Sivut

26. marraskuuta 2014

Samaa aaltopituutta etsimässä... ;)

 

Luulen et aletaan pikkuhiljaa pääsemään Vallun kanssa samalle aaltopituudelle takaisin ;) Oon nyt joka ratsastuskerran alussa juoksuttanut Vallua irtona ja toistanut samaa harjoitusta, mitä viime postauksessa selostin. 

Sen jälkeen ei ole tarvinnut ratsain tapella, mikä on itselle hyvä juttu. Syö aika paljon motivaatiota, kun tietää jo ennen että tappeluksi menee, tosin ehkä tarttis ottaa asenne että mehän ei tapella...? :D Anyway, nyt muutamat kerrat saanut ratsastettua Vallua ilman tappeluita niin, että poni kuuntelee mua eikä mitään muuta. Sekin voi tietysti vaikuttaa kun laskin hetkeksi vaatimustasoa ja otin "askeleen taaksepäin" tarkoituksella, jotta ei päädyttäis siihen pisteeseen et kumpikin - sekä poni että ratsastaja, tai ainakin ratsastaja on niin kettuuntunut tappeluun että tekis mieli vaan heittää hanskat tiskiin. Ponia tilanne tuntuu lähinnä huvittavan, kun on nähtävästi oppinut pelleilemään tai sellainen se on luonteeltaan ollut sen jälkeen kun siitä tuli sosiaalisempi ja kiinnostuneempi :D Vallun pelleily on samaan aikaan rasittavaa ja naurettavaa, monet mahtavat naurut saatu kun älyväläys on keksinyt jotain tosi viisasta, mutta vähintään yhtä monta kertaa on tullut kirottua poni :D Onhan se hyvä, että ponilla on huumori kohdillaan, mutta jospa se olis vähän ratsastaja ystävällisempää eikä aina tarttis asioista keskustella...? :D

Passi meillä on edelleen kadoksissa, todella mahtavaa ja lujaa tölttiä poni vetää, mut se passikin ois ihan jees juttu... :D Sunnuntaina on valmennus niin jospa sitten löydettäis puuttuva vaihde...




Ps. Tästä postauksesta eteenpäin alkaa blogin aktiivinen kausi, lupaan väh. joka toinen päivä postausta! :D
Pps. Tää on kännykällä kirjoitettu, joten pahoittelen mahdollisia virheitä ja sitä etten saa tätä tekstiä muuten kuin tällei keskelle...

3 kommenttia:

  1. Anonyymi28.11.14

    Eikö kannattais ensin saada suhde toimimaan hevosen kanssa moitteettomasti ennenku alottaa uutta projektia, vaikka sitä passin opettelua. Itse ainakin hoidin aluks kaikki muut kuntoon, luottamus ja yhteinen työskentely ja vasta sen jälkeen aloin passia vaatimaan hevoselta.

    VastaaPoista
  2. Niin se on tehtykkin :) Passi on jo keväällä saatu aukaistua ja menty sitä maastoissa yms ihan valmentajan luvalla, mutta nyt ollaan fiksattu tölttiä niin etten tahdo saada passia auki, jolloin se täytyy avata uudestaan. Uusi vaihde se ei sinällään meille ole enää, kun keväällä tosiaan se aukesi itsellään :)

    Me ollaan kehitytty tässä niin paljon lyhyessä ajassa, että odotettavissakin jotain 'ongelmia', mutta eteenpäin tässä koko ajan mennään ihan valmentajan oppien mukaan; En lähde itse tekemään tai kokeilemaan mitään mitä ei valmennuksissa olla tehty/harjoiteltu.

    Vallun ja mun nämä "taistelut" tai miksi lie niitä haluaakaan kutsua tulee siitä kun Vallu haluaisi päästä helpommalla ja palata takaisin siihe kun se kulki väärinpäin selättömänä ja minä sanon ei, nyt tehdään töitä kunnolla. Vallu on vähän haastava ratsastaa ja tässä korjaillaan asioita pala kerrallaan;.Nyt ollaankin pureuduttu tähän erimielisyyteen ja nyt näyttäisi että aletaan pikkuhiljaa pääsemään eroon siitä. :) Pahimmillaan se oli ennen viime valmennusta, sen jälkeen ei olla kun muutama kerta "taisteltu" :)

    Arvasin että tästä tulee sanomista jollekkin, kun siitä kirjoitin tänne, mutta mä en ole asioideni kanssa yksin ja yritä ratkaista niitä yksin vaan meillä on pätevä valmentaja ja apua saatavilla mikäli näitä ongelmia tulee, jotta ne saadaan ratkaistua. Tottakai perusasiat ensin kuntoon, mutta joskus niitä ongelmia tulee vaikka perusasioista oltaisikin päästy vähän pidemmällekkin :)

    VastaaPoista
  3. Voi vitsi, tässä kyllä huomaa otsikon tärkeyden! ;) Laitoit tosi ajatuksia herättävän otsikon, joka oli ns. pakko aukaista ja katsoa mitä se pitää sisällään, kun usein ne on "tavallisia" eikä ne itsessään herätä ajatuksia (tää ei sit oo negatiivinen muihin otsikoihin nähden) mutta tää oikeesti houkutti lukemaan. Tavallaan silti odotin vähän monipuolisempaa tekstiä, mutta olen iloinen kun teidän "tappelut" on vähentynyt! On niin kiva lukea, kun tekstistä paistaa läpi tietynlainen helpotus, kun ongelma on kaikkoamassa! :D Tsemii jatkoon hei!

    VastaaPoista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina