Sivut

7. syyskuuta 2014

Paluu normaaliin liikuntaan - Vihdoin!


Jeii, nyt ollaan päästy jo palailemaan Vallun kanssa normaaliin liikutukseen. Keskiviikkona otetiin ensimmäiset laukat melkein pariin kuukauteen ja poni kyllä nautti täysin rinnoin kun pääsi laukkailemaan. Meinasi jarrut olla vähän heikossa hapessa kuten muutenkin sänkkärillä ollessa. Varsinkin vielä kun Sanni&Selma olivat mukana ;D

Ponilla on riittänyt virtaa ja nyt olenkin käyttänyt sitä hyödyksi pellolla treenatessa kun ylimääräiset virrat on purettu pois. Perjantaina menin pellolla ilman jalustimia melkein koko ajan ja hain vain rennon ponin sekä kaikki askellajit läpi. Alkuun poni tarjosi töltin tilalle kaikkea ravista pomppuihin, mutta löytyi se oikea vaihdekkin sitten sieltä. Ensimmäisillä pätkillä Vallu yritti vaan kaahailla ja säheltää menemään, mutta malttoi kuunnella kun sain sen rauhoittumaan. Menin kahdeksikkoa ja ympyröitä, joilla sain sitten Vallulta liiat kierrokset alas ja työmoodin päälle. Laukkojen jälkeen kierrokset uhkasivat nousta taas ja ravi oli kadonnut askellaji, mutta sekin löytyi pienen hetken kuluttua.

Eilen kävin maastossa Sannin&Selman kanssa ja kyllä huomaa, että poni on  ollut "saikulla" kun sen kunto on laskenut hieman. Muuten oli kyllä kiva maasto! Oikastiin meidän pellon kautta ja päätettiin siinä sitten laukata niin eiköhän Vallukin innostunut sitten laukkaamaan ja sitten laukattiin, ne jarrut ois tietty ihan jees täysin toimivina, mutta tiedän kylläe saavani Vallun jarruttamaan jos ihan täysin tosissani haluan.

Tänään menin sänkkärille Vallun kanssa, vaikka alkuun ajattelin mennä maastoon. Ihan hyvä että muutin mieltäni, koska Vallu oli tosi hyvän tuntuinen tänään. Alkoi löytymään se poni, mikä oli ennen "saikkua". Töltissä löytyi jokin muu vaihde kun pää ylhäällä kaahotus. Tein kahdeksikkoa ja lopuksi otin muutamat laukat pellon päästä päähän. Vallu vähän innostui laukkailusta ja meinasi pelto loppua kesken :D Kerran säikäytettiin jänis matkoihinsa ihan Vallun jaloista, mutta Vallu ei siihen mitään sanonut - ei varmaan edes huomannut kun vauhti oli päällä xD
 





"Joko saa mennä?!"


Jeiii, ponnyllä on hauskaaa!

Wruumm...









 Viime sunnuntaina pääsin uusvanhan tuttavuuden Faxin kyytiin, kun sen omistaja pyysi kokeilemaan sitä. Faxin kanssa pyörin ensin hetken kentällä, jonka jälkeen kokeilin sitä vähän tiellä. Kentällä kokeilin ensin jarrut, kaasun ja ohjattavuuden. F oli alkuun hidas jarruille ja kaasuille, mutta sain sen hieman herkistymään. Käännöksissä se oli tosi hyvä, samoin väistöt. Tosi kiva hevonen ratsastaa kun sain sen vähän heräämään ensin. Töltit sain heti puhtaana, paitsi välillä vähän meni homma passitahtiseksi. Hetken pyörittyäni kentällä siirryin tielle. Tiellä otin ensin tölttiä ja sen jälkeen kaikki muutkin askellajit. Faxilla oli tosi kiva ravi ja laukka, tykkäsin! :) Töltissä ja passissa siinä riittää vielä hommia, mutta ei huono :D Tykkäsin kyllä mennä Faxilla! :)



En olekkaan viime postauksissa mitään puhunut, mutta edelleen käyn kerta viikkoon tunneilla Baldurilla. Olen mennyt viime kerrat Perlalla, koska sen kanssa olisi ajatus lähteä kisaamaan 15.11.(eli synttäripäivänäni xd) ja sen kanssa menen seuraavaan Sirpan valmennukseen, kun Vallulta lähti vähän lihasta ja sen kunto laski niin en näe mitään syytä miksi menisin sillä sinne, kun tiedän mitä mun pitää tehdä jotta päästään samaan pisteeseen kuin aikasemmin ja on ihan kiva mennä välillä vähän eri hevosella valkkuun. :)

Perlan kanssa ei pari viimeistä tuntia ole mennyt putkeen... Keskellä kenttää on tullut pyörittyä ihan kiitettävästi, mutta jospa tämä tästä kunhan saan itseni koottua lantiostani ja pidettyä sen kurissa niin pysyy poni uralla ja homma toimii :D

Minä ja Perla joskus


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina