Sivut

1. elokuuta 2014

Vallun uusi "ammatti" ja juuriharjan pyörittelyä

Yks ilta oli sumua kun tallilta kotiin suuntasin ;)

 Tässä on vierähtänyt pari viikkoa viime blogitekstistä, joten ehkä taitaa olla aika tulla kertoilemaan kuulumisia tänne päin. Blogin facebookista löytää touhuja enemmän ajantasalla, jos ei aina malttaisi odottaa uuttaa kirjoitusta tänne nin käykääpäs *siellä* kurkkimassa.


No, mitä meille sitten kuuluu?

Meille Vallun kanssa kuuluu ihan hyvää. Nyt pidetään vähän rennompaa ajanjaksoa kun Vallulla on alkanut rankempien treenien jälkeen toiseen etujalkaan jänteen yläosaan nestettä viimeisen kuukauden päivät ja vähän päälle. Olen hoitanut sen aina kylmäämällä huolella ja laittamalla linimenttiä. Homma on mennyt sillein ok eikä mitään ole ollut. Viikko sitten juoksutin sen pellolla liinassa ja huomasin oikeaan kierrokseen Vallun liikkuvan hassusti. Sisätakajalka ns. liirasi alta pois usein ja poni juoksi hassusti vinossa ja koitti vetää ulospäin koko ajan. Vasempaan kierrokseen ihan normaali ei mitään erikoista. Juoksutuksen jälkeen kävin kaikki paikat läpi ja toinen takanen, joka oli liirannut alta pois sisäjalkana oli aavistuksen lämpimämpi ja nesteellisempi kuin toinen. Myös etujalassa oli nestettä runsaammin kuin aiemmin. Kylmäilin sitten todella huolella ja laitoin linimenttiä jalkoihin. Nyt Vallu on ollut kevyessä liikunnassa eli vain käyntiä ja hiukan hölkkää lenkeillä ja katson reitin niin että olisi mahd. hyvä pohja kulkea. Tänään oli lenkin jälkeen vain vähän nestettä etujalassa, mutta kyllä sen huomasi kun kädellä kokeili. Vähän mietityttää mitä siellä on, kysyin ratsiopen mielipidettä ja sain vastaukseksi jotain ei niin miellyttävää, mutta katsotaan mihin tämä johtaa. Seuraavaksi varmaan ultrataan Vallun jalat ja katsotaan sitten miten jatketaan :) Nyt kuitenkin jatketaan vaan rennolla liikutuksella ja seurailen haukan katseella ponin jalkoja ja olemusta.





 Vallun liikutukseen maastolenkkien lisäksi on kuulunut muutaman kerran talutusratsuna oloa, johon otsikko viittaakin. Mun pari serkkua (kummatkin 5v.) kävi Vallua ratsastamassa ja hoitamassa. Toinen ei aiemmin ollut ollut hevosten kanssa tekemisissä, mutta hyvin tomerasti hän Vallua hoiti ja taluttikin ihan itse :) Vallu oli kummankin kanssa tosi hyvin, ei hötkyillyt eikä touhannut mitään ylimääräistä vaan tuntui tykkäävän hommastaan :D Käveli korvat heiluen menemään pellolla ja pikku maastolenkin. Tyttöjen talutettavanakin toimi moitteetta ja karsinassa malttoi seisoskella harjattavana.








Alkupesua :P (Tsek. kanttinauhat)

 Vallun sadeloimet saivat kyytiä yks päivä kun äitin kanssa varustauduttiin painepesurilla, juuriharjalla ja mäntysuovalla. Pestiin Vallun vuorelliset sadeloimet ja kyllä pesun jälkeen huomasi että tais ne olla likasia ennen pesua :D Nyt enää loimiin kyllästettä pintaan ja sitten ne ovatkin valmiina talven rientoihin ;)



Juuri pestynä (Huomaa siniset kanttinauhat ja vertaa ylempiin)

Kaulakappaleet

Seuraava uhri :P

Loimet puhtaina kuivumassa :)

 Loimien lisäksi Vallu pääsi pesuun. Pesin sen uusilla aineilla. Ennen olen käyttänyt Prob shampoota pesuun ja pikiöljyä + Prob Öljyä, mutta ostin Agrista yks päivä Solhedsin shampoota ja seerumia kokeillakseni niitä, kun pikiöljyä on hankala saada pysymään harjassa kun se tuppaa valumaan pois kaulalle ja sitten kaikki paikat on öljyssä :D Tänään sitten pesin Vallun ja laitoin sille seerumin harjaan ja häntään katsotaan mitä tapahtuu :)


Ponny uitettuna :P
 Loppuun kuukausittaiset rakennekuvat:

Heinäkuu 2014

Toukokuu [Kesäkuussa en kai ottanut..] 2014



Muistakaahan rentoutua loppu loma, mitä nyt on enää jäljellä! ;D





2 kommenttia:

  1. Anonyymi1.8.14

    Voi ei, mitä ratsastuksen opettajasi sanoin vallun jalasta?:/

    VastaaPoista
  2. Se selvinnee myöhemmin :) En halua alkaa maalailemaan piruja seinille vielä ainakaan :/

    VastaaPoista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina