Sivut

22. elokuuta 2015

Vielä on kesää jäljellä...


Täällä tietokoneen äärellä, terassilla istuen ja nauttien lämpimästä kelistä, jälleen kera kuulumisien! Snillen kanssa ollaan ahkerasti ratsailtu, unohtamatta kunnon talutuslenkkejä kuitenkin. Vallun kanssa viikko on ollut hiljaisempi, kun odotellaan uusia menomonoja sille ;)




Snillen kanssa tosiaan olen ratsinut tällä viikolla pari kertaa ja huomenna tulee kolmas kerta. Keskiviikkona ratsastin sen kentällä. Snille tuntui silloin tosi hyvälle pätkittäin, mutta välissä sitten ei mennyt niin hyvin, mikä on ihan ymmärrettävää hevoselta, joka on vaan ollut aika pitkälti viimeisen vuoden ja jolla ei lihaskuntoa työskentelyyn. Pikku hiljaa tästä mennään eteenpäin.
Tein sen kanssa samaa harjoitusta kuin viime perjantaina Piian kanssa ja Snille vastasi siihen hyvin. Pitkään en käynnissä työskennellyt ympyrällä, kun poni oli heti alusta asti rento ja rauhallinen. Töltissä hain pienen pientä tempon vaihtelua kun löysin puhtaan tahdin. Lähinnä hain sitä että pitkillä sivuilla askel venyisi aavistuksen verran. Nämäkin sujuivat hyvin, kunhan sain pidettyä Snillen puhtaalla töltillä ja itse sain istuttua selässä niin etten kauheasti lähtenyt ´pomppimaan´. Kokorataleikkaa ei onnistunut töltissä, koska en saanut annettua Snillelle tarpeeksi tukea jalalla, jotta olisi pysynyt puhtaana, mutta treeniätreeniä niin kyllä se siitä ;) Lopuksi otin ravia ja parit laukannostot. Tällä kertaa pysyin itse laukassa paremmin mukana ja Snillen laukka on kyllä jotain niin mukavaa! Vaikka liike on isohko, kyyti on silti pehmeää. Vie kuitenkin aikaa tottua siihen että lapojen liikkeet oikeesti tuntee niin selkeästi! :D

Tänään suunnattiin maastoon Sannin ja Cindyn kanssa, kierrettiin metsässä tuttu Louhoksen lenkki sekä ´pihaton takainen´-lenkki. Siellä kun ei liikennettä ole käytännössä koskaan ja pääsee menemään tietä ja sekä metsää pitkin. On sopivan mittainenkin lenkki Snillelle. Snille käyttäytyi moitteettomasti, ainoastaan alkuun tuli jokin pieni perä alle nappasu, mutta en tiedä osuiko joku oksa tms. Snilleen kun sen jälkeen ei ollut mitään. Kaikissa askellajeissa matkaa taitettiin, pääasiassa käynnissä ja ravissa. Tölttiä otin myös hieman, mutta Snillen tasapaino on siinä vielä sen verran heikko että vauhti on hidasta ja aina kun tienpinnassa on möykky tai tulee ylämäki, S helposti rikkoo raville, joten suosiolla ravailtiin nyt pääsääntöisesti kun Snillen ravissa ei ole edes paha istua ;) Laukattua tuli pari ylämäkeä, ensimmäisellä pätkällä en pyytänyt tarpeeksi Snilleä eteen, joten se putosi raville kesken matkan, mutta uusi nosto ja matka jatkui laukassa sinne asti minne halusin :D Toinen laukkapätkä sujuikin sitten oikein mallikkaasti. Kuten videolla totean, kestää hetki tottua tuohon Snillen laukkaan kun on niin paljon erilaisempi kuin Vallun laukka! Siinä missä Vallun laukka vie eteen, Snillen nousee ylöspäin :) Tänään ei lehmätkään aiheuttaneet muutakuin ihmettelyä, mistä olin positiivisesti yllättynyt.




Vallun ratsastin keskiviikkona kentällä ja sitä ennen tiistaina maastossa. Kentällä Vallu oli periaatteessa oikein hyväntuntuinen, mutta jotenkin outo. Muille kuvailin että löysä, mutta ehkä ennemminkin varoi liikkumista? Tai ei ollut niin letkeä ja joustava kuin yleensä. Käynnissä tätä ei huomannut, mutta muissa askellajeissa kyllä. En siis ratsinut enempää kuin sen että kokeilin kaikkia askellajeja ja totesin Vallun olevan outo ja lopetin. Ravissa rikkoi kaarteita tosi paljon ja töltissä rullaili enemmän kuin yleensä. Selvästi siis jokin vinossa.... Luulen että kyse on sen kavioista, kun viime kengityksestä alkaa olla sen verran reilusti aikaa ja kaviot laitumella kasvaneet enemmän kuin normaalisti eli kaviot ovat vähän pitkät nyt ja sen takia varoi liikkumista kun tuntui epämukavalta?
Nyt Vallu on vapaillut ja vapailee edelleen huomiseen saakka, kun saadaan uudet kengät jalkaan. Tänään kävin kuitenkin taluttelemassa sitä metsässä eikä se siellä liikkunut mitenkään erilaisesti kuten ei keskiviikkonakaan, lukuunottamatta sitä että itsellä oli fiilis että nyt on vähän rajoittunut liike. Rämmittiin yhdessä metsässä poluilla ja polkujen vierellä. Vallu ei ymmärtänyt mustikoiden päälle vaan olisi ennemminkin jatkanut matkaa kun itse vielä mustikoita maistelin. Metsäilyn jälkeen suihkutin Vallun kylmällä vedellä ja nakkasin takaisin tarhaan nauttimaan hienosta ilmasta. Ponien laidunkesä kun päättyi eilen ja pääsivät takaisin tallielämään ;) Tarha tosin kesän aikana sen verran puskittunut että syötävää riittää siellä vielä! :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina