Sivut

27. heinäkuuta 2015

Vähän turinointia



Kirjoitettu EILEN 26.7.

Sorvin äärellä jälleen. Päivät hujahtaa ohi silmissä eikä lomaakaan ole jäljellä kuin parisen viikkoa. Ikkunasta kun ulos katsoo tuntuu ennemminkin olevan syys-/lokakuu kuin heinäkuu.... Lämmintä lienee vaivaiset 14 astetta ja vettä tulee ihan alas asti tuulen kera.... Olis nyt edes muutaman päivän vielä lämmintä ettei kesä jää SM-kisojen aikana olleisiin helteisiin...


Viileämmät kelit ei meitä ole lannistanut vaan puuhailtu ollaan rennon ahkerasti kummankin otuksen kanssa. Rennon ahkerasti eli normaalia enemmän vapaa päiviä ja liikutukset pääsääntöisesti höntsäilyä, mutta kerta- pari viikkoon vähän kiristetty nutturaa ja suunnattu ajatukset treeni- moodiin. Muuten ollaan Vallun kanssa maastoiltu ahkeraan lyhyehköjä lenkkejä, mutta pian suunnataankin pidemmälle lenkille uusia polkuja etsimään kunhan tuo iki-ihana sade vaan lakkaisi.
Viimeisin treenikerta oli perjantaina kun suuntasin maastoon treenailemaan. Vallu oli alkuun ihan järkyttävä ratsastaa kun huuteli kavereille ja mörköjä löytyi joka puskasta eli suomeksi V ei yhtään keskittynyt siihen mitä pyysin vaan hääri omiaan. Ensimmäisen laukkapätkän jälkeen sain sen vähän paremmin kuulolle, mutta kunnolla sain vasta pidemmän käyntipätkän jälkeen, kuten olinkin ajatellut. Käyntipätkän aikana vaadin väistöjä, tempon vaihtelua ja avoa, jotta sain V:n kuulolle. Ensin se koitti luistaa pohkeenväistöistä väistättämällä etuosaa ja jättämällä perän jälkeen, mutta raipalla muistuttamalla sain takaosankin matkaan mukaan. Tempon vaihtelulla hain lähinnä Vallun säädeltävyyttä eli kootumpaa käyntiä ja pidempää käyntiä. Rentona piti pysyä koko ajan ja jos homma meni "tikittämiseksi", otin kootummalle käynnille ja hain sitä kautta takaosan kunnolla alle. Lopulta ennen seuraavia hölkkäpätkiä, V oli hyvin kuulolla ja pääsin tekemään töltissä tempon vaihtelua.
Maastossa nimenomaan halusin treenata tempon vaihtelua, kun välillä tuppaa olemaan niin että Vallu lähtee hyvin lisäämään muttei tule takaisin hitaalle nopeasti ja terävästi vaan lähinnä roikahtaa ohjalle, jolloin hidastuksesta ei tule riittävä. En montaa lisäystä(ensin vähän hitaampaa, sitten ihan lisättyä) ja hidastusta tehnyt, kun Vallu lähti todella hyvää lisättyä ja annoin sen tietty sitä mennä kehuen kovasti. Hidastuksessa tulikin sitten joku järkyttävä mörkö häiritsemään, mutta sain hidastuksen kuitenkin itselleni eli V tuli takaisin avuille heti ja sain sellaisen hidastuksen kuin halusinkin.
Laukan jälkeen sain myös hyvin Vallun hidastumaan ja odottamaan kuten halusin, mutta kääntyessäni risteyksestä meinas pakka levahtaa kun Vallu yritti kiihdyttää. Sain korjattua sen vähän viiveellä takaisin. Loppuun otin hieman ravia. Ravin saamisessa oli ensin ongelmia kun Vallu oli koko ajan töltti- moodilla eikä oikein sitten vastannut ravipyyntöön, mutta ravin saatuani se oli hyvää ja joustavaa. Vauhtia oli aika paljon, mutten antanut sen häiritä. Pääasia oli että ravissa oli jousto, Vallu pysyi rentona ja käytti itseään ravissakin oikein.
Loppukäynnit otettiin pidemmän kaavan mukaan, ensin työskenneltiin vielä käynnissä ja ihan lopuksi Vallu sai tallustaa pitkin ohjin. Käynnissä hain samaa rentoa, joustavaa ja aktiivista käyntiä kuin aiemmin pitkällä käyntipätkällä. Pätkittäin sain mitä hain, mutta Vallulla meinas olla kiire takaisin tallille.
Alla on video tältä maastolenkiltä :)




Kamun kanssa on kiva rapsutella :3

Snillen kanssa ollaan puuhasteltu kaikenlaista, kuitenkin pääasiassa olen juoksuttanut sitä kentällä ja ihan vaan hengaillut.
Yksi päivä Snille keksi että ei anna kiinni laitumelta eikä ainakaan tule talliin(sain kiinni ja talliinkin kuitenkin). Näihin sitten pureuduin heti ja parina päivänä käytiin tallissa vaan hengaamassa harjailun merkeissä muutaman päivän vapaan jälkeen. Kiinni se antoi tuon yhden kerran jälkeen helposti, muttei tullut vastaan kuten yleensä ja talliinkin se tuli suosiolla hetken neuvottelun jälkeen. Tein vaan niin että poni sai rauhassa jumittaa ulkona ja itse odottelin tallin ovella. Ei kauaa mennyt niin poni tepsutti sisälle. Nyt otus taas tulee tyytyväisenä suorilta talliin ja tulee vastaan laitumeltakin että enpäs tiedä mikä juttu tuo nyt oli? :D
Mietin että ehkä olen itse jotenkin kiireisen oloisena hoitanut Snilleä ja sen takia sitten totesi ettei tule? S kun vaikuttaa vähän hevoselta, jonka kanssa pitäisi hengailla ja ajan kanssa puuhailla. Mutta nyt kaikki toimii kuten pitää.

Kentällä S on toiminut todella hyvin pari viimeistä kertaa kun olen sen siellä käynyt juoksuttamassa. Ei ole ollut viime postauksessa mainitsemaani kierroseroa, molempiin suuntiin kulkenut hyvin. Oikeaan kierrokseen hieman huonommin kuin vasempaan, mutta niin sillä on aina ollut. Alla vähän videota meidän viime kertaisesta juoksutussessiosta kun kentällä käytiin.





Snille sai pari uutta laidun kamua kahdesta suomenhevosnuorukaisesta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina