Sivut

7. maaliskuuta 2017

Juhan valmennus 5.3.


Viime lauantaina oltiin Juhan valmennuksessa jälleen. Edellinen kerta oli tammikuussa, jossa meillä oli vähän hepuliaikaa eikä päästy oikein puusta pitkälle. Tällä kertaa jälleen alussa näytettiin todellinen osaaminen... tai sitten ei, nimittäin Vallu päätti leikkiä Herra Herkkistä enkä näin ollen saanut sitä vastaamaan avuille mitenkäänpäin, jolloin meno muistutti lähinnä kirahvin ja kamelin risteytystä.

Alkuun haettiin jälleen isoa ja letkeää käyntiä

Tässä Vallu laittaa vielä hieman hanttiin päänsä kanssa, mutta takajalat hyvin mukana

Tähän lopetettiin eka tunti. Vallulla on takajalat matkassa, niska rentona, lavat voisivat olla ylempänä eli tässä painoa vielä liikaa lavoilla eikä ne nouse ylös ryhtiin tarpeeksi.

Lähdettiin työstämään Vallua ensin käynnissä ympyrällä. Vallun tuli hyväksyä ohjaskontakti eikä paeta sitä ylös tai alas. Heti, jos pää nousi ylös tai tuntuma katosi piti väistättää takajalkoja muutaman askeleen verran ulospäin, jonka jälkeen antaa kädellä eteen tuntuman säilyessä ja ratsastaa eteen, jotta Vallu lähtisi joustamaan ja käyttämään koko kroppaansa.  Vallu hoksasi tämän todella nopeasti, olihan sitä jo viime valmennuksessa tehty vielä pienemmillä vaatimuksilla. Seuraavaksi lähdettiin hidastamaan vauhtia, muuten kaiken tuli pysyä samana. Ensin Vallu meinasi vain jännittyä ja alkaa tarjota eri väistöjä kuuntelematta ollenkaan apuja, mutta pikkuhiljaa herra suvaitsi palata kuulolle, jonka jälkeen saatiin todella hyviä pätkiä.
Töltissä lähdettiin hakemaan samaa ajatusta. Vauhti ei saanut karata ollenkaan liian lujaksi, Vallun tuli hyväksyä ohjaskontakti ja rentoutua siihen. Kuten arvata saattaa, ensin oltiin ihan solmussa kun Vallu yritti kaahata ja vetää päätä ylös minkä ehti. Pikkuhiljaa kuitenkin se alkoi hyväksyä asemansa ja rentoutui, jolloin saatiin taas todella hyviä pätkiä! Vallullahan on aina ollut ongelmana se, että se ei tahdo rehellisesti ottaa ohjaan kontaktia vaan pyrkii tavalla tai toisella karkaamaan siitä, jolloin sitä ei saa ratsastettua kokonaan läpi. En esimerkiksi ole ikinä mennyt Vallulla sellaista käyntiä kun valmennuksessa menin! Oikein tunsi kuinka liike tulee koko hevosen läpi takajaloista lähtien. Ensimmäinen tunti lopetettiin kun Vallu kulki töltissä rentona ja hetkittäin jopa nousi lavoiltaankin ylös kunnolla.


Tässä haettiin hitaampaa ja kootumpaa käyntiä kuitenkin elastinen liike säilyttäen
Pientä venytystä välillä
Toisella tunnilla saatiin huippuhyviä pätkiä! Tässä Vallu kantaa itsensä kokonaan rehellisesti, myös lavat on mukana ylhäällä.

 Toinen tunti aloitettiin peruutusharjoituksilla. Ideana oli aktivoida hevosen vatsa- ja selkälihakset. Vallun piti peruuttaa rentona, mutta ripeästi. Niska ja pää ei saanut ollenkaan nousta kohti taivasta, sillä silloin harjoituksella ei ole minkäänlaista hyötyä. Olin yllättynyt kuinka helposti ja vaivattomasti Vallu peruutti kun mielessä liikkui lähinnä valmennus vuodelta nakki ja papu kun koetettiin peruuttaa ja Vallu päätti kevittää etupäätään... Olen toki senkin jälkeen peruuttanut sen kanssa, mutta se on tuntunut aina olevan vähän työn ja tuskan takana.
Töltissä Vallu oli alusta asti parempi, toki sen piti kokeilla että pitääkö nyt ihan tosissaan. Haettiin vähän enemmän kuin ekalla tunnilla eli vaadittiin myös ne lavat mukaan rehellisesti. Pätkittäin Vallu antoi periksi ja töltti oli todella upeaa! Mutta sitten lopetin ratsastuksen ja jäin vain nauttimaan, joten sain keräillä pakettia taas paremmin kasaan hetken päästä ;) TOki tämä oli Vallulle raskasta, sillä ei siltä ole ennen vaadittu niin suurta kanto- ja kokoamisastetta. Nyt päästään harjoittelemaan sitä, sillä Juha sanoi että Vallulla on pohjatyö tehty sen verran hyvin että nyt päästään tosi toimiin. Pientä ylpeyttä niitä sanoja kuunnellessani tunsin, kun olen itse rakentanut väärinpäin kulkevasta ruipelosta ensin sen, mikä Vallu on nyt.

Mun täytyy itse muistaa olla tarkempi käsieni kanssa. Tasainen, kevyt ohjastuntuma, kädet aloillaan ja pohkeella ratsastan Vallun kuulolle ja kontaktille. Sen lisäksi pitää muistaa istua pystyssä eikä jäädä taakse nojailemaan hartioilla. Nyt olen petrannut tässä asiassa, mutta vielä pitää kiinnittää huomiota siihen.


1 kommentti:

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina