Sivut

9. huhtikuuta 2014

Tiukkaa treeniä ja rentoa maastoilua


Maanantaina laitoin messuilta ostamani kantapainot Vallun jalkaan ja suuntasin pellolle treenaamaan. Pellolla aloitin normaalilla käyntityöskentelyllä kahdeksikolla. Alkuun Vallu vähän kiirehti ja touhusi omiaan, mutta pikkuhiljaa rauhottui ja alkoi kuuntelemaan apuja koko ajan vaan paremmin. Vasempaan kierrokseen en meinaa saada Vallua väistämään pohjetta ellen vähän tavallaan liioittele apuja eli muuta asentoani ja heitä sitä pirun sisäohjaa pois kädestä. Jään vasemmassa kierroksessa sisäohjaan jumiin ja sitten poni joo kulkee ympyrää siihen suuntaan mihin haluan, mutta kun pitäisi alkaa tekemään muuta kuin vaan mennä sitä ympyrää niin siinä se ongelma sitten iskee tielle. Se on kuin muuri, jonka takaa kurkkii ja joskus pääsee melkein siitä yli/läpi, mutta sitten palaa takaisin. Nyt mulla on ajatus miten saan muurin murtumaan, mutta pitäisi vaan pystyä keskittymään siihen. Mutta se keskittyminen vaan helposti suuntautuu johonkin muuhun. Kyllä mä sen muurin vielä murran! :D

Nojoo, sain Vallun menemään vasempaan kierrokseenkin väistöjä ihan jees, kunhan muistin itseni pitää matkassa mukana ja ajatella sitä sisäohjaa. Käynnin jälkeen lähdin ottamaan tölttiä. Alkuun kahdeksikko töltissä sujui hyvin, mutta sitten kun itse siinä vasemmassa kierroksessa herpaannuin hetkeksi niin eiköhän poni sitten käytä tilaisuuttaan hyväkseen ja lähde kiihdyttämään ja koita pois ympyrältä. Otin sitten käyntiin ja hain ponin uudestaan kuulolle. Töltti ei enää mennyt niin hyvin  ja poni alkoi kyseenalaistamaan, että pitääkö mennä ympyrällä ja vauhdista keskusteltiin myös useaan otteeseen. En saisi päästää Vallua lähtemään itsekseen lisäämään tölttiä, koska sitten mun on mahdotonta saada sitä enään rauhottumaan ja kuuntelemaan. Niin siinä sitten kävi, että poni pääsi pari kertaa lähtemään kovempaa kuin halusin ja sitten se ei enään oikein viitsinyt kuunnella. Otin käynnin kautta uudestaan töltille ja ratsastin töltissä pari onnistunutta suht rauhallista tölttiä kumpaankin suuntaan. 

Sen jälkeen suuntasin tielle kokeilemaan miten poni toimii. Ensimmäinen tölttipätkä meni ihan ketuilleen kun ponia muka hirvitti kaikki mahdollinen. Tässä sekoilussaan irroitti kantapainonsa, jonka sitten jouduin laittamaan takaisin paikoilleen. Kun sitten menin hetken töltissä edes takaisin tiellä niin alkoi poni paranemaan koko ajan. Otin laukkaa ja sitten Sirpan oppien mukaan hidastin töltille ja jumaleisson mitä lisättyä tölttiä sieltä irtosi! Ihan mieletöntä! Tuntui kun me oltais Vallun kanssa lähdetty lentoon kun se etupää "keuli" niin paljon kun Vallu nosti lapansa kunnolla ylös ja käyttöön. Oikein tunsi kun liike kulki selän läpi ja vedet virtasi mun silmistä kun mentiin iha järjettömän lujaa! :D Saispa ton siirrettyä lauantain kisoihin! :D Lisätyn jälkeen ravailin ja laukkailin muutaman pätkän vielä ja poni tunti ihan sairaan makeelta. Ravi oikein venyi ja oli tosi hyvän tuntusta. Laukka ei ollut ihan parasta, mutta kyllä sekin oli ihan jees. Loppukäynnit kävin osittain maastossa lampsimassa ja osittain pellolla tekemässä vähän väistöjä ja muita venyyttäviä liikkeitä, kun varsinainen treeni oli kuitenkin sen verran rankka. Vallu tuntui kyllä niin mahtavalta, että olin kyllä naama korvissa ratsastuksen jälkeen :)

Uljas treeniratsu :D




Tiistaina kävin Vallulla palauttelu maaston eli ihan rennon hyväntuulen maaston. Kierrettiin mukava pikku lenkki ja käytiin meillä kotona moikkaamassa ja hakemassa porkkanaa(Vallulle siis) :D Vallu ei tuntunut yhtään jäykältä edellisen päivän treeneistä, joten venyyttely ja hyvä lihashuolto toimi oikein hyvin :) Vallu oli innokkaana lenkillä ja pitihän sitä pari mörköäkin matkaan löytää :D Niitä sitten Ponin piti hepuloida, mutta itseäni vaan nauratti... Tämän lenkin möröt olivat valkoinen putkikasa, postilaatikko ja sitten jokin näkymätön järkytys :D Pääasiassa Vallu kuitenkin kulki hyvin rentona ja nautti lenkistä kun pääsi vähän epätasaisille pohjille rämpimään. Vallu kun aina haluaa johonkin metsään tallustamaan ja rämpimään :D Oli kyllä rento ja hyväntuulinen maastolenkki! :) 









Kauhee väsy iski :D

Majava xD

Tänään sitten kunnon treenit taas, kun lauantaina on kisat, joihin olen nyt itse muuttanut hieman tavallaan asennettani ja nyt olen suunnitellut miten lämmittelen Vallun kisoissa ja miten ratsastaisin sen niin, että saisin radalla parhaan irti Vallusta :)

1 kommentti:

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina