikas väsynyt kun kotiin päästiin ;) 



Illalla mulla ja äitillä oli tunti Baldurilla. Mun piti mennä Atlalla, mutta sillä oli hokin reikä jalassa, joten menin sitten Lellulla. Alkutunnista ajattelin, että mitäköhän tästäkin tulee, kun viimeksi ei oikein mennyt putkeen sen kanssa. Nyt kuitenkin tällä kertaa meni tosi hyvin. Lellu oli alusta asti mukava, mitä nyt vähän alkuun hain oikeita nappuloita ja poni pääsi vähän kaahailemaan käynnissä. Sain Lellun menemään sinne minne halusin ja sitä vauhtia mitä halusin. Sain siltä hyvää tölttiä, kunhan muistin itse keskittyä ja ratsastaa Lellua enkä vain unohtua ratsastelemaan sitä. Ravissa Lellu meinasi päästä venymään vähän liian pitkäksi aina välillä, kun en muistanut tehdä puolipidätteitä vaan jäin taas vain ratsastelemaan. Tunti meni kyllä tosi hyvin! :)

Plussat:
+ Jaksoin keskittyä koko ajan poniin
+ Muistin suurimman osan tunnista ratsastaa Lellua enkä vain istua kyydissä
+ Sain Lellun menemään hyvää tölttiä 

Miinukset:
- Ravissa Lellu venähti vähän pitkäksi 
------------------------------------------------------------------------------------ ------------------



 Perjantaina ratsastin Vallulla pellolla ilman satulaa. Ajatuksissani olin ajatellut tekeväni käyntityöskentelyä, jossa ponille tulisi kunnolla hiki. Hiki tulikin ja käyntityöskentelyä menin suurimman osan ajasta, mutta otin myös tölttiympyröitä, jotka onnistui ihan hirmu hyvin! Harmi vain, kukaan ei ollut niitä todistamassa...

Alkuun tein yhtä ympyrää kumpaankin suuntaan käynnissä. Katsoin, että Vallu kuunteli minua ja vastasi apuihin. Sitten siirryin tekemään käynnissä kahdeksikkoa, johon aloin lisäämään väistöjä ja takaosan käännöksiä mukaan. Varmistin koko ajan, että poni ei pääse kiihdyttelemään oman mielensä mukaan vaan mentiin sitä vauhtia, mitä minä halusin. Kun olin n. 45 min mennyt käynnissä ja poni tuntui tosi hyvälle, niin ihan puoli vahingossa pyysin ponin töltille. Ensinnäkin poni siirtyi töltille eikä raville ja toiseksi se lähti tölttäämään pyöreänä, takaosa matkassa mukana ja niska rentona! Olin ihan että Wau! ja tein muutamia ympyröitä kumpaankin suuntaan. Lopuksi tein vielä etu- ja takaosan käännöksiä sekä ihan pieniä ympyröitä.

Plussat: 
+ Vallu oli rento ja yhteistyökykyinen
+ Keskityin koko ajan ratsastamaan
+ Sain Vallun menemään tölttiä hitaasti niska pyöreänä

Miinukset:
- Vasemmassa kierroksessa poni lähti muutaman kerran karkuun ympyrältä
- Poni oli oikeaan kierrokseen hieman ´jäykempi´


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Lauantain kävin Vallun kanssa laukkamaastossa vähän purkamassa energioita. Kävin sekalaisen lenkin eli menin vähän siksakkia tallin lähellä olevilla teillä missä nyt pystyi laukkaamaan. Vallu oli alkuun tosi ärsyttävä, joka puskassa oli kamalia mörköjä ja kaikki oli hirveää ja kavereillekkin piti huudella, mutta kun päästiin kunnolla matkaan niin unohtui möröt ja muut. Laukkasin pitkiä pätkiä, poni sai määrätä vauhdin, minä askellajin. Aika vauhdikkaasti pouni meni koko ajan ja nautti kun sai kerrankin painaa laukkaa miten itse haluaa :D Kerran meillä tuli suunnasta vähän erimielisyyksiä, kuten videolta huomaa, mutta muuten poni toimi tosi hyvin.

Plussat:
+ Kummallakin hauskaa
+ Poni kuunteli hyvin, vaikka saikin mennä vähän vapaammin

Miinukset:
- Ponin alkumatkan möröt ja muut sähellykset
- Se yksi erimielisyys suunnasta :D

(HUOM! Videolla vain vauhdikkaimmat osiot!)





Lopuksi kuvailin kun Sanni ja Venla pulkkailivat Cindyllä ;D

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sunnuntaina käytiin Sannin kanssa meidän pellolla vähän rallittelemassa. Sanni oli Cindyllä mukana ja minä tietysti Vallulla. Käveltiin tallilta pellolle (matkaa about 2km) ja heti pellolle päästyä otin Vallun kanssa ravia. Vallu oli innoissaan, mutta kuunteli sen vähäisen mitä siltä pyysin eli suunnan. Kun olin hetken ravailllut, laukkasin toiseen päähän peltoa sellaisessa rennossa vauhdissa.

Kun pounit olivat lämmenneet niin ralliteltiin peltoa päästä päähän, välillä ravaten, mutta oikeastaan laukassa muuten. Poneilla oli ainakin hauskaa, kun saivat painella sydämensä kyllyydestä peltoa laukassa ja kisata keskenään. Kyllä ainakin mulla itsellä oli myös hauskaa :D Muutamia kertoja mentiin edestakaisin ja sitten pounit vähän väsähtivät, niin päätettiin lopettaa siihen :)

Plussat:
+ Vallu kuunteli suht hyvin
+ Rentoa hauskan pitoa
+ Ponit nautti(ja varmaan myös ratsastajatkin)

Miinukset: 
- Kun oli vähän pakkasta niin tuli ihanat tilsat....



Blogger kakki laadun D:










Tähän loppuun vielä Vallun kuukausittainen rakennekuva:

Joulukuu
Tammikuu

2 kommenttia:

  1. Tää oli kivan pitkä ja monipuolinen postaus! :)

    VastaaPoista
  2. Sait haasteen :)
    http://saranjahaninelamaa.blogspot.fi/2014/02/kysymyksia-haaste.html

    VastaaPoista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina