Sivut

18. helmikuuta 2015

Kuulumisia pitkästä aikaa!



Huhhuh, taas on taukoa päivittämisestä todella paljon :0 Kerrankin mulla on astetta monipuolisempia kuulumisia ja kuvia eikä vaan samaa arkea ;D Aikaa ei vaan ole löytynyt aikaisemmin että olis tänne asti kerinnyt kirjoittelemaan. Blogin fb- sivut ovat aktiivisemmat kuin itse blogi, joten sieltä löytyy ajantasaisemmin meidän kuulumisia ;)

Nyt on hiihtoloma täällä etelässä, joten olen tallilla kuluttanut aikaani paljon. Ollaan Sannin kanssa maalailtu puomeja, ratsittu, touhuttu uuden heposen kanssa ja surruteltu klipperillä ;) Tuli sitä shoppailtua käytyä eilen Hööksissä, Ikeassa ja Myllyssä. Ostoksista sitten alempana enemmän ;) 

 Ystävänpäivänä eli lauantaina Sanni sai uuden ystävän eli 9v. risteytysponi ruunan Blåbärin eli tutummin Mustikan. Käytiin hakemassa Mustikka kotiin ja päästettiin se muiden kanssa yhteen. Alkuun oli vähän juoksentelua muttei muuta, kun äiti oli käynyt heinää viemässä vähän poneille jotta päästiin Mustikan kanssa portista sisään :D


Kun heinät alkoi loppua, muutkin kuin Selma alkoivat kiinnostua Mustikasta ja sitten alkoikin hurjan näköinen show kun Mustikka ja Vallu ottivat vähän yhteen kun Mustikka luuli voivansa noin vain nousta Vallun ohi arvoasteikossa. Valluhan ei ideasta tykännyt vaan näytti todella isosti mielipiteensä ja lyöttäytyi vielä Selman kanssa kimppaan, jolloin Mustikka palautui hyvinkin nopeasti maanpinnalle takaisin. Kyllä otukset sulassa sovussa olivat ensimmäisenäkin päivänä myöhemmin, alun tutustumisen jälkeen. Nyt Vallu onkin "tasoittunut" Mustikan suhteen eikä enää aja sitä niin kovasti pois kun parina ekana päivänä ja tyypit ovat suurimman osan ajasta ihan sovussa ja rauhassa tarhassa :)




















Vallu on viime aikoina ratsastaessa tuntunut tosi hyvälle ja mennyt tosi hyvin, mutta tänään kun testasin huvikseni Vallulle metallista suoraa kuolainta, jossa on oliivirenkaat niin Vallu kulki alusta asti kuolainta vastustamatta tasaisena! Yleensä Vallu kulkee mielellään nokka taivaissa alkuun, mutta ei tänään. Mulla oli turppiskin niin löysällä että siitä ei mitään hyötyä ollut, jolloin Vallu ois voinut selkeesti protestoida vastaan mikäli kuolain ois ollut epämukava, mutta ei, Vallu oli alusta asti tosi hyvä edestä ja vastasi apuihin tosi hyvin! Töltissä kontrolli oli parempi kuin kolmipalalla, kun Vallu vastasi edestä nopeasti. Töltissä Vallu ei hakeutunut kuolaimen alle, mitä helposti kolmipalalla tekee ja jos sinne ´putosi´ oli se helppo pohkeella nostaa takaisin ylemmäs. Ratsastus sujui kun tanssi, kaikki tuntui niin helpolta ja Vallu oli tosi kevyt, ei tarvinnut käyttää niin paljon painetta kuin normaalisti! Lienee sanomattakin selvää että olin todella tyytyväinen ja yllättynyt ratsastuksen jälkeen! :D Täytyy kokeilla noita kuolaimia useamminkin, jotta saan selville oliko vain tuuria vai sopiiko tuo suora Vallulle paremmin kuin kolmipala ;)




Maanantaina olin Vallun kanssa kentällä ja kävin lopuksi tiellä ottamassa muutamat vauhdikkaammat pätkät, kun kentällä ei tölttiä lujempaa uskaltanut mennä. Otin tiellä kaikki askellajit läpi, lisättyä tölttiä en saanut, mutta sen tilalle aukesi taas vaihteeksi passi. Vallu meni kyllä tosi kivaa passia, vauhtia siinä ei ole, mutta sitä ei tulekkaan kuin treenaamalla ;)


Maanantaina ennen treenejä


Treenien jälkeen... Kuivata nyt tällästä....
 Ylläolevasta kuvasta näette miltä näyttää treeneistä tullut karvamammutti sekä syyn miksi tartuin klipperiin.... Koita nyt tollasta kuivattaa, menee vähintään puol päivää ennen kun Vallu kuivui.... Siispä tuumasta toimeen ja klipperi käteen! ;) Vallu käyttäytyi tosi hyvin klipatessa, ei sanonut klipperistä mitään enkä mä keltanokkana klippaamisessa sählännyt hirveesti :D Alkuun tosin näytti siltä, että mun klippauksesta ei tuu mitään, mut lopputulokseen oon ihan tyytyväinen! :)




 ... Ja koska ponilta lähti osa karvoista, tarvitsee se muutaman paksumman (200g) loimen, jotka kuolainten lisäksi shoppailin Hööksiltä. Ikeasta mukaan tarttui kannelliset laatikot rehuja varten sekä muuta pikkusälää :D



4 kommenttia:

  1. Anonyymi18.2.15

    Kiva kuulla pitkästä aikaa teidän kuulumisia:) aijotko jatkossakin klipata vallun ja oletko ostanut oman klipperin? Itse ostin hiljattain oman klipperin, kun on tuota omaa karva kasaa saanut aika tihuvaan klippailla.
    Ei kai noin pienen klippauksen takia tarvi pahemmin lisätä loimitusta, koska kuitenkin suurimmat lihakset ovat vielä karvan peitossa;)

    VastaaPoista
  2. Riippuu vähän millaisia talvia tiedossa :) Jos tulee kunnon talvi niin tuskin klippaan jatkossa, mutta jos mennään näin plussa keleillä niin saatan klipata :) Omaa klipperiä mulla ei ole, lainattiin Sannin kanssa "naapuri"tallilta :D Nuo 200g loimet ovat ainakin tämän päivän perusteella nappi valinta ;)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi22.2.15

    Makeen värinen toi uusi ponski! Oma vuokraissikka on samanvärinen ja rakastan niin paljon tuota väriä :) Mitä rotuja Mustikassa on, kun näyttää aivan issikalta? :)

    VastaaPoista
  4. Mustikka on kyllä makeenvärinen! :) Sai Sanni vähän uudenlaista väritystä poppooseensa ;) Mustikassa on Issikkaa ja Shettistä :)

    VastaaPoista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina