Sivut

2. syyskuuta 2015

Pulinaa kera monien videoiden ;)


Viime postauksessa kerroin että Vallu lomailee lopun viikon koska arkoi jalkojaan liikkuessaan. Nyt on kummallakin ponnyllä uudet menomonot jalassa ja ollaan päästy takaisin normaaliin liikutukseen! Kummallakin olen ahkerasti ratsastanut, Snillellä sen pari-kolme kertaa viikossa ja Vallulla nelisen kertaa viikossa ja lisäksi ollaan puuhailtu kaikkea muuta, kuten lenkkejä taluttaen ja kävinpä maanantaina ohjasajamassa Vallua pitkästä aikaa maastossa! On se vaan niin mainio otus kun tölttää sujuvasti menemään ohjien edessä :D


Eilen ratsastin Vallun pitkästä aikaa kunnolla kentällä. Olin ihan maitohapoilla jo ennen kuin oltiin päästy mitään kunnolla tekemään :D En muistanutkaan et Vallun ratsastaminen on niin rankkaa, varsinkin kun ponnylle iskenyt laiskuus työskennellä kunnolla, kun ollaan viimeiset kuukaudet lähinnä hömppäilty. Valmennuskin tämän kuun lopussa eli taitaa olla aika ryhdistäytyä :P
Vallu tosiaan oli aluksi aika laiska työskentelemään kunnolla, mutta pikkuhiljaa sain sen heräämään ja kantamaan itsensä paremmin. Intoa olisi ponilla ollut eteen mennä vaikka millä mitalla, mutta tarttis nousta vähän lavoilta ylöskin ;) Tein alkuun paljon kahdeksikkoa, jossa aina keskellä kokosin pätkäksi ja sitten annoin venyyttää. Tällä harjoituksella sain Vallun nousemaan ylös paremmin. Töltissä oli alkuun myös aika laama meininki, mutta muutamilla tempon vaihteluilla ja napakoilla hidastuksilla pikkuhiljaa tölttiin tuli rytmiä eikä ollut vaan lössönlössön- tölttiä. Lisäykset oli alkuun aika selättömiä juurikin sen takia, ettei Vallulla ollut ajatustakaan tehdä muuta kuin mennä sitä lössönlössön- tölttiä maailman tappiin asti. Kun sain sen nousemaan ja ryhdistäytymään alkoi lisäyksiin tulla enemmän ilmaa ja oikein tunsi kuinka V pyöristi selkänsä ja nappasi jalat mukaan menoon.
Loppuun otin vähän laukkaa ja ravia. Laukka oli ensin aika kaahotusta, mutta pikkuhiljaa sain ratsastettua sitä paremmaksi ja mentiin muutamat ympyrät kumpaankin suuntaan. Ravissa Vallu tuli tosin hyvin tuntumalle ja käytti itseään harvinaisen hyvin, kun ravi tuppaa helposti olemaan lievää kaahausta ja nuppi ylhäällä menoa. Nyt kuitenkin V tuli hyvin apujen väliin ja haki jopa oikeampaa muotoa!

Alla oleva video on meidän takaisin hommiin- maastolenkiltä yhtenä iltana :D Kello oli silloin kahdeksan kaiketikin, mutta oli tosi lämmin päivä ollut ja päätin lähteä maastoilemaan, jotta päästäis Vallun kanssa takaisin hommiin ;)




Snillen kanssa olen maastoilut ja kenttäilyt ahkeraan sekä käynyt kppäilylenkeillä. Viimeisin maastolenkki oli lauantaina, kun lähdettiin vähän erilaisemmalla kokoonpanolla lenkille. Naapuritallilta meidän maastoseuraksi tuli Arttu- heppa omistajansa kanssa! Kierrettiin ihan lähimetsissä. Alla oleva video onkin tältä reissulta :)




Eilen ratsastin Snillen kentällä kunnolla. Alussa S oli tosi häslä ja tänttäröi menemään kauheaa vauhtia, mutta samaa kahdeksikko työskentelyä tehden kuin Vallulla, alkoi poni pikkuhiljaa rauhoittumaan ja rentoutumaan. Snillen kanssa muuntelin harjoitusta kahdeksikolla vähän väliä, milloin hain vähän väistöä, milloin annoin venyyttää jne.. Tölttäillessä Snille oli ihan hyvän tuntuinen alusta asti, hieman passitahtisuutta, muttei niin paljoa kuin ennen. Liekö osa syynä passitahtisuuden vähenemiselle se että S sai leveämmät kengät jalkaan vaiko se että ehkä pikkuhiljaa opin kiikkumaan sen kyydissä ;) Vaikka ainakin tällä kertaa tuntui nappulat olevan harvinaisen hukassa.... Sain töltissä kivoja pätkiä, mutta myös niitä jolloin S vain paketoi itsensä edestä ylös vaikka haen askeleen venytystä. Snillen suurin ongelma onkin se, ettei se tahdo ymmärtää venyttää vaan paketoi itsensä herkästi edestä... Pätkittäin saan sen venyttämään, mutta paikoitellen se vetää itsensä vaan kasaan.
Hetken tölttitreenin jälkeen otin ravia ja laukkaa loppuun. Muutaman kerran meinas laukassa vauhti lähteä kiihtymään, mutta ainakin toistaiseksi Snillellä on ollut tosi hyvän jarrut ja on jarruttanut aina kun äänellä pyytää. Kumpaankin suuntaan laukat nousi helposti ja Snille kyllä laukkaa tosi vaivattomasti ympäri kenttää! Oikeaan kierrokseen itse kallistuin/"nojasin" oikealla olkapäällä eteen, jolloin Snille ravissa ja laukassa kurvaili uralta sisään päädyissä. Pitäis muistaa pysyä olkapäät takana ja hartiat menosuuntaan ajatuksella siellä selässä :D





Snille 30.8.15 On se ehkä pari kiloa laihtunu! :DD

4 kommenttia:

  1. Anonyymi4.9.15

    Onko siihen joku tietty syy, että et kevennä ravissa? Se on tietenkin ihan makuasia, mutta ajattelin onko sinulla itselläsi jokin syy miksi istut harjoitusravissa? :)

    VastaaPoista
  2. Ei siihen mitään tiettyä syytä ole, itselle on vain helpompi istua harjotusravissa eikä kaikki issikat edes ymmärrä jos ihminen keventääkin ravissa eikä vain istu :D Jos jotain puomeja/muuta ravityöskentelyä menen pidempään niin silloin mielelläni kevennän :)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi8.9.15

    Okei, issikoilla joilla minä ratsastan, niin kevennetään, koska silloin ne eivät ainakaan sekoita ravia ja tölttiä keskenään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen ratsastanut enemmän sellaisia, jotka eivät kevennystä ymmärrä ja hämmentyvät kevennyksestä :) Silloin täytyy vaan olla tosi tarkka omasta istunnastaan kun istuu satulassa ettei vaihdu askellaji ;)

      Poista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina