Sivut

12. huhtikuuta 2014

Tiukkaa treeniä tulevaan ;)

Kuva viime kesältä ;)

 Keskiviikkona tein Vallun kanssa kisatreenin kantapainoilla. Kuviakin sain pitkästä aikaa, kun äiti tuli kuvaamaan ja katsomaan mun ja Vallun menoa.
Aloitin pellolla normaaliksi tulleella harjoituksella eli kahdeksikolla käynnissä, jossa ympyröiden kaarilla väistättelin Vallua ja hain sitä kuulolle. Käynnissä Vallu tulee kuulolle ja myötää niskastaan nopeasti,  mutta ratsastamaan joutuu kunnolla jos meinaa saada liikkeen kulkemaan koko ponin läpi. Aikani hinkattua samaa kahdeksikkoa käynnissä, Vallu alkoi paranemaan koko ajan vaikka välillä keskittyikin siihen mitä Cindy puuhasi. 

Käyntien jälkeen otin tölttiä ja tölttäsin samaa kahdeksikkoa kuin mitä menin käynnissä. Alkuun sujui hyvin, mutta sitten annoin vauhdin karata, jolloin poni ei enää viitsi kuunnella mitä apuja sille käytän. Periaatteessa se silti tottelee, mutta sitten samalla ei kuitenkaan tottele :) Noh, homma meni persiilleen siinä vaiheessa kun vauhti karkasi, mutta sain sentään jonkun näköstä tölttiä aikaseksi. Mun pitäis vaan ite pysyä jämäkkänä ja pitää poni siinä vauhdissa missä haluan ja miten haluan, vaikka sitten tappelun kautta kunhan sen jälkeen muistan palkita kun Vallu tekee niinkuin haluan.
Tölttien jälkeen laukkasin kumpaankin kierrokseen ympyrällä. Yllättäen Vallu tuntui vasempaan kierrokseen paremmalle laukassa kuin oikeaan, vaikka yleensä se on toisinpäin.  Laukkojen jälkeen yritin ottaa muutamat lisäykset pellolla, mutta pohja oli sen verran epätasainen, että Vallu koitti koko ajan rikkoa laukalle. Päätin lähteä tielle kokeilemaan sitten miten poni siellä toimii. 



Tiellä menin ensin hidasta tölttiä pari kertaa edestakaisin. Vallu olisi saanut liikkua elastisemmin hitaassa tempossa, mutta meni se ihan hyvin silti. Seuraavaksi otin laukka - lisätty töltti siirtymisiä, jotka sujuivat vaihtelevalla menestyksellä. Jos sattui siirtyminen onnistumaan niin silloin lisätty kyllä lähti ja oli tosi hyvän tuntuista, vaikkei niin hyvää kuin maanantaina. Mulla oli ohjat vähän turhan löysällä niin en päässyt oikein vaikuttamaan poniin niin hyvin. Olis pitänyt ottaa ne ohjat paremmin haltuun eikä mennä puoli kireillä ohjilla kiikkuen... Nojoo, laukkojen jälkeen otin parit pätkät ravia, joissa Vallu kulki hieman turhan pitkänä, mutta ei silti tuntunut hirveän pahalta. Loppukäynnit kävin venyyttelemässä pellolla taivutusten ja väistöjen avulla. Vallu toimi väistöissä hyvin. Sujui etu- ja takaosan käännökset, pohkeenväistöt ja muut väistöliikkeet oikein hyvin. Treenin jälkeen fiilikset oli kyllä hyvät! :)






Torstaina mulla oli tunti Baldurilla, ratsuna Blondi. Tehtiin koko tunti sellasta harjoitusta, että metsän puoleisella pitkällä sivulla oli renkaat, jotka pujoteltiin ja tallin puoleinen pitkäsivu mentiin ensin käynnissä ja myöhemmin hölkässä. Blondi vastasi apuihin alusta asti melko hyvin, mutta sain sen paremmaksi loppua kohden. Käynnissä sujui väistöt hyvin, kunhan muistin pitää itseni suorassa enkä lähtenyt kurvaamaan itse yläkropallani sisäkautta. Etenkin vasemmalle kääntyessä se oli ongelmana, että kurvaan sisäpuolelta vaikka kuuluisi ajatella ponin ulkokorvan kautta :) 

Hölkässä sain Blondin tölttäämään pieniä pätkiä sieltä täältä, kun en saanut pidettyä keskivartaloa tarpeeksi jämäkkänä. Ravia sain Blondilta tulemaan suht hyvin, vaikken koko pitkää sivua saanutkaan ravia tulemaan välttämättä. En vain osannut jotenkin istua Blondin satulassa, tuntui että se väänsi mun selän väärään asentoon jolloin ei mikään muukaan toimi. Sain kuitenkin muutamia ihan suht ok pätkiä tulemaan, joihin olin sitten tyytyväinen :)



Perjantaina kävin Vallun kanssa heittämässä sellaisen maastolenkin ettei monen päivän vapaan jälkeen tarvii kisaradalle mennä säheltämään. Alusta asti otin sellaisen asenteen, että nyt mennään sitä vauhtia, mitä minä haluan ja niin kuin minä haluan. Heti lenkin alussa lähdin tekemään pohkeenväistöjä ja taivutuksia, jotta saisin Vallun kuulolle. Vallu oli koko lenkin virtapommi, jonka mielestä kaikki oli ihan hirveän järkyttävää. Töltit sujuivat rauhallisissa ja hitaissa merkeissä, kun muistin ratsastaa vaan ja jos poni yritti kiihdyttää niin jarrutin sitten samantien, muutaman kerran jouduin ottamaan hiukan kovemmin, mutta lopussa riitti pelkkä istunta ja sellainen vihellys, minkä olen puoliksi vahingossa opettanut Vallulle rauhoittavaksi ja hidastavaksi ääneksi tukemaan istuntaa :) Ravit ja laukat sujuivat lenkillä myös tosi hyvin. Ainoa tappelu lenkillä syntyi, kun Vallun mielestä kamalat pressut pellolla on ihan hirveitä poninsyöjä mörköjä, joiden ohi ei missään nimessä voinut kulkea. Hetki "neuvoteltiin" siinä ja sitten jatkettiin matkaa niinkuin minä halusin, poni kyllä yritti ties mitä temppujaan, mutta pidin pääni ja lopulta mentiin siitä ohi niinkuin halusin :) Oli oikein voittajafiilis siinä kohtaa! :D Muuten oli kyllä hyvä lenkki ja hyvä fiilis jäi :)

Lenkin tiedot

2 kommenttia:

  1. Hei! Mikä on tuo lenkkeily sovellus? :) olis ihan mukava välillä kattoa, millaisessa maastossa on käynyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sport Tracker on toi sovellus mikä mulla itsellä on! :)

      Poista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina