Sivut

2. tammikuuta 2014

Vuoden ensimmäinen postaus ;)


 

  


 No niin, tämä onkin sitten tämän vuoden ensimmäinen postaus!


Eilen ratsastin Vallun pellolla niin, että äiti oli Lilyn kanssa mukana. Tein oikeastaan koko ajan kahdeksikkoa vaikka välillä otin johonkin suuntaan monta ympyrää peräkkäin ja laukat otin sitten isolla ympyrällä. Alkuun Vallu häsäsi ja sähelsi eikä meinannut rauhoittua. Kun sain sen rauhoittumaan niin lähdin keskittymään siihen mitä Sirpan valmennuksessa tehtiin. Tein sitä hetken, mutta ei siitä oikeen mitään tullut kun poni enkä minä ei keskittynyt 100% siihen mitä oltiin tekemässä. Sain muutamia hyväkin pätkiä silti.

Tein myös töltissä samaa kahdeksikkoa, mutta homma meni läskiksi monen monituista kertaa kun vasemmassa kierroksessa poni lähti kiihdyttelemään ja karkasi ympyrältä, jolloin mä menin itse sekaisin ja "solmuun" itseni kanssa enkä saanut ponia takaisin vaan se lähti kiikuttamaan mua jonnekkin hukkaan. Oikeassa kierroksessa sain sen paremmin avuille ja pysymään oikeaan suuntaan, mutta vauhdista vähän keskusteltiin. Laukassa poni vähän lähti kiikuttaamaan, mutta hidasti kun kunnolla pyysin hidastamaan. 

Laukan jälkeen koko "rakennelma" läsähti ja mulla meni hermot kokonaan... Töltissä poni vei mua ihan 100 - 0, vielä kun menin vasempaan eli huonompaan kierrokseen. Luovutin parin jotenkuten onnistuneen ympyrän jälkeen ja ravailin kahdeksikkoa hetken ja loppuun vielä käynnissä vähän taivuttelin ja väistättelin Vallua. :) 


Plussat:
+ Vaikka Vallu sähelsi, sain sen melko pian rauhoittumaan
+ Oikeassa kierroksessa sain Vallun pysymään suurimman osan ajasta haluamassani paikassa ja vauhdissa
+ Vallu ei rullannut kertaakaan
+ Ravissa Vallu kuunteli hyvin
+ Muutamat onnistuneet pätkät vasemmassa kierroksessa
+ Vallu väistää ja taipuu hyvin molempiin suuntiin

Miinukset:
- Poni vei mua kun märkää rättiä
- Unohdan ratsastaa ponia, kun se häipyy avuilta
- Mulla meni hermot ja iski turhautuminen
- Oma istuntani
- Killun ohjissa liikaa ja katse vaeltelee käsissä
- Laukan jälkeinen ratsastus 
- Vallu olisi saanut kantaa itsensä paremmin töltissä


 ------------------------------------------------------------------------------------------




 Tänään lähdin maastoon Sannin ja Venlan kanssa, kun he lähtivät ajamaan Cindyä. Käytiin heittämässä Tokkenlenkki eli sellainen mitä mennään aika usein. Alkulenkistä Vallu oli todella mukava ja malttoi hyvin kuunnella sekä suostui jäämään kärryjen vierelle kävelemään. Ensimmäinen hölkkäpätkä oli kanssa oikein hyvä, Vallu oli kuulolla eikä sillä ollut mihinkään mikään suurempi  kiire. Ensimmäinen laukkapätkäkin meni todella hyvin, Vallulla ei ollut vieläkään kiire vaan laukkasi rauhallisesti Cindyn rinnalla. Laukkapätkän jälkeen käveltiin jonkin aikaa ja sen jälkeen menikin homma vähän läskiksi Vallun osalta.

Alkuun hölkkä meni ihan hyvin, mutta sitten tuli kamala mörkö (auton pölyakseli) ja sitä piti säpsyä sitten ja sen jälkeen poni pisti isompaa vaihdetta silmään ja koitti koko ajan painaa kaasua ja minä sitten jarruttelin siinä hampaita kiristellen. Sitten kun päästiin vähän pienemmälle tielle, oli siinä tien reunassa traktori kera peräkärryn, jossa oli puita ja sellanen jännä nosturi millä niitä puita nostellaan sinne peräkärryyn. Tulin alas ja talutin Vallun ohi siitä, vähän sitä jännitti muttei lähtenyt mihinkään koska talutin sitä, muuten olisi saattanut napata jalat alle ja hilpasta karkuun. Sen jälkeen kapusin takaisin kyytiin ja matka jatkui. Seuraavalla laukka pätkällä annoin Vallun painaa kaasua niin paljon kuin halusi ja sitä vauhtia myös löytyi, mutta poni hidasti kun oli saanut aikansa mennä lujaa. Cindylläkin oli kuulemma ollut jotain oma kivaa :D

Seuraavalla laukkapätkällä kun nostin laukan, niin Vallu ampaisi mutta hidasti itsekseen vauhtia ja katsoi taaksepäin kun Cindy ei tullutkaan heti perään. Kun Cindy sitten saavutti meidän niin Vallu otti jalat alle ja painoi hanaa. Annoin mennä ja hidastin ennen kuin tien pohja vaihtui asfalttiin, mutta kun Cindy tuli lähelle niin Vallupa päätti ottaa jälleen jalat alle ja painoi kaasua ja kirjaimellisesti lähti lapasesta. Se laukkasi asfaltille asti ennen kuin sain sen pysähtymään vähemmän kauniilla tyylillä. Sen jälkeen Vallu onneksi ymmärsi loppumatkan kuunnella mua vähän paremmin ja töltissä malttoi hölkötellä Cindyn rinnalla vaikka Cindy nostikin välillä laukan.

Plussat:
+ Alkumatka lenkistä meni tosi hyvin
+ Vallu jännittyi traktorista, mutta ei lähtenyt mihinkään
+ Pysyin itse rauhallisena, vaikka ponilla olikin vähän turhaa vauhtia(=en turhautunut/suuttunut)
+ Vallu ei sanonut mitään vaikka kulki kärryjen edellä ja kärryt pitivät ääntä
+ Loppumatkasta poni tarjosi käynnissä itseään pyöreäksi ja kantoi itseään hyvin

Miinukset:
- Ponilla turhaa vauhtia
- Poni lähti lapasesta
 - Oma keskittymiseni ja asentoni
 - Annoin Vallun päättää milloin hidastaa/kaasuttaa viimeisellä laukkapätkällä
- Roikuin liikaa niissä saamarin ohjissa...


Lenkin tiedot :) (En luottais toho max. nopeutee)




Nomnom ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina