Sivut

24. marraskuuta 2012

Ratsitunti + ilman satulaa loppukäynnit 22.11.2012

Mulla oli ratsastustunti Vallulla. Mentiin äitin kans tallille joskus 20 yli seitsemän. hain Vallun kamat & itse kuraisen pollen. Harjasin Vallua kauan, kun oli ihan kurainen + varustoin sen.

Kun päästiin kentälle, noustiin heppojen kyytiin ja lähdettiin uralle kävelemään. Tehtiin pysähdyksiä ja taivuteltiin polleja. Vallu kulki mukavasti, oli alusta asti kuulolla ja kulki nätisti pää alhaalla. Alettiin tekemään kokoamisia, lyhyillä sivuilla mentiin mahd. hidasta ja lyhyttä käyntiä ja pitkillä sivuilla pyydettiin heppaa pidentämään askelia. Multa ja Vallulta onnistui mielestäni hyvin lyhyt käynti, mutta kun piti pidentää askelia, niin Vallupa yritti vaan kiihdyttää vauhtia turhan kovaksi.

Alettiin hakea tölttiä sekaan tohon käynnin lisäksi. Eli lyhyellä sivulla kulmasta valotolpalle lyhyttä käyntiä ja valotolpalta kulmaan pitkä askelista käyntiä, ja siitä sitten töltille. Mulla ja Vallulla ei oikeen onnistunut, kun Vallu pyrki raville, mutta sain sen sitten menemään tölttiä, tosin melko ravitahtista. Pääkään ei töltissä pysy alhaalla, kun säädän omien käsieni kanssa siellä jotain...

Vaihdettiin askellaji raviksi ja ravailtiin molemmissa päädyissä ympyröitä. Multa ja Vallulta ravi onnistui hyvin, Vallullakaan ei ollut mikään kiire vaan malttoi odottaa käskyjä ja kulki mukavasti.

Lopputunnista saatiin laukata. Pari kerrallaan teki päädyssä tölttiympyrän ja nosti siitä laukan ja laukkasi kierroksen, ja palasi keskelle käyntiympyrälle, jossa muut odottelivat omaa vuoroaan. Multa ja Vallulta se onnistui mielestäni hyvin, kun sain Vallun pään pysymään alhaalla pätkittäin tölttiympyrällä ja laukat nousi molempiin suuntiin helposti. Yleensä meinaa vasempaan kierrokseen nousta väärä laukka.

Tunnin loputtua Elviiran kanssa jäätiin taluttamaan puuskuttavia ratsujamme kentälle, ja ensin Elviira päätti kokeilla mennä Arskalla ilman satulaa. Taluttelin Vallua hetken aikaa, kunnes äiti "kaappasi" Vallulta satulan pois ja hyppäsin itsekkin sitten Vallun kyytiin tekemään loppukäyntejä.

Vietiin pollet tallille, kun maltettiin lopulta tulla niiden selästä alas. Riisuin Vallulta varusteet(siis suitset) ja loimitin sen. Vallu sai myös myslit ja pääsi sitten tarhaan syömään iltaheiniä.



Anteeksi kuvien huono laatu, mutta kuten huomaatte ulkona pimeää + kuvat otettu kännykällä :))






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina