Sivut

18. tammikuuta 2014

Pakkasta piisaa, mutta vihdoin kunnon talvi!


 Nyt taas viikon kuulumiset yhdessä paketissa ;) Talvinen ilma iski yhtäkkiä tännepäin ja pakkanen paukkuu koko ajan -15 --> -20 paikkeilla, joten en ole Vallunkaan kanssa mitään erityistä puuhannut.





 Maanantaina kävin Sannin&Selman kanssa lyhyen ja ytimekkään maastolenkin. Pakkasta oli melkein -20, mutta me päätettiin uhmata sitä ja lähteä lenkille katselemaan kuinka moni nuuttipukki oli tarjennut lähteä liikenteeseen ;) Ei niitä kyllä montaa liikkeellä ollut, joten pääasiassa Sannin kanssa keskenään paineltiin kylällä :D Vallulla oli energiaa koko lenkin, mutta malttoi kuunnella mua ja mennä sitä vauhtia mitä mä halusin. Mentiin rauhallinen maastolenkki, koska pakkasta niin paljon ja sitten kumminkin edellisenä päivänä vähän pidempi maastolenkki takana. Koko lenkki meni hyvin ja sääkin oli tosi hieno, kun täys kuutamo oli koko lenkin. Lamppu oli ihan hyödytön kun näki niin hyvin kuunvalossa ;)

Plussat:
+ Vallu energinen, mutta kuunteli mua koko ajan
+ Mahtava ilma

Miinukset:
- Pakkasta ois voinu olla vähemmän ;D





 -----------------------------------------------------------------------------------------


Keskiviikkona juoksutin Vallun liinassa. Ensin annoin sen sekoilla liinassa ylimääräiset virrat pois ja sitten juoksutin sitä vielä hetken sivuohjien kanssa. Alussa Vallu oli vähän laiska, eikä olisi oikein viittinyt juosta liinan päässä, mutta kun se pääsi vauhtiin niin tuli jos jonkinmoisia loikkia ja kaasutuksia, mutta nekään ei kauaa kestänyt, kun poni sitten alkoi kysymään että onko pakko :D Laitoin sivuohjat kiinni ja juoksuttelin Vallua niillä hetken. Poni juoksi niiden kanssa tosi hyvin ja löysi omat takajalkansakin enemmän järjestykseen ;)

Juoksutuksen jälkeen heitin Vallulle loimen päälle ja ratsastin ilman satulaa pellolla käynnissä. Mentiin ojien yli ja tein vähän väistätyksiä. Vallu toimi hyvin sen ajan mitä sillä menin :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Perjantaina menin Vallulla ilman satulaa käyntityöskentelyä pellolla ja kävin loppukäynnit Sannin&Cindyn kanssa maastossa. Pellolla Vallu oli alkuun vähän sählä, mutta rauhoittui nopeasti. Tein oikeastaan koko ajan kahdeksikkoa, alkuun ihan vain kahdeksikkona, sitten otin aina keskelle kahdeksikkoa pysähdyksen ja peruutuksen ja lopuksi menin kahdeksikolla niin, että menin pohkeenväistöä aina kun olin kahdeksikon päässä. Vallu toimi koko ajan oikeaan kierrokseen tosi hyvin, vasempaan kierrokseen aluksi meni oli vähän kankeampaa ja vaikeampaa, mutta loppua kohden alkoi sujumaan hyvin. Vallu oli koko ajan tosi rento ja käytti itseään oikeinpäin eli takajalat alla pyöreänä.
Tyylikäs Paint-töherrys harjoituksestani ;D

Kun olin aikani pyörittänyt Vallua ympyrällä, siirryin muihin puuhiin eli tein etu- ja takaosan käännöksiä, joissa Vallu toimi tosi hyvin. Malttoi kuunnella mitä siltä pyysin ja tekemään vain sen mitä pyysin eikä mitään omia käännöksiä. Lopuksi ennen maastoon lähtöä kävelin isoa ympyrää yhden sähkötolpan, minkä juuressa paljon kiviä, ympärillä ja ylitaivutin Vallua kumpaankin suuntaan. Vallu toimi siinäkin tosi hyvin, taipui kun pyysin ;) Ja lopuksi käytiin sitten Sannin kanssa loppukäynnit maastossa, jossa Vallu päätti hypätä kamalan ojan yli... Minä ilman satulaa.. Jes.. No, kyydissä pysyin vaikka tyylipisteitä ei olisi kyllä herunut ;D

Plussat:
+ Vallu rento ja käytti itseään oikein koko ajan
+ Vallu oli avuilla koko ajan
+ Minä jaksoin keskittyä täysin siihen mitä tein
+ En roikkunut ohjissa, vaan pyrin ratsastamaan pohkeella ja istunnalla
+ Harjoitus oli yksinkertainen, mutta tehokas sekä mulle että Vallulle :D
+ Pääsin Vallun kyytiin ilman 5 min keskustelutuokiota ;D

Miinukset:
- Oma hieno kenotus istuntani

--------------------------------------------------------------------------------------------------------













Karkuun, kamala katos hyökkää kimppuun :P


 Tänään jatkoin Vallun kanssa siitä, mihin eilen jäätiin eli ilman satulaa käyntityöskentelyä. Mutta ennen kuin pääsin ratsaille, vietiin Sannin kanssa poneille katokseen olkipaali. Ponit saivat siis katoksen käyttöönsä tänään ;) Ylemmät kuvat^

Kun sitten Vallun kyytiin pääsin, aloin tekemään ihan pelkkää kahdeksikkoa ilman mitään ylimääräistä. Oikeaan kierrokseen Vallu kulki jälleen tosi hyvin, mutta vasempaan kierrokseen ei oikein sujunut alkuun, ihan lopuksi vasta. Tein oikeastaan koko ajan vain kahdeksikkoa, välillä ihan vain kaksi ympyrää peräkkäinkin. Vallu oli tänään taas todella mukava ja rento, vaikka alkuun piti vähän säheltää ja olla keskittymättä töihin. Otin muutamia pieniä hölkkäpätkiä, jotka menivät nauraessa, kun itse sekoilin selässä jotain omiani... Tein vähän pohkeenväistöjä sekä etu- ja takaosan käännöksiä ja pohkeenväistöä ympyrällä. Kaikki sujui hyvin, vasempaan kierrokseen välill vähän jotain pientä hapuilua, mutta kyllä se tästä treenillä lähtee! :)

Plussat:
+ Vallu rento ja yhteistyökykyinen
+ Sain Vallun pysymään avuilla lähes koko ajan
+ En roikkunut ohjissa 

Miinukset:
- Jouduin keskustelemaan Vallun kanssa selkään menosta
- Oma istuntani, varsinkin vasempaan kierrokseen
- En keskittynyt täysillä siihen mitä tein





























1 kommentti:

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina