Sivut

22. helmikuuta 2017

Kevättä ja lunta ilmassa


Eilen olin Snillen kanssa pellolla ensimmäistä kertaa yksin. En yleensä mene yksin Snillen kanssa vielä, kun en ole oikein luottanut siihen ratsain. Pikkuhiljaa luottamus tästä paranee ja päästään menemään yksin enemmänkin. Mutta siis, eilen oli varsin kaunis ja aurinkoinen päivä eikä kentällä pyöriminen oikein houkuttanut, joten päätin parin kentällä vietetyn kierroksen jälkeen suunnata pellolle.

Alkuun oltiin molemmat vähän hukassa kun itse jännitin miten tässä käy, mutta äkkiä päästiin yhteisymmärrykseen kun lähdin ratsastamaan ympyröitä ja kiemuroita. Pelto oli sen verran hyvässä kunnossa että pääsin ratsastamaan kaikissa askellajeissa. Laukkaa en ottanut kuin pikku pätkiä kun tuntui, että vauhti lähtee kiihtymään hieman liikaa portin kohdalla. En usko, että se olisi mihinkään lähtenyt, mutta otin kuitenkin varman päälle yksin kun olin. Töltissä Snille on nyt alkanut löytämään taas eteen suuntautuvan liikkeen kun tauon jälkeen se on palannut töltissä palannut ajattelemaan liikaa taakse, jolloin sen liike on jännittynyttä ja väkinäistä eikä oikein puhdasta tahtiakaan tule helposti. Nyt kun se alkaa löytämään ajatuksen eteen liikkeeseen palaa joustavuus ja rentous, jolloin puhdas tahti tulee itsekseen heti. Pieniä asioita, mutta niillä on suurin merkitys. Tärkein mitä Snille on mulle opettanut ratsastuksellisesti tähän mennessä on se, että pitää muistaa antaa hevoselle tilaa tehdä itse ja korjata sitten kun on korjattavaa eikä varmuudeksi vähän koko aikaa korjaile. Ravissa tämän huomaa Snillellä helpoiten. Jos jään vahingossa pitämään ja varmistamaan, Snillen ravi jää kipitykseksi eikä lavat/takaosa liiku. Kun taas päästän, Snillen ravi on jotain aivan mieletöntä! Takaosa työntää liikkeen eteen ja todellakin ylös, lavat nousee taivaisiin, mutta kaula ja niska pyöristyy kauniiseen muotoon.




Tänään oltiin liikkeellä Vallun ja Snillen molempien kanssa, kun Vallun vuokraaja lähti kanssani maastoon. Käytiin heittämässä reilu tunnin lenkki. Snillekin jaksoi lenkin hyvin, vaikka ensin ajattelin että mahtaako olla liikaa kun olen nyt kuukauden verran ratsastanut säännöllisesti taas. Hieman jännitti lähteä maastoon kun yltyvä tuuli enteili iltapäivälle luvattua lumimyräkkää eikä Snillellä tietääkseni ole voinut ratsastaa tuulessa kun lähtee lentoon. Ja ihan turhaan jännitin! Loppulenkistä lunta tuli vaakatasossa ja tuuli oli aivan kamalaa, varsinkin puuskissa, mutta Snille ei välittänyt tuon taivaallista siitä! Snille oli muutenkin tänään todella mukava, varsinkin laukassa. Aiettä mä rakastan sen laukkaa! Siinä on hyvä ja helppo istua, sitä pystyy säätelemään ja Snille kuuntelee siinä todella hyvin. Töltissäkin löytyi kevyt ja helppo vaihde, jolloin tölttääminen on Snillelle helppoa ja vaivatonta. Välillä se "valahti" taakse, mutta tilanne korjaantui kun ratsastin pohkeella hieman eteen ja annoin edestä tilaa.

"Hieman" hikinen poni lenkin jälkeen


Vallulle kuuluu hyvää myöskin. Olen sen kanssa pääsääntöisesti maastoillut ja pienet ratsastajan alut ovat käyneet sitä ratsastamassa. Olenkin varsin ylpeä kun päästin yhden 8v. tytön menemään Vallun kanssa ekaa kertaa yksin ja he menivät niiin nätisti! Olen tytön kokonaan itse opettanut ratsastamaan ja Vallunkin kehittänyt siihen pisteeseen missä se nyt, joten pieni ylpeyden pilkahdus läikähti mielessäni kun nämä kaksi painelivat menemään.




Vallun kanssa starttaillaan kisakausi näillä näkymin huhtikuun puolella. Maaliskuussa olisi Krafturin kilpailut Ypäjällä, mutta olen menossa sinne katsojan ja kannustajan roolissa. Meidän täytyy päästä vähän treenailun makuun enne kisakauden avausta kun nytkin ollaan vaan menty ;) Ei vais, haluan aloittaa baanalla kisakauden kun maaliskuun kisat ovat hallissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina