Sivut

11. marraskuuta 2014

Lunta tuli ja sitten se suli ;/


Lumi tuli ja meni... Pari päivää täällä oli 'oikea talvi' ja nyt mennään taas plussakeleillä eli kuraa, vettä ja kuraa löytyy... Voiskohan se lumi tulla takaisin? ;)


Vallun kanssa on ollut vähän kenttäpainoittesta puuhaa, mutta satanut lumi rajoitti vähän treenailua kun Vallulla on kesäkengät vielä jaloissa. Torstaina kun alkoi satamaan lunta, oltiin Sannin kanssa käyntimaastossa. Hyvin pysyttiin pystyssä, vaikka kerääntyvät tilsat + lumisade + kesäkengillä oleva viiroponi ei paras mahdollinen yhdistelmä olekkaan. Oli ihanan valoisaa lumen vuoksi! 


Maastolenkin jälkeen lähdettiin vielä ajelemaan Ponilla. Sen kanssa tuli heitettyä normivauhdilla lenkki, kengätön kun on niin ei tarvinnut pelätä tilsoja tai että lumi olisi liukasta kuten kesäkengillä. 


Lauantaina ratsastin Vallun kentällä, vaikka siinä ei paras pohja ollut. Lunta oli päällä, mutta muuten kenttä oli sula, joten pohja oli hieman raskas. Äiti oli katsomassa ja otti ajat kun tein kaikki lauantain(15.11) kisojen ohjelmat läpi, jotta saatiin aikataulua kasaan. Vallu oli ihan ok ratsastaa, kuunteli vähän niin ja näin ja lopuksi kun alkoi kuuntelemaan paremmin niin olikin jo sen verran väsähtänyt raskaasta pohjasta, että ei näyttänyt parastaan. Otin lopuksi tiellä yhden passipätkän ja hienosti ponimus paineli passia menemään. 







Sunnuntaina oli Sirpan valmennus. Aamulla sattui pieni äksidentti lastatessa, kun Vallu käveli suorilta traikkuun, mutta päätti myös poistua yhtä nopeasti - tosin kahdella jalalla. Poni tuli siis rytinällä pihalle, minä pidin narusta kiinni ja niinhän siinä kävi, että naru poltti sormia vaikka hanskat olivatkin kädessä. Noh, ei siinä, tallista laastarit sormiin ja uudestaan lastaamaan. Pari kertaa keuli lastaussillalla, mutta käveli sitten sisälle nätisti loppujen lopuksi. Kotiinpäin ei ollut mitään ongelmaa. 
Ekalla tunnilla homma ei meinannut sujua ollenkaan. Aluksi Vallu meni ihan ookoo, mutta sitten päästiin siihen - ah, niin ihanaan- taisteluvaiheeseen. Jarrut hävisi, pientä ylireagointia ja yleistä sähläämisjuttua... Nooh, hetki seisttin ja mietittiin ja keskusteltiin Sirpan kanssa ja eikun uudestaan. Hetken väännön jälkeen tilanne Janina 1 - Vallu 0, kun sain sen kuuntelemaan pohkeet kunnolla ja tuli sellainen "kuuluisa" naks ja poni toimikin hyvin, kulki rentona ja kuulolla. 
Toinen tunti alkoi hyvin, kun poni oli heti kuulolla kunnolla. Mentiin töltissä ympyrää ja uraa pitkin, välillä Vallu meinasi karata alta, mutta sain sen mielestäni ihan hyvin takaisin kuulolle ja nuppikin pysyi kivasti pyöreämpänä. Loppuun otin ravia ympyrällä, jotta Vallu sai rentoutua kunnolla ja tehdä jotain mikä on sille suht helppoa ja mukavaa. Toisesta tunnista jäi kyllä tosi hyvä fiilis, vaikka parastaan Vallu ei laittanut, mutta kulki silti todella hyvin!



Eilen käytiin Sannin kanssa rento maastolenkki. Vallu oli ihan super maastossa! Kuunteli mua koko ajan, eikä lähtenyt Selman kanssa kiihdyttelemään kuten usein tekee. Tölttäsi tosi hyvin pyöreänä ja laukassa kun meidän heijastin loimen etuläppä läpsähti auki ja loimi nousi takaa ylös, luulin jo että nyt lennetään ties mihin kun loimi yhtäkkiä läpättää joka suunnasta, mutta ei Vallu kuunteli niin hyvin mua, ettei välittänyt ollenkaan ylimääräisistä lepattimista! Muutoin lenkki sujuikin tosi hyvin!
"Isojen" liikutuksen jälkeen liikutettiin pikkupounit eli Poni ja Cindy. Lähdettiin ajamaan niillä, mä ajoin Ponia ja Sanni Cindyä. Mentiin sama lenkki kun isommillakin, mutta vauhtia oli enemmän... Reilustikkin... Poni oli ihan fiiliksissä kun kerran pääsi Cindyn ohi ja sitten olikin jarrut vähän heikossa hapessa... Käytiin melkein myös ojan pohjalla, kun Poni päätti yrittää Cindyn ohi - ojan kautta... Tuli vähän mulle kiire ohjata otus pois sieltä, luulin jo että ojaan mennään, mutta ei onneksi... Hassu otus.. :D Muuten meni hyvin ja hauskaa oli! :D Kyllä noi pikkuponnyt on sellasia mielenvirkistäjiä et huhhuh! :D

Loppuun vielä kuvia lauantailta kun oli lunta vielä :D Kuva c) Sanni ellei toisin lue ;)



Poni näyttää huisin isolta tässä xd


"Mä syön sun tukan"





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina