Sivut

10. kesäkuuta 2014

Hevoseton on huoleton...

Fergu & Mä viime torstain tunnilta

Jooh, tulin nyt kertoilemaan vähän pikakuulumisia. Postaustahti saattaa olla kesäkuun tätä, koska olen päivisin töissä ja illat tallilla. Toki viikonloppuisin ihan kotona/tallilla olen :)

Otsikosta voikin vetää jo jonkinmoisia johtopäätöksiä, mutta siis Vallu on sunnuntai- ja keskiviikko illalla Vallu oli ähkyssä... Onneksi satuin olemaan tallilla niin, että pystyin reagoimaan sen ähkyoireisiin ja päästiin vähällä... Viimeksihän Vallulla oli syksyllä 2012 kaasuähky, tälläkertaa oli kuitenkin kyse ummetusähkystä... Nyt sitten "pakko"juotetaan ponia monta kertaa päivässä, koska se pölvästi ei tajua juoda tarpeeksi, josta sitten ähkytkin tod.näk. johtuivat...


 Viime viikolla olikin ohjelmaa, kun helatorstaina mulla oli kisat Ypäjällä ja lauantaina valmennus Baldurilla. Kisoista värkkään erillisen kisapostauksen kun ehdin. Valmennus Baldurilla meni kyllä hyvin, lukuunottamatta traikkuun lastauksia. Valkussa haettiin passivaihde Vallulta auki - tai se oli kyllä jo auki, mutta nyt haettiin sitä ihan tarkoituksella. Vallu oli tosi mukavan tuntuinen, kun alkuun sain sen kuulolle ja vastaamaan apuihin.

Missä seikkailee mun jalka :O


Muuten meillä on Vallun kanssa ollut vähän rennompaa meininkiä, tämän viikon Vallu saa todennäköisesti vapailla melkein kokonaan. Ollaan menty ilmansatulaa rennosti maastossa kaikissa askellajeissa ja muutenkin vaan oltu ja rentoiltu :) Ainiin, päästiin me kenttäkin korkkaamaan! Pari kertaa päästiin siihen ratsastamaan ja nyt odotellaan loppuja "täytteitä" siihen pohjaan ;) Kenttäilystä lisään videon myöhemmin tähän ;)

Alle vielä kuvia, jotta tämä postaus ei ihan tyngäksi jää :D

Maastoreissulla

Laitumelle! :)









Simeä väsyttää :D
Fergulla tunnilla :D (Jalka seikkailee taas :O)





Toukokuun rakennekuva:


8 kommenttia:

  1. Anonyymi10.6.14

    Minua on monesti mietityttänyt että miksi issikat satuloidaan usein reilusti lavan taaksen, niin että satula menee välillä jopa viimeisen kylkiluun yli ja siihen kun vielä liitetään isot ratsastajat, pienillä poneilla (esim. miehet), niin hirvittää edes ajatella että mitä tuhoa se tekee hevosen selälle.

    Tuntuu hassulta että vain sen takia satula laitetaan "väärään" paikkaan, jotta sillä olisi jotain vaikutusta askeleisiin, (en tiedä onko asia näin)että esim. lavat saavat liikkua kunnolla ja niille on tilaa, mutta eihän normaalistikkaan satulaa laiteta lapojen päälle, joten miksi issikoilla satula täytyy laittaa sinne taakse, onko niillä sitten jotenkin super suuret lavat:D

    Älä nyt ymmärrä kommentiani väärin, sillä puhun nyt ihan yleisellä tasolla(issikoista) enkä tarkoita juuri nyt teitä:)
    Olen vain pitkään tätä pohtinut ja olisi kiva saada vastaus sellaiselta henkilöltä joka harrastaa issikoiden kanssa ja tietää niistä paremmin kuin minä, joka ei ole ollut kuin pari hassua kertaa issikan kyydissä.

    -jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis itsekkään en henk.koht. ymmärrä sitä miksi satula pitää laittaa liian taakse... Mutta siis yleensä se laitetaan aavistuksen taaemas kuin normihepoilla,jotta lavat pääsevät liikkumaan kunnolla :) Ja Issikka satula on malliltaan edestään sellainen, että näyttää helposti olevan taaempana kuin oikeasti onkaan koska antaa lavoille tilaa :)

      Noh, itsekkään en osaa oikein selkeää vastausta tuohon kysymykseesi antaa... Normaalisti issikat satuloidaan niin että lavan ja satulan väliin jää parille/kolmelle sormelle tilaa eikä satula mene yli viimeisen kylkiluun. Kisoissa ja muissa tapahtumissa jossa haetaan näyttävyyttä näkee satulaa laitettavan liian taakse,jotta saadaan lavoille maksimaalinen tila liikkua ja saadaan se kaikki liike käyttöön. Se ei kuitenkaan mitenkään vahingoita hevosta, kunhan ei joka päivä satulaa liian taakse laita.

      Noh äh, oon huono selittämään, mutta usein ei issikkaihmiset ajattelevat että kaikki issikat satuloidaan liian taakse, koska näkevät issikoita vain näytöksissä tai vaellustalleilla, jossa satulan paikalla ei välttämättä ole niin suurta väliä :)

      Itse näen enemmän liian eteen satuloituja hevosia kuin liian taakse :)

      Toivottavasti tästä epämääräisestä selityksestä oli sulle jotain apua :D

      Poista
    2. Anonyymi10.6.14

      Satula laitetaan hieman taaksepäin että lavoille jää tilaa liikkua. Ei issikoilla ole jättisuutet lavat mutta (hienoilla kilpureilla :D ) se liike tosiaankin on suuri! (mm. Joskus melkein polvet hakkaa omaa turpaa, siis niillä kaikista hienoimmilla.) issikka satula myös hämää kun on koulusatulan mallinen, niin näyttää vaan siltä että on kauhean takana. Islanninhevoslehdessä oli joskus totta\tarua juttu, jossa selvennettiin että mitkä uskomukset islanninhevosesta\issikkaratsastuksesta on totta ja mikä tarua. Ja sen mukaan islanninhevosia EI satuloida erilailla kuin muitakaan :) Lähinnä samat jutut kun Janinan vastauksessa :)

      Poista
    3. Näin just selkokielellä :D

      Poista
    4. Yhdyn tohon Janinan ja toisen anonyymin vastaukseen, mutta mietin että eihän se satula ole sitten sille isikalle sopiva, jos se menee viimeisen kylkiluun yli.. Niin ehkä voidaan sitten miettiä että se satula onkin liian pitkä eikä sitä välttämättä olla laitettu liian taakse :D

      Poista
  2. Anonyymi10.6.14

    kiva kuulla taas teidän kuulumisia:)
    onko tuolla ruunikolla ponilla jokin sieni infektio yms, kun on karva tuollaisissa "laikuissa" lähtenyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole, sille tulee keväisin valkoisia laikkuja eli kyllä siitä ihan normaalisti karvaa, mutta nuo valkoiset kohdat saattaa näyttää karvattomilta laikuilta :)

      Poista
    2. Siis irtoaa karvaa normaalisti :) Ei mitenkään laikkuisesti ;)

      Poista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina