Sivut

26. elokuuta 2014

Päiväni tallilla - video ja sänkkäröintiä! :)



 Apua nyt on kyllä päässyt venahtamaan tää postausväli taas hurjan pitkäksi. Tässä välissä on tapahtunut aika paljon kaikelaista, joten nyt tulee yber pitkä postaus kera kuvia ja videopostaus meidän normaalista tallipäivästä näin Vallun saikkuillessa! :)




Aloitetaan vaikka Vallun kuulumisista. Vallulle kuuluu hyvää, se kerää hyvää vauhtia energiaa nuppiinsa kun ei pääse purkamaan sitä kunnolla vaikka melkein päivittäin lenkkeilläänkin tavalla tai toisella. Perus maastoilua ollaan harrastettu, sunnuntain eksyttiin meidän pelloille sänkkärillekkin. Ei hommasta meinannut mitään tulla, kun poni olisi halunnut tykittää peltoa ympäri ja mä halusin vain hidasta ravia kahdeksikolla. Oltiin siis erittäin erimieltä asioista. Muutaman hyvän pätkän sain, mutta suurin osa ajasta pelkkää taistelua ja vielä pitäis pari viikkoa mennä rauhallisemmalla linjalla.. Hehhe...





"Voitaisko laukata tonne???"

Samaisella peltokerralla pääsin Selman kyytiin. Sanni vaan kysäsi yhtäkkiä et haluanko mennä Selmalla, hetken mietin, mutta totesin et kyllähän mä voin ja niin mä kapusin Selmiksen kyytiin. Selma oli niin hassun tuntunen aluksi, mutta kun sain vähän ajatusta siihen niin päästiin aika hyvin yhteisymmärrykseen. Selma tuntui mun alla laiskalta ja hitaalta, mutta Sanni oli kyllä sillä ratsastanut ensin aika kauan niin ei ihmekkään jos vähän väsytti ;) Otin kaikki askellajit Selman kanssa, ensin en tosin meinannut saada laukkaa nousemaan ollenkaan vaan Selmis paineli ravia vauhdilla eteenpäin... Laukat kuitenkin sain sieltä ja Selman laukka tuntui ihan hassulta :D Etuosa menee jossain maassa edellä ja takaosa pomppii mukana :D Laukasta hidastus vasta hauskaa oli, meinasin tippua ties kuinka monta kertaa, mut aina naureskelin vaan kyydissä. Selma oli kyllä tosi hauska otus ja menen kyllä uudestaankin joskus jos Sanni antaa vielä mun kavuta sen kyytiin :D




Sitten yks lauantai mulle iski "vierotusoireita" ´kunnolla´ ratsastamisesta, joten sain pari lainaratsua Baldurilta ja suuntasin sinne kulkuni. Ratsastin Faukken ja Lellun. Ensin menin Faukkella. Menin melkein koko ratsastuksen ilman jalustimia. Oikeeseen kiertoon meni aavistuksen huonommin, kun itseltäni karkasi ulkopohje jonnekkin ja Fau puski ympyröiltä ulos. Kun sain jalan korjattua, meni molempiin suuntiin aikas hyvin. Tein käynnissä ympyröitä ja kiemuroita jne.. alkuun Fau tuntui vähän jäykältä, mutta loppua kohden parani ja lopuksi väisti hyvin. Otin myös pätkiä tölttiä ja ravia, kummatkin askellajit sain hyvin tulemaan. Töltissä Fau kulki pää pystyssä, tein mitä tahansa tai olin tekemättä mitään, mutta muuten meni kyllä hyvin. Ravissa meni paremmin ja itse asiassa ihan hyvin, jos ei katsella mun könöistuntaa... Tarttis saada korjattua se pois, jotta pystyis auttamaan ponia paremmin edestä ylös. No, ehkä kaikki aikanaan....



Lellun kanssa tein lyhyen, tehokkaan treenin. Alkuun Lellu meni passitahtista tölttiä, mutta kun sain itseni tsempattua kunnolla hommin löytyi hyvin puhdas töltti. Tein käynnissä hiukan kiemuroita ja sen sellaisia, töltissä menin aika paljon uraa pitkin, kun puhdistin Lellun tölttiä, mutta myös ympyröitä tuli tehtyä töltissä. Laukkaa koitin nostaa pari kertaa ja sainkin aina pari askelta, mutta askellaji vaihtui passille heti kun "hyökkäsin" eteen tai jäin liian raskaaksi taakse. Lopuksi ravailin ympyröitä ja kiemuroita. Lellu meni niissä tosi hyvin ja tuntui aikas kivalta. Loppuun tein vähän väistöjä ja ympyröitä, joissa Lellu toimi tosi hyvin. :)




 Viikonloppuna ennen koulun alkua mentiin viettämään iltaa Säkylään kaverini luo talliporukalla. Siellä päädyin vanhan tuttavuuden Keken kyytiin, kun lähdin Jasminille kaveriksi maastoon. Käytiin sellainen aikas mukava lenkki, vähän metsässä rämpimistä ja laukkailua tosi hienoilla ja hyvä pohjaisilla teillä. Keke oli aika hauska ratsastaa, alkuun vähän sekoiltiin kun ponien mielestä kurjet syö poneja ja Keken kanssa harrastettiin pohkeenväistöä, mini keulimisia, ympärihyppyä ja muuta pientä mukavaa :D Selvittiin siitä niin loppulenkki meni oikein mukavasti ja Keke oli tosi kiva ratsastaa kyllä. Loppulenkistä Keken kanssa kyllä vähän möyrittiin maata pitkin, en tiedä mitä tapahtui, mutta Keke lensi nenälleen ihan kirjaimellisesti ja sieltä sitten räpiköitiin ylös :D Polvillaan se kävi, muttamutta en sentään pudonnut xD Kekell'kin uudestaan kyllä selkään kapuan, jos vain joskus saan :)

Keke ja minä & Jassu ja Fergu

Laitetaan vielä loppuun, että valitan tekstin mahdollista sekavuutta, mulla on vähän univelkaa ja lauantain keikka sekä nuha vähän sekoittaa ajatuksia :D Olin siis lauantaina Cheekin stadion keikalla, ihan mieletön keikka ja kaiken kruunas loppu keikasta päälle tullut ukkoskuuro, komiasti välkkyi ja keikan jälkeen kuuli komeat kuminatkin :D




3 kommenttia:

  1. Moikka! Olipa kiva postaus ja näin sut tuol keikalla:) Voisitko lukea mun blogia? Minulla on 2 omaa issikkaa ja toisella kisaan:) JaD hienoi issikoita!:)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi4.9.14

    Tää postaus oli kiva, mut olis kivempi jos postaisit taas useammin, niinkuin joskuskin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti aika ei aina riitä kaikkeen :) Postailen aina kun kerkeän, mutta jos haluaa ajantasaisempaa kuulumista niin kannattaa tsekata facebookista tai insatagramista! :)

      Poista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina