Sivut

2. marraskuuta 2014

Paljon kerrottavaa, vähän aikaa...


Kahden viikon blogihiljaisuuden aikana on tapahtunut vaikka ja mitä, mutta tänne asti en sitä ole ehtinyt kirjoittamaan. Mutta nyt aika kuulumisien!



Pari viikkoa sitten sunnuntaina ponit pääsivät harrastamaan pomppuilua. Varusteita putsatessa(Heheh, hyvin tyylikkäästi) nousi idea päähän, et jospa laitettais ponnyt loikkimaan esteitä irtona, kun kerran puomit on jo... Noh, lähdettiinpä Sannin kanssa etsimään estetolpiksi sopivia esineitä ja väsättiin kuja kentälle. Ensin estradille pääsi Vallu ja Cindy.



Alkuun ponit sai verrytellä omaan tahtiinsa, jotta saatiin lihakset lämpiämään. Alkuun pari kertaa puomien yli ja sitten pikku hiljaa nostettiin esteitä niin että korkein oli varmaan max. 60cm korkea. Vallu ei meinannut alkuun viitsiä hypätä yhtään, Cindy sitäkin enemmän :D Kyllä Vallukin innostui hyppäämään, kunhan pääsi vauhtiin ja se vetelikin ihan järjettömiä loikkia esteiden yli. Loppuun kyllä ilmavara pieneni, mutta alkuun oli kyllä  hyvin liioittelevia pomppuja :D



 Kenttää olen ahkerasti Vallun kanssa kuluttanut ja nyt alkaa useimmiten menemään tosi hyvin - tosin usein vasta loppuajasta, mutta kumminkin. Vallu on tällä hetkellä samaan aikaan todella hyvä ratsastaa ja rasittava ratsastaa. V kulkee tällä hetkellä itsekseen paremmin jo pohkeen edessä ja reagoi apuihin, mutta varsinkin alku ratsastuksesta Vallu ylireagoi apuihin ja alkaa sählätä eikä sitten enää maltakkaan kuunnella loppuun asti... Lopussa se sitten "väsyy" ja alkaa kuuntelemaan taas, jolloin useimmiten saan ratsastettua sen hyvin rennoksi ja pysymään pyöreänä joka askellajissa ja siirtymisissä. Alun sekoilut aina harmittaa, mutta pian päästään valmennukseen, jospa sieltä saisin vinkkiä miten saisin ponnyn nopeammin kuulolle. Tässä kuussa onkin kaksi valmennusta 9.11. ja 30.11. sekä kisat Luvian maneesilla 15.11.(samana päivänä kun mun synttärit ja nimpparit;))



Eilen lähdettiin Sannin kanssa metsästämään hiekkakuoppia uusille poluille. Hiekkakuopat löytyi ja satulassa tuli vietettyä aikaa kolmisen tuntia ja kilometrejä kertyi n. 24. Pääasiassa mentiin käynnissä, kun ei ollut täysin varmaa tietoa kuinka pitkä matka ja ponit eivät ole pitkään aikaan päässeet pidemmälle maastoreissulle.

Mihinkäs suuntaan sitä sitten... ;)
Hiekkakuopilla olo oli kuin lapsella karkkikaupassa, kun siellä meni polkuja ristiin rastiin. Vallukin innostui laukkailemaan siellä ja hetken aikaa pidettiinkin vain hauskaa ja kurvailtiin hiekkapolkuja pitkin. Joutui ponnykin tekemään kunnolla töitä ylämäissä ja alamaissa ja muutnekin, kun maasto oli hieman epätasainen, mutta silti hyvä kulkea. Hyvää treeniä oli heposille!





Kaiken puuhailun lisäksi tallille on saapunut n. kuukaudeksi hoitoon pieni musta Poni. Poni on musta iso egoinen shettisruuna. :D Alkuun V ja Poni olivat kavereita - tai ovat varmaan vieläkin, mutta sitten alettiin vähän kiukuttelemaan toisilleen :D Tällä hetkellä tarhaavat erikseen, isot omassaan ja pienet omassaan. :)





Poni asensi Vallun riimun uudelleen xd







 Viime postauksessa kerroin, että Vallun jalat olivat reagoineet liikutukseen pari kertaa, mutta nyt voin ilokseni kertoa, että sen jälkeen kun aloitin liikutuksen jälkeen käyttämään kylmäsavea niin ei ole ollut mitään negatiivista reaktiota jaloissa - edes rankimmissa! :)

Pidetään hauskaa ja nautitaan elämästä nyt! ;D






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina