Sivut

7. toukokuuta 2016

Gaedingurin WR- kilpailut 7.5.

Tänään ei ollut meidän päivä :D

Piipahdettiin tänään Gaedingurin WR-kisoissa kisaamassa V1-luokassa. Sanni oli mukana jelppimässä ja napsimassa kuvia, joten kaikki kuvat on c) Sanni. Meidän epäedustuksesta huolimatta kuvista tuli aikas kivoja!


 Tosiaan tänään ei ollut meidän päivä ja kisasuoritus muistutti lähinnä räpiköintiä ja kaahailua. Vallu oli jo lämmittelyssä rasittava, säikkyi ja säpsyi kaikkea ja kaikkia eikä oikein malttanut kuunnella kunnolla. Maneesissa oli tuskastuttavan kuuma, joten en edes pystynyt siellä kauaa työstämään Vallua kun oli pakko siirtyä ulos haukkaamaan happea. Tiellä sain Vallun kuuntelemaan hieman paremmin ja käyntiin alkoi löytyä kunnon swingi, töltissäkin löysin paremman vaihteen. Missään nimessä en päässyt siihen fiilikseen kuin kotona, kun tuntuu että poni toimii pelkällä ajatuksella ja kantaa itsensä sekä erityisesti lapansa kunnolla. Collecting ringissä Vallu oli jo todella hyvä, vasemmassa kierroksessa parempi kuin oikeaan, mikä on aika harvinaista.



Kisabaanalle päästyä hävisi ponilta loputkin korvien rippeistä ja se hävisi kokonaan avuilta. Koko suoritus oli yhtä selviytymistaistelua :D Hidasta tölttiä meillä ei ollut juurikaan - passitahtinen tai aivan liian kovaa vauhtia oli tarjolla... Lisätty oli ainoa mihin olin tyytyväinen, vaikka itse suorituksen aikaan mulla ei ollut minkään näköstä tietoa mikä oli askellajin nimi - töltti vai passi. Tölttiä se kumminkin onneksi oli ;) Alla oleva kuva havainnollistanee meidän laukkaa... Poni vei ja meikä vikisi! Laukka oli ihan järkyttävää kun Vallu veti pään alas ja laukka oli lisäksi väärää. Otin jopa harjasta kiinni päädyssä kun alkoi tuntumaan hieman hurjalta ;D Ravi oli meidän osalta ihan perus, samoin käynti.

Kaikessa karmeudessaan......

 Jos olisin ollut fiksu, olisin lähtenyt vasempaan kierrokseen enkä väkisin oikeaan. Vallu nimittäin tuntui lämmittelyssä vasemmassa kierroksessa paremmalta ja vakavissani harkitsinkin suunnan vaihtoa, mutta kuinka tulikin sitten lähdettyä oikeaan kierrokseen.... Virhe... Askellajijärjestyksenkin olisin voinut valita paremmin, sillä lähdin liikkeelle vailla järjestystä ja ajatuksena oli mennä siten kun hyvälle tuntuu. Tämä olisikin toiminut ellen olisi päättänyt ottaa hidasta tölttiä alkuun kun Vallu ei ollut mitenkään vastaanottavainen. Alkuun olisi tarvinnut jotain vauhdikasta, jotta Vallu oli lakannut kulkemasta jarru päällä, mutta jälkiviisaushan on tunnetusti parasta ;) Toki omasssa ratsastuksessa on kisaradalla hurjasti parannettavaa, kotona kyllä uskallan sanoa ponille jos joku ei toimi, mutta kisoissa sitä tuppaa jäätymään ja toivomaan... Ehkä ensi kisoissa paremmalla onnellaratsastuksella.

Kaikkiaan olin yllättävän tyytyväinen, Vallu on kehittynyt ja muuttunut taas lyhyessä ajassa aika paljon ja itsellä on vielä hakemista oikean istunnan kanssa, joten olisi sitä voinut kisat huonomminkin mennä. Kuvista katsottuna pidän siitä mitä näen, tölttikuvissa Vallun sekä etu- että takajalat ovat lähekkäin eli perä on mukana liikeessä ja Vallun kaula alkaa nyt olemaan aika kiva kun se löytää oikean paikkansa. :)

 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina