Sivut

18. syyskuuta 2015

Vesisadetta ja irtokenkää


 Niin ne vesisateetkin saapuivat sitten, noh toivottavasti päästää nauttimaan vielä kauniista syyssäistä vaikka mun puolesta vois vaikka talvikin jo tulla kunhan on kunnon talvi ;) Omat ponnyt on liikkunut vähän vaihtelevasti, mutta silti säännöllisesti. Snille heitti eilen toisen etukenkänsä pois, joten se nyt saa vapailla kunnes uusi tohveli saadaan jalkaan takaisin. Viime lauantai vierähti kisoja katsellessa Kuumassa ja huomennakin nokan suuntana on Krafturin kilpailut Ypäjällä katsojan roolissa jälleen! :)



Vallun kanssa ollaan päästy takaisin treenin makuun ja poni toimii aivan loistavasti! On todella suuri ilo ratsastaa hevosta, joka toimii ja vastaa apuihin! Varsinkin kun tietää että on itse saanut ponin siihen pisteeseen ;) Vallun ratsastettavuutta osaa arvostaa taas paljon paremmin kun on alkanut ratsastaa Snillellä, joka on todella raaka ratsuna, vaikkei Snillekään mitenkään paha ole ratsastaa, mutta on aika iso ero meneekö raa´alla vai valmiimmalla tapauksella!
Viimeksi ratsastin Vallulla eilen ja poni oli niin hyvä etten ehkä kestä! Vallu oli tuulen vuoksi vähän pörhäkkänä ja päätin käyttää hyväkseni Vallun ´hereillä oloa´. Sain sen heti pysymään hereillä ja aktiivisena, kun yleensä on alkuratsastuksesta vähän löysä. Töltti oli ihan todella hyvää joka vauhdissa eikä Vallu muuttanut juurikaan menoaan vaikka lähdin tielle kokeilemaan miltä siellä meno tuntuu, kun kerrankin pohjat olivat sen verran pehmeät että Vallun kanssa raaski lähteä. Yleensä tielle mennessä Vallu muuttuu vähän jännittyneemmäksi eikä oikeen haluis mennä tallilta poispäin, mutta tällä kertaa Vallu pysyi suht hyvin rentona ja etenemisvauhti oli sitä mitä halusinkin. Se oli niin hyvin kuulolla etten ole varmaan pitkään aikaan mennyt niin hyvin kuuntelevalla hevosella! On se vaan niin hieno hevonen!




Snillen kanssa ollaan ratsailtu normaalisti myös. Tosin eilen piti lähteä maastoon, mutta poni oli päättänyt pitää muutaman lisävapaapäivän heittämällä toisen etukenkänsä menemään, joten nyt se sitten vapailee kunnes saadaan kenkä takaisin jalkaan.
Viimeisin ratsastus oli sunnuntaina, josta en muista kuin sen että Snille venyytti pätkittäin tosi hyvin töltissä, mutta välillä mentiin sieltä ojasta allikkoon ja poni tökötti menemään etuosa ´linkussa´ ylhäällä. Alla ihan minivideo tästä kerrasta, Snillellä oli vähän hauskaa alkuun kun juoksutin sen irtona ;) Ja ihan molempiin suuntiin ratsastin, videolle tuli nyt vain oikeesta kierroksesta.




Muuten Snille on liikkunut juoksutuksessa kahdella ohjalla. Huomaa että Snillen juoksutettavuus on parantunut paljon sen jälkeen kun aloitin sillä ratsastamisen. Kuuntelee ja liikkuu paljon paremmin! Vielä välillä koittaa lähteä vetämään portille, mutta kahdella ohjalla kontrolli on parempi ja saan korjattua Snillen nopeasti takaisin oikeaan suuntaan. Pääasiassa se liikkuu kuten haluan ja onkin kiva nähdä se tällä tavalla liikkumassa maastakäsin, jolloin näen itsekin miten liikkuu. Tietenkään se ei kahdella ohjalla liiku niin hyvin kuin voisi, mutta näen edes hieman miltä näyttää :D Vallun kanssa tätä ei harmi vain viitsi enää kauheasti harrastaa, kun ei kanna itseään silloin 100% ja kun ympyrällä mennään niin ei tee hyvää sen jaloille.

1 kommentti:

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina