Sivut

15. heinäkuuta 2015

No nyt on asiaa!


Pikkuisia ukkospilviä oli liikenteessä viime perjantaina :D

Otsikkohan viittaa siihen että blogissa on ollut jälleen viikon hiljaisuus kun ei ole tapahtunut mitään, mistä kirjoittaisi enkä ole ehtinyt viimeistelemään muutamaa erikoispostausta ;) Mutta nyt on asiaa rustailtavaksi tännekin!

Uusi huppu

QHP:n riimu, itse tykkään tästä!

Vähän turhan naftit putsit, tummanruskeana tottakai!

 Viime viikon tiistaina käytiin Turussa Börjesillä ja Raisiossa Hööksissä ostoksilla. Itselle ei kauheasti tarttunut matkaan mitään, Vallu sai uuden ihottumahupun(joka tosin hajosi jo...), Snillelle matkaan tarttui uusi riimu ja nähtävästi vähän naftit putsit vaikka ovat M- kokoa. Nyt kelpaa taas ponien huristella menemään ;)


Vallu sai "puolnakuilla" yksi päivä hetken aikaa :D

Vallun kanssa ollaan vietetty vähän rennompaa aikaa nyt kisojen jälkeen, lähinnä pientä käppäily-höntsäjuttuja. Pari päivää sitten kuitenkin heräsi "taistelutahtoni" ja halusin ratsastaa Vallun kolmipaloilla kunnolla läpi. Kanget saivat siis jäädä narikkaan ja kolmipalat pääsivät treeniin mukaan ;)
Otin tavoitteekseni saada Vallu kulkemaan oikein ja kevyenä sekä päästä töltissä kentälle rakentamani puomikuja töltissä! Sehän ei meille ole ollut itsestäänselvyys, että töltissä on vaihteita enemmän kuin yksi ja varsinkaan hidasta vaihdetta, jota tarvitaan puomikujaan. Nykyään meillä on useimmiten töltissä enemmän kun yksi vaihde, mutta joskus käy niinkin ettei ole kuin vauhti vaihde ;D
Aluksi Vallu oli todella ärsyttävä ja hankala ratsastaa, ei oikein vastannut pohkeelle ja roikkui ohjissa kovana, kuten aina kolmipaloilla mentäessä kun kuvittelee voivansa luistaa töistä sillä tavalla. Pyörittelin käynnissä ympyröitä, kiemuroita, pysähdyksiä yms..., jotta saisin sen rentouttamaan itseään ja ottamaan takajalat ja selän käyttöön. Pikkuhiljaa sain Vallun paremmin kuulolle ja kantamaan itseään. Kun käynti oli ihan ok, lähdin tölttäilemään jotta saan Vallun kunnolla loppuun asti kuulolle. Sen saa helpoimmin kuulolle kun ratsastaa käynnin ihan ok:ksi ja sen jälkeen lähtee tekemään töltissä ympyrää ja kiemuraa.
Ensin töltti oli rullailevaa tikitystä, mutta pikkuhiljaa aloin saada V:n paremmin ottamaan itsensä käyttöön ja rentoutumaan, jolloin se malttoi odottaa minua ja laskeutui pyöreämmäksi. En nyt vaatinut mitään ihan hidasta ja koottua tölttiä vaan ideanani oli ratsastaa Vallu läpi ja avuille, jolloin mulle riitti se että poni on kuulolla, kevyt kädelle ja kantaa itsensä oikein, mutta töltti sai olla hieman vapaampaa.  Lopussa sitten Vallu oli todella miellyttävä ratsastaa, kevyt kädelle ja vastasi apuihin heti ja oikein.

Olin yllättynyt siitä, että meidän kierrosero ei ollut hirveän selkeä. Videolta huomaa että vasemmassa kierroksessa V ei taivu kunnolla kulmiin vaan kääntyy vähän äkisti, mutta ei oikeastaan muuta sellaista mikä pistäisi silmään. Suhteellisen tasaista molempiin suuntiin ja yhtä paljon sain Vallun rentoutumaan ja pyöristymään kummassakin kierroksessa.
Ainiin, se meidän tavoite päästä puomikuja töltissä... Monen yrityksen ja pienen fiksauksen jälkeen onnistuttiin! Videolla vain onnistunut suoritus, mutta kyllä sitä ensin hetken aikaa tulin ennen onnistumista.... :D





 Snillen kanssa ollaan puuhailtu kaikennäköistä, lähinnä kuitenkin juoksulenkkejä ja kahdenohjan juoksuttelua.
Snille toimii kahdella ohjalla hyvin nykyään ja olenkin jättänyt liinan pois jo sotkemasta itseäni :D Olen vain sellaiseen asiaan kiinnittänyt nyt huomiota, että vasemmassa kierroksessa Snille on heti todella hyvä, kulkee ympyrän kaaren mukaan ja kulkee kauniissa muodossa, mutta oikeaan kierrokseen se alkuun oikoo ympyrän kaarta ja saattaa "sekoilla" eli lähteä, yleensä laukassa, vetämään ulos ympyrältä vauhdilla ja liihottelee menemään nuppi pystyssä. Laukkojen jälkeen usein alkaa asettumaan myös oikeassa kierroksessa ympyrän kaaren mukaan ja hakee parempaa muotoa eikä vaan pyri karkaamaan ympyrältä.... En tiedä johtuuko siitä, että itse huomaamattani ohjaan sitä jotenkin vai onko se oikea Snillelle vaikeampi suunta vai mistä on kyse. Ympyrällä ainoastaan tämän huomaa, missään juoksulenkeillä tms... ei ole mitään tällaista. Eikä tämä nyt mitenkään häiritsevää tai muuta ole, mutta itse olen vaan tähän huomiotani kiinnittänyt :)

Juoksulenkeillä ollaan ahkerasti käyty, yleensä lenkki on n. pari kilometriä josta n. puolet hölkkäillään kun allekirjoittaneen kunto ei toistaiseksi vielä pidempää kestä :D Snille on kyllä hyvä personaltrainer kun innoissaan hölkkäilee heti jos hiukankin vihjaa hölkän suuntaan! Viimeksi Snillis innostui laukkaamaan vierelläni kun oltiin lenkillä :D Ennen on vaan ravaillut, mutta juoksin vissiin vihdoin tarpeeksi lujaa, että toinen pystyi laukkaamaan ;)




Ja vielä loppuun; Mä oon niin helpottunut ja onnellinen ollut tän kesän kun Vallu on pysynyt kunnossa! Itseasiassa taitaa olla paremmassa kunnossa kuin ikinä mulla ollessaan! Nyt siltä löytyy lihaksia oikeista kohdista ja massaakin löytyy sopivasti. Toki pientä kesämahaa nähtävissä, mutta mielummin niin! Toivotaan että näin pysyy myös kesän loppuun asti eikä V ala kuivumaan :)
Alle otin vertailuksi viime vuoden heinäkuussa otetun kuvan sekä tietty tuossa pari päivää sitten napattu kuva. Ero on aika huomattava?


Heinäkuu 2015
Heinäkuu 2014

3 kommenttia:

  1. Kiva postaus. :) Ja todella hienoja kuvia. :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi16.7.15

    Ootte kyl niin hienoja! Meille tuotti Safirin kanssa vaikeuksia päästä tuommoinen kuja edes käynnissä, eheh :D Ehkä joskus! Voisit joku kerta tulla koittamaan Safiria, siitä on tainnut olla juttuakin joskus..? Nyt se tosin lomailee määrittelemättömän ajan kunnes pääsen selkään taas.

    t. Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Voisinhan mä tulla kokeilemaan joskus! ;)

      Poista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina