Sivut

5. lokakuuta 2015

Sekametelisoppaa vai kuulumisia sittenkin?


Tämä postaus on vähän tällainen sekametelisoppaa eli vähän turinaa sieltä ja täältä. Osa ennen viime postauksessakin kirjoitettua valmennusta tapahtuneita ja osa sitten tällä viikolla puuhailtua.



Voisin aloittaa siitä että Vallu sai vähän kevyemmän lookin näin syksyn kunniaksi. En kestänyt sitä hikoilevaa karvaturilasta, joten osa karvoista sai sanoa heihei viime talviseen tyyliin. Klippauksesta ei tullut kauhean tyylikäs, koska lauantaiaamuna vähän kiireessä nappasin klipperin lainaan ja klipperöin ponnyn ennen kun Snillen kanssa kentälle suuntasin valmennukseen. Asiansa kuitenkin ajaa ja huimaa vauhtia kasvaa karvat jo takaisinkin! Tosin aion koko talven pitää Vallun vähintään tällaisella klipauksella koska tosiaan en jaksa sitä karvaturilasta ja kauheaa kuivatusrumbaa, varsinkaan jos talvi on sellainen kuin pari viime talvea ollut.


Kuva juuri ennen suitsien vaihtoa ;)

 Viime keskiviikkona ratsastin Vallun kentällä. Ensin meinasin mennä pitkästä aikaa suoralla kuolaimella, mutta hylkäsin ajatuksen ihan viime tingassa (eli olin jo lähtenyt tallista kun päätinkin vaihtaa kolmipalaan) ja sen sijaan treenit muuttuivat puomitreeneiksi. Laitoin jokaiseen kulmaan kolme puomia ajatuksena ravissa ja laukassa työskennellä.
Voin suoraan sanoa että Vallu oli ihan hirveä ratsastaa! Pitkästä aikaa teki mieli heittää hanskat tiskiin ja vetää itkupotkuraivarit, mutta loppuun asti kunnialla vedettiin. Käynnissä Vallu oli ihan ok vielä, mutta ravissa kiikutti mua entiseen tapaan eikä viitsinyt kuunnella yhtään mitä siltä pyysin. Aikani ravattuani nostin vain kylmästi laukan ja aloin tulla puomeja eli käytännössä uraa ympäri ja puomien yli kulmissa.
Jossain kohtaa Vallulla vaan napsahti ja alkoi keräämään itseään kasaan puomeja varten ja kuunteli paremmin pidätteet ja pohkeet. Päästiin todella hyvää laukkaa lopuksi puomien ansiosta, kun Vallu ei vain voinut kaahailla mielensä mukaan kulmia välittämättä avuista kuten normaalisti. Sain laukkaan ihan erilaisen tuntuman kuin ennen, siihen tuli säädeltävyyttä ja kokoamisastetta enemmän! Ja vielä kummassakin kierroksessa! Vasen oli alkuun hankalampi, mutta pikkuhiljaa sekin parani huomattavasti!
Ratsastuksen jälkeen olin hirveän pettynyt, mutta osin silti tyytyväinen laukkatyöskentelyyn. Täytyypi jatkossakin hyödyntää puomeja enemmän laukkatyöskentelyssä!


S erään maastolenkin jälkeen

 Snillen kanssa ollaan keskitytty venyvyyteen maaston puolella. Toistaiseksi ei vielä olla päästy metsään kiipeilemään, mutta teillä ollaan huristeltu sillä ajatuksella että Snillen pitää saada venyyttää, mutta ei painua liian alas vaan työskennellä kunnolla. Snille tuntuu saaneen jujun päästä kiinni ja maastossa tarjoaakin mielellään ravissa heti vähän pidempää muotoa. Laukassakin ajatus on alkanut olla enemmän eteen, vaikka lujaa poni ei ainakaan toistaiseksi pääse vielä ;D Koen Snillen kanssa mukavammaksi mennä maastossa, kun siellä se tykkää liikkua itse eteen ja se liikkuu paljon rennommin siellä.
Kentälläkin ollaan käyty pyörähtelemässä. Sielläkin Snille toimii vallan mainiosti kaikissa askellajeissa, mutta maastossa on kyllä sen kanssa kivempi painella :)




Eilen lähdettiin kolmen ratsukon voimin reippaalle maastolenkille. Mukana oli minä Vallulla, Sanni Selmalla ja naapuritallilainen Arttu-hepalla. Lenkille kertyi pituutta 15km ja aikaa meni 1h20min eli aika reippaasti edettiin. Oikeastaan lähes koko matka hölkässä muutamia käyntipätkiä lukuunottamatta. Vallu jaksoi lenkin hyvin, vaikka jäikin muista jälkeen selkeästi koska ei omaa niin matkaavoittavaa askellusta kuin kaksi muuta mukana ollutta enkä voinut käskeä Vallua kiitämään koko lenkkiä hirveää lentoa. Lenkki oli kyllä mukava, vähän vaihtelua normaaleihin käyntipainotteisiin lenkkeihin, joista kyllä henk.koht. tykkään enemmän, mutta tosiaan oli kyllä tosi mukavaa vaihtelua välillä ja pääsi hyvin perille minkä verran ponilta löytyy kuntoa ;)



Tänään kävin Vallun kanssa palautteluratsastuksen kun eilinen maasto oli kuitenkin rankka. Ratsastin Vallua n. 20min kentällä käynnissä, ravissa ja laukassa ajatuksella eteenalas ja rentous. Vallu oli tosi hyvän tuntuinen eikä eilinen maastolenkki painanut sen jaloissa mitenkään. Tein paljon kahdeksikkoa ja ympyrätyöskentelyä, juurikin vähän jumppaa. Lopuksi käytiin rämpimässä vähän metsässä :) Vallu oli kyllä jotenkin harvinaisen positiivisen oloinen tai sellainen :D Hörisi koko ajan ja oli normaalia enemmän messissä käytävällä hoidettaessakin! :) Höpsö otus :D


Vallustin käppäilemässä


2 kommenttia:

  1. Ite tykkään hirmusesti tehdä juuri tuollaisia lenkkejä aina sillon tällöin, kehittää hyvin hevosen kestävyyttä! Ja varsinkin porukalla on kivempi mennä kun yksinään Artun kanssa:D
    Mut kieltämättä onhan ne lepposat metsäpoluilla käppäiltävät lenkit myös hyvää vastapainoa ja varsinkin sillon kun on nätti ilma:)

    VastaaPoista
  2. Jep! Oli kyl kiva lenkki :D Täytyy sanoo etten ees muista koska oisin Vilon puolel käyny viimeks Vallun kans enne meijä maastolenkkiä :'D Tulee vaan helpost lähdettyy mettän puolelle :)

    VastaaPoista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina