Sivut

19. lokakuuta 2015

Poneilla on pomppufiilis



 Siis apua, viime päivityksestä on taas hurjan paljon aikaa! Tässä parin viikon aikana ollaan puuhailtu kaikenlaista, mm. ponit loikkinut esteitä, kaulanaruiltu, maastoiltu ja ihan vaan hengailtu. Nyt onneksi alkoikin syysloma niin saatan ehtiä piipahtamaan koneen äärellä useammin ettei tulisi tällaisia postaustaukoja :)



Viikko sitten ponit pääsivät harrastamaan pomppuiluja irtona. Vallu sai loikkia Mustikan kanssa yhdessä, Snille yksin. Vallulla ei ollut tällä kertaa ihan tekniikka hallussa, vaikka yleensä hyppää tosi hyvin :D Vallu loikkasi korkeimmillaan 75cm, Snille 80cm. Snille oli kyllä yllättäjä, sillä viimeksi sillä ei ollut hajuakaan miten ne jalat kuuluu asentaa esteillä - tällä kertaa meininki oli ihan eri! Snille hyppäs superhyvin ja hypyt näytti todella hyviltä. Hyppyjen välissä Snillellä oli omia vinkuloikkia, joten vissiinkin hällä oli hauskaa myöskin :D

Vallulla ei ihan ollut homma hallussa tällä kertaa



75cm










80cm




Jouduttiin keskiviikkona kaivamaan heijastimet esille lenkille lähtiessä...

Vallun kanssa keksin viime maanantaina kokeilla kaulanaruilua. Vallu toimi siinä alusta asti todella kivasti. Käynnissä sain tehtyä kaikenlaista ympyröistä väistöihin, mutta käyntiä nopeammassa askellajissa ei onnistunut kuin muutama hassu ympyrä. Mutta hauskaa meillä oli! En edes muista koska olisin hymyillyt tai nauranut niin paljon kentällä ratsastaessani kuin tuolloin! :D Vallu oli ihan intona, mutta kuunteli super hyvin hidastavat ja toki eteenajavat avut. Suurena yllätyksenä tuli kuinka vaivatta Vallu tölttäsi ja vielä tempon vaihteluita! Tuli hienosti hitaalle töltille ja lisäsi myös hyvin tasaisesti! Vitsit että oli hieno fiilis kun sai Vallun hidastamaan ja kokoamaan ilman ohjaa, ajattelin että ei se kumminkaan kun tuppaa ´lämpeämään´ kokoavassa työskentelyssä töltissä. Toki asiaan vaikuttaa se etten pystynyt vaatimaan sitä niin kootuksi edestä ja (kisa)muotoon kuin ohjat kädessä eikä tietenkään tässä ollut edes tarkoitus hakea mitään sellaista. Laukat ja ravit kaikki sujui tosi hyvin eikä itselle tullut kertaakaan sellaista fiilistä että nyt se ei jarruta vaan poni kuunteli yllättävän hyvin!

Lauantaina päätin uudelleen kaulanaruilla ja Vallu toimi edelleen samankaltaisesti kuin maanantainakin. Laukassa keksi vähän ´kuskailla´ mua, mutta jarrutti aina kun pyysin. Ympyröitä ei vielä päästy käyntiä nopeammassa askellajissa kunnolla ;) Se tosin johtuu sitä että kadotan tarpeeksi tiiviin istunnan helposti kun menen käyntiä kovempaa jolloin ohjat kädessä kompensoin sitä ohjilla(paha tapa, tiedän) ja nyt kun ei ole ohjia käytössä niin eipä se Vallu viitsi kääntyä uralta pois :D Hakemalla haettuani löysin istunnan muutamaan otteeseen ja sain käännettyä kunnes taas hukkasin sen. Hauskanpitohan tässä tärkeintä on ja hauskaa meillä tosiaan oli! :D


Snillins 10.10.15

Snille on irtohypytys kerran jälkeen pääsääntöisesti maastoillut, mutta kentälläkin ollaan kerran piipahdettu. Maastoilun - ja nimenomaan reippaan maastoilun - ansiosta Snille tuntuu löytäneen itsestään sen venyvämmänkin puolen. Ravissa ja laukassa se lähtee todella mukavasti venyyttämään ja viimeisimmillä lenkeillä myös tölttiin on tullut ihan erilainen ulottuvuus. Töltti liikkuukin enemmän eteen kuin ylös ja kyydissäkin paljon mukavampi istua! :D Snille on myös laukassa löytänyt vauhtia lisää ja kisavietti on alkanut heräillä, välillä vähän liikaakin, mutta näen kaikki ne vain positiivisena asiana kun S uskaltaa ja pystyy nyt liikkumaan eteen! ;) Videoita maastoiluista saatte myöhemmin kunhan ne latautuvat ensin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina