Sivut

20. huhtikuuta 2015

Ahaa- elämyksiä!


Nonniin, täällä ruudun takana jälleen. Viime viikot olen tässä kokenut jos jonkinmoista ahaa- elämykstä, jotakin isompaa ja jotakin pienempää, joita kaikkia en edes muista mutta Vallun kyydissä on tullut sellainen "Ai näin sen pitäis mennä"- fiilis! :)

Kevään eka pesu suoritettu ;)

Suurimpana ahaa- elämyksenä voisin mainita meikäläisen laiskan vasemman kyljen. Lueskelin erästä blogia ja siellä muutamassa postauksessa puhuttiin ratsastajan laiskasta kyljestä ja siinä vaiheessa iski sellainen ahaa- elämys kun olen miettinyt miksi Vallu roikkuu AINA vasemmassa ohjassa. Keskityin sitten seuraavalla ratsastuskerralla siihen vasempaan kylkeen ja kuten arvata saattaa, eipä roikkunut poni vasemmassa ohjassa yhtä paljoa kuin aikaisemmin ;) Tämän takia kannattaa lukea muiden blogeja :P
Löydettiin jopa kotioloissa kadonnut lisätty tölttikin lukuisten ponin nenukkiin menneiden herneiden jälkeen! ;) Vallu on kyllä todella ärsyttävä kun se vetää herneen nenään kun alkaa esiintymään ja saamaan "hysterisointi" kohtauksia ja häviää avuilta, mutta nykyään useimmiten saan sen jonkin ajan kuluttua taas kuuntelemaan kun joskus aikaisemmin meni aina 'tappeluksi'. Jotain edistystä siis ;) 
Muita tämän viikon ahaa- elämyksiä lienee hitaan laukan löytyminen, raviväistöjen alkeet ja maastossa laukan kontrollin säilyttäminen. Näin nyt ekaksi mieleen tulevista. :D 

Nyt alkoi tämä kausi jälleen :/
Snillen kanssa ollaan aloiteltu hommiin paluu viikon loman jälkeen juoksutuksella käytännössä ihan alusta.
Viikon aikana Snillelle oli kertynyt energiaa enemmän kun tarpeeksi ja välillä tarhassa loikki enemmän pomppupalloa kuin ponia muistutava otus. Viime keskiviikkona sen siis juoksutin ja voin kertoa, että oli kyllä kädet kipeät sen jälkeen! Käynnissä ja ravissa Snille meni ihan ok, pysyi ympyrällä ja kulki miten tahdon, mutta auta armias kun pyysi laukan... Raketti lähti ilman lähtölaskentaa alta aika yksikön laukkaluvan saatuaan ja vauhtia oli niin paljon että piti ihan portille päin lähteä hinaamaan ja joka ainoa laukannosto alkuun. Snille onneksi kyllä pysähtyy kun nojaa liinaan oman painonsa, jonka takia Snillen päähän tulee painetta enemmän ja sen jälkeen jatkaa ympyrällä kuin mitään ei olisikaan tapahtunut, mikäli omat hermot on kasassa ja olkapäät takana. Mutta heti jos omat olkapäät pääsee eteen ja ajatukset karkaa ja alkaa höyry nousta korvista, iskee Snille lisää kaasua ja pyrkii pakenemaan paikalta... Se on vaan tosi herkkä tapaus sille, mikä on ihmisen mielentila ja miten ihminen käyttää kehoaan. Siinä mielessä se on erittäin hyvä opettaja kyllä! 

V tänään :)

Vaikka olenkin aina herkkien hevosten kanssa ollut tekemisissä ja joutunut miettimään miten kehoani käytän niin Snille on varmaan ensimmäinen, jonka kanssa joudun olemaan tosi tarkka kehon lisäksi omasta mielentilastani. Vallu alkaa vaan säätämään hirveästi, jos olen ärtyneenä sen lähellä, mutta Snille mielellään pakenee tilanteesta. Snille vastaa heti kun rentouttaa kehonsa ja mielensä, mutta Vallu saattaa silti jäädä häsläämään vielä... Snillen kanssa tulee kyllä olemaan todella opettavaista! :) 

20.4.2015

1.5 on Islanninhevostalli Baldurin 10-vuotisjuhlat ja mut&Vallun löytää sieltä esiintymästä ja Vallu on siellä varmaankin kisaamassa serkkuni kanssa tehtävärataluokassa! Kaikki kiinnostuneet katsomaan paikan päälle päivän ohjelmaa; Kisat, jonka luokkien välissä väliaika ohjelmaa sekä tietty talutusratsastusta sun muuta mukavaa! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina