Sivut

18. tammikuuta 2015

Valmennusta maneesissa ja jäätikkökelit


Olispa nytkin näin paljon lunta :/


Viime postauksesta onkin jo aikaa viikon verran, joten nyt lienee korkea aika tulla raapustamaan postausta tänne :D

Täällä etelässä on tällä hetkellä ihan jäätikkökelit ja meinaa käydä niin et parhaimmatkaan hokit eivät oikeen saa otetta jäästä. Ja tottakai joka paikka on ihan peilikirkasta jäätä, kenttä, maastot jnee... Ja pellot ovat täynnä suojalunta, joten oikein sinnekään ei voi mennä tilsojen vuoksi. Tällä hetkellä treenit ovat siis vähän pausella/kevyemmällä.

Olis edes tällaista, mutta eeei D:

Eilen kuitenkin suunnattiin Ottilan maneesille valmennukseen. Oli kyllä tosi hyvä, että Sirpan valmennus järjestettiin siellä, kun kaikki kentät olivat ihan hirveässä kunnossa eli jäisiä siis.
Vallu oli alkuun parin vapaapäivän jälkeen energinen ja se suuntautui pöllöttelynä.

Ajattelin nyt videon avulla vähän selittää harjoituksia, niin ymmärrätte vähän miksi kirmaan ympäri maneesia ;)

Videon alussa olevat pätkät kun menen käyntiä ja tölttiä ympyrällä ovat ensimmäisen tunnin alusta, jossa koitin vain saada Vallun rentoutumaan ja keskittymään työtekoon. Vallu oli siis jännittynyt ja "kipitti" menemään. Vallun sain siitä sitten rentoutumaan pikkuhiljaa, kun hidastin sen ihan hitaaksi ja puhalsin itse ilmaa ulos, jolloin itseeni tuli minimaalinen rentoutuminen, joka auttoi Vallua sen verran että se rauhottui. Vaikka V jännittyi uudestaan monta kertaa niin yhtä monta kertaa sain sen myös rauhoittumaan.

Kun videolla lähden tölttäämään koko kierrosta uraa pitkin, lähdettiin hakemaan tahti oikeaksi ja puhtaaksi sekä sitä että poni liikuisi rehellisesti kroppansa läpi käyttäen itseään kunnolla. Alkuun ei meinannut oikeen sujua ja Vallukin kuskasi mua sujuvasti ts. ei vastannut jarruihin vaan painoi kädelle ja veti mut pois satulasta, jollon vaikea käyttää jarrua tarpeeksi vahvasti jotta V viitsisi vastata siihen + minä jään vähän hitaaksi, kun vauhti kasvaa. Tämä oli oikeastaan koko ratsastuksen ongelma ja siihen täytyy itsekkin kiinnittää huomiota treenaillessani. Eli itseni nopeammaksi niin etten vaan ´jäädy´selässä vaan ratsastan ja ratsastan koko ajan. Videolle lisäsinkin tekstin kohtaan, jossa Vallu lähtee käyttämään itseään kunnolla, mutta pystyisi vielä parempaankin.

Videon viimeinen pätkä on toiselta tunnilta ja onkin ainoa materiaali siitä. Aloitin toisen tunnin tölttäilemällä, mutta Vallulle oli jäänyt vauhtivaihde päälle ja se painoi käsille eikä kuunnellut yhtään, paitsi eteenajavia apuja. Sirpa otti Vallun sitten "käsittelyyn" ja teki vähän väistätyksiä maastakäsin. Vallulle iskee ratsasten sellaisia "on-off" hetkiä, jolloin se ikäänkuin sulkeutuu kuplaansa ja jää tekemään viimeksi pyydettyä asiaa ja kun yrittää vaihtaa apua se joko pysähtyy ja jää pällistelemään paikoilleen tai sitten alkaa ylireagoimaan ja sähläämään. Sirpan käsittelyn jälkeen Vallu kykeni taas ottamaan vastaan apuja ja keveni kädelle, jonka jälkeen se oli mukava ratsastaa. Lopussa otettiin vähän ravia ja Sirpa sanoi että Vallun oikea(, jossa muutoksia) jalka astuu eri tavalla kuin vasen. Tai siis niin, että ei onnu tai ole epäpuhdas, mutta liikkeessä huomaa pientä eroa. Ero tulee esille parhaiten kun kevensin, harjoitusravissa kenties jotenkin ratsastuksella sitten tuin niin ettei liike näyttänyt erilaiselta...? Täytyy siis seurailla jalkaa... :)



Valluhan on todella haastava hevonen ratsastaa oikein, kun se kokeilee rajojaan, yrittää luistaa hommista parhaansa mukaan. Milloin karkaa lapa, milloin perä ja milloin mikäkin... ;) Ja Vallu osaa pelleilyn jalon taidon, jos jokin ei kiinnosta tai ratsastaja ei ratsasta. Ei sitä oikeen osaa selittää, mutta teknisesti oikein Vallu on vaikea ratsastaa. Sen on Sirpakin sanonut, vaikkei Vallun selässä ole käynyt, mutta osaa lukea todella hyvin ratsukkoa! :D


Ohjasajokin ois ihan kätevä urheilumuoto!

Valmennuksen lisäksi vähän ratsastaminen on ollut sellaista ja tällaista jäiden vuoksi, mutta Sannin kanssa ollaan käyty tällä viikolla pari kertaa heppojen kanssa kävelylenkillä taluttaen. Se on oivaa urheilua, ainakin taluttajille, ja mielenvirkistystä hepoille. Keskiviikkona oltiin kahden hevosen voimin liikenteessä, mutta tänään liikenteeseen lähdettiin kaikkien kolmen kanssa. Kierrettiin mukava n. 5km lenkki parissa tunnissa, jonka kohokohta poneilla lienee porkkanoiden haku meiltä kotoa ;D Liukasta oli, Vallu suti hokkeineen ja Cindy suoritti maakosketuksen, joten matkan teko vauhti ei päätä huimannut, mutta mikäs kiire meillä muka olisi ollut. :D Kävelylenkit ovat kyllä kivaa vaihtelua ja pitäisi useamminkin lähteä! :)

5 kommenttia:

  1. Olipas kiva taas lukea teidänkin kuulumisia pitkästä aikaa! :)

    VastaaPoista
  2. Moi! Oisko mahdollista että vaihdat fonttia? Tätä on äärimmäisen vaikea lukea valitettavasti :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi nyt? :)

      Poista
    2. Anonyymi19.1.15

      Itse olen huomannut saman että sinulla on ollut toisinaan vähän vaikea lukuinen fontti, tämä on hieman parempi kuin edellinen. Vinkkinä voin sanoa että kannattaa pitää blogin tausta vaaleana ja teksti tummana(sekä jokin perus fontti), jolloin sitä kaikkein helpoin lukea :)

      Nyt kun tausta on hirmu tumma ja teksti taasen vaalea, niin välillä ainakin omaan silmään teksi vähän "pomppii

      Poista
  3. Kiitos kommentista :) Täytyy katsoa jos seuraavan ulkoasun tekis taustasta vaaleaksi :)

    VastaaPoista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina