Sivut

7. syyskuuta 2015

Syksy saapui kylään....


Se olis sitten niinkuin syksy kertarysäyksellä.... Samaten iski flunssa minulle, jippii.... Tässä nytkin kirjoittelen tätä postausta lämmin viinimarjamehu edessäni ja koitan kovasti parannella pois nuhaa... Alkaa kyllä tuntua siltä että ehkä tää alkaa tästä menemään ohi ja pääsen koko energialla touhaamaan ponien kanssa! Nytkään ponit ei kuitenkaan ole ilman liikuntaa jäänyt vaan nuhaa uhmaten olen maastoillut ja kenttäillyt poneilla normaalisti. 

Kuva kesältä, ei ihan nyt oo näin lämmin enää ;)

  Vallun kanssa käytiin lauantaina pitkästä aikaa pidemmällä maastolenkillä. Kolmen koplalla oltiin liikkeellä eli mukana oli Vallun lisäksi Selma ja Cindy ratsastajineen. Kierrettiin Varijärven lenkiksi ristimämme lenkki, joka on mukava lenkki jos alun tuhottoman pitkältä tuntuvaa tieosuutta ei lasketa ;) Lenkki sisältää yhden todella jyrkän ylämäen, jonka jyrkkyys ei harmi vain näy kypäräkameralla, mutta en ole varmaan koskaan niin jyrkkää mäkeä nähnyt ennen kuin ekaa kertaa tälle lenkille suunnattiin keväällä. Lenkiltä löytyy myös todella kiva metsäpätkä, hyvin monipuolisesti kiipeilyä ja talsimista hyvällä polulla. Metsäosuuden alamäen jyrkkyyden pystyy hahmottamaan hieman kameran videolta kun katson taaksepäin yhdessä kohtaa. Että ihan kunnon mäki siinäkin jos toiseen suuntaan menis! :D Tällä kertaa lenkki oli vauhdikas, kuten videolta varmastikin huomaatte. Tuo jyrkkä ylämäki on se kohta kun me hanatetaan täysiä :D Ponit oli kyllä hauskoja kun ennen mäkeä alkoivat kuumumaan kun tiesivät että sen saa painaa täysillä ylös! En kyllä varmaan koskaan ollut Vallulla mennyt niin lujaa!
Seuraavana päivänä olikin sitten jumppailupäivä kentällä. Menin ilman satulaa pitkästä aikaa ja ihan hyvä niin sillä huomasin taas vaihteeksi kuinka vino olen vasempaan kierrokseen ja sitä sitten yritän kompensoida sisäohjalla.... Pitäis muistaa suoristaa ittensä ja päästää sisäohjasta välillä :D Tää on mun yks ikuisuusprojektilta tuntuva ongelma, mut eiköhän siitäkin eroon päästä joskus... Vallu tuntui muuten todella hyvältä eikä tuntunut olevan mitenkään jumissa revittelystä, mikä on hyvä juttu ja kertoo että on ponilla lihaksisto kunnossa! :)








Snillen kanssa ollaan ahkeroitu ratsain jälleen. Perjantaina mulla oli Piian tunti Snillellä kuten aikaisemminkin. Hiottiin tölttiä jälleen paremmaksi ja alkoihan poni liikkua aikas kivasti! Nyt päästiin jopa lisäyksen makuun, vauhtia ei haettu vaan venyytystä. Parit pätkät saatiin ihan kunnolla S venyyttämään askeltaan, muuten meinas vaan vauhtia tulla.
Alkutunnista Snille oli tosi jännittynyt ja keskityttiin rentouttamaan sitä käynnissä ympyrällä ensin vaan kävellen ja vihellellen. Sitten lähdettiin tekemään askeleen kokoamis- ja pidennystehtäviä edelleen käynnissä. Videolla menee nuo käyntiosuudet vähän nopeasti ettei siinä kerkiä huomaamaan eroa juurikaan, mutta Snille vastasi harjoitukseen tosi hyvin, rentoutui "lopullisesti" tuon harjoituksen kautta.
Töltissä mentiin ensin ympyrää ja haettiin hidas töltti tasapainoiseksi ja hyväksi, jonka jälkeen lähdettiin pidentämään pitkille sivuille askelta töltissä eli lisäämään. Kuten videolla Piia sanoo niin ideana oli antaa Snillelle mahdollisuus lisätä eikä patistaa sitä lisäämään. Näin se todennäköisemmin lähtee venyyttämään eikä tikittämään kovempaa. Loppuun otettiin vähän ravia ja haettiin ravissa samaa venytystä. Snille lähti ihan hyvin venyttämään, kunhan itse istuin satulassa oikein eli suorassa, kantaen itseni ja päästäen ponin itseni edelle ;)

Jätin tällä kertaa videoon äänet päälle, kun arvelin että muuten ei oikeen kukaan tajua miksi siinä vaan kipitellään menemään ;D




Viime torstaina käytiin maastossa Snillen kanssa jälleen, tällä kertaa suunnattiin kylällepäin. Maastokavereina oli viime lenkiltä tuttu Arttu- heppa omistajansa kanssa. Snille oli alkuun vähän sählä, mutta rauhottui mitä pidemmälle lenkkiä päästiin. Ratsastin kaikkia askellajeja ja töltissä Snille löysi vähän vauhdikkaamman vaihteen! Alla video tästä lenkistä :)




Blogia olenkin ahkerasti päivitellyt muiden kuin postausten muodossa. Ulkoasu alkanee löytää vihdoin lopullisen muotonsa ja olen päivittänyt aika isosti kaikkien esittelysivut! ;)

2 kommenttia:

  1. Anonyymi7.9.15

    Onko tuo Arttu samalla tallilla kun sun omat hepot? Aika laaja/iso liikkeinen näytti olevan, ainakin yhdessä kohdassa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo, Arttu on naapuritallilta :)

      Poista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina