Sivut

17. huhtikuuta 2014

Rentoilua ja treeniä ;)


Tämän viikon alku on mennyt vähän rennommissa tunnelmissa. Sunnuntaina kävin Sannin kanssa maastoilemassa. Mentiin ihan perus lenkki aika rennolla, mutta reippaalla meiningillä. Vallu oli muuten hyvän tuntuinen, mutta hiukan sitä järkytti pelloille levitetyt muovit ja napsuvat langat. Hiukan poni meinasi mennä lujempaa, mitä halusin, mutta kyllä ihan ilman suurempia taisteluita selvittiin :D

Maanantaina "hyppäsin" Vallulla mini esteitä pellolla ja muutenkin tein vähän rennomman ratsastuksen. Alkuun tein käynnissä kahdeksikkoa, jotta saisin Vallun vähän kuulolle ja hereille. Vallu toimi hyvin, joten tein töltissä kaiken maailman ympyröitä ja kiemuroita koko peltoa hyödyntäen. Otin laukkaa kumpaankin kierrokseen ympyröillä ja koko peltoa. Sitten aloin tulemaan miniesteitä. Esteiden korkeus oli huimat 10cm ja esteitä oli kaksi, joista kyllä toinen oli vähän korkeampi kuin 10cm. Tulin niitä kumpaankin suuntaan. Vallu meni matalimman yli hyvin, muutaman kerran pudotti kylläkin. Isompaa Vallu meinasi ettei tasan hyppää ja muutaman kerran yritti ohi, mutta kun määrätietoisesti ratsastin Valun esteelle, se myös hyppäsi siitä yli. Muutamien onnistumisten ja kehujen jälkeen poni oli jo itse suuntaamassa esteelle innoissaan. Lopettelin kun meni hyvin. Loppuun otin ravissa ympyröitä ja kiemuroita. Vallu pakkaa ravissa ympyrällä kaatumaan vasemmassa kierroksessa sisälle, jolloin mun täytyy muistaa aktiivisemmin ratsastaa sitä siihen suuntaan, jotta kantaisi itsensä tasapainoisesti. Loppukäynnit käytiin Sannin kanssa heittämässä pikku maastolenkillä.

Tiistaina tein Vallulla kunnon treenin. Laitoin kantapainot jalkaan ja suuntasin pellolle. Alkuun lähdin tekemään käynnissä kahdeksikkoa ja väistättelin Vallua siinä samalla ja hain sitä muutenkin kuulolle paremmin. Tein kauan vain käynnissä työskentelyä, kun Vallua meinasi kiinnostaa kaikki muu paitsi se mitä pyysin siltä eli se joko se ei vastannut pidätteisiin tai sitten se ylireagoi kaikki avut. Kun sitten sain sen paremmaksi, lähdin hakemaan töltissä ympyröitä ja kahdeksikkoa. Alkuun töltti meni ihan tappeluksi vauhdista, mutta loppua kohden Vallu parani koko ajan. Vasempaan kierrokseen, mun pitää olla tarkka, että istun itse suorassa Vallun kyydissä ja ratsastan sitä pohkeilla. Vasempaan kierrokseen unohdan ratsastaa Vallua pohkeella, jolloin se sitten tietenkin lähtee kaahailemaan ja kaatumaan ympyrän sisälle. Kun muistin ratsastaa koko ajan pohkeella ja istunnalla ja vähemmän ohjalla niin Vallu lakkaa rullaamasta ympyrällä ja menee ihan tasapainossa ihan hidastakin tölttiä. Mun täytyy vaan muistaa vaatia Vallulta loppuun asti sen mitä haluan. Lopuksi otin laukkaa kumpaankin suuntaan ympyrällä. Vallu laukkasi kumpaankin suuntaan ihan hyvin, nyt meni paremmin itseasiassa vasempaan kierrokseen. Laukkojen jälkeen otin vielä ravissa muutamat ympyrät. Nyt Vallu ei kaatunut ravissa vasempaan kierrokseen ympyrän sisään, koska keskityin siihen että ratsastin sisäpohkeen läpi. Loppukäynneiksi tein paljon väistöjä ja etu- ja takaosan käännöksiä. Vallu toimi niissä todella hyvin.

Keskiviikkona juoksutin Vallun liinassa ja laitettiin Sannin kanssa kärryt sille perään. Ensin laitettiin kärryjä perään, mutta kiinni asti ei laitettu niitä, kun ponin mielestä kärryt oli ihan kamalan järkyttävät.. Satiin onnistuneesti muutaman kerran laitettua perään ne kärryt ja lopetettiin siihen.

Seuraavaksi suunnattiin pellolle ja juoksutin Vallun liinassa. Vallu toimi ihan ok, tosin virtaa sillä oli paljon. Laukasta se ei millään olisi malttanut hidastaa takaisin raville, mutta hidasti kyllä kun muutaman kerran vaativasti käskin sitä hidastamaan. Juoksuttelin kumpaankin suuntaan kaikissa askellajeissa ja lopuksi otin vähän ohjasajoa. Vallu toimi ohjasajossa todella hyvin! :)













Lauantain kisoista tulossa kisapostaus, kun saan muutamat kuvat vielä :) Viikonlopun puuhista tulossa jotakin vähän erikoisempaa kuulumispostausta ;)

1 kommentti:

  1. Anonyymi19.4.14

    Ihania kuvia ! Kiva blogi :)

    http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina