Sivut

8. maaliskuuta 2015

Kenttäilyä tuplana ;)


Tänään saikin jo heittää yhden välikerraston vaatteista pois, kun lämpötila kohosi n. +10 asteeseen! Ihanan lämmintä! :D Huolimatta lämpimästä kelistä, ponnyt pääsivät ahkeroimaan kunnolla ;)


Ensin vuorossa oli Snille, jonka nappasin liinan päähän ja suunnattiin kentälle ihmettelemään. Ihmettelyksi homma ei jäänyt, sillä Snille pääsi hommiin liinassa juoksentelun merkeissä. Liinassa työskentely alkoi vähän tökkien, kun ponny pysähtyi kuin seinään joka kerta kun sitä kehui... Aina, pienikin "hyvä" taikka "hiiieno" niin poni toppas sillä sekunnilla, aikas hauska... Tästä kuitenkin pitää päästä eroon, kun ei hommasta mitään tule jos poni joka kerralla pysähtyy kun kehutaan :D Loppua kohden sain Snillen ymmärtämään ettei aina kuulu stopata kun kehutaan vaan hommat jatkuu vaikka kehuja satelee :D Toinen mitä pitää harjoitella on se kun pyydän Snillen pysähtymään, se tallustaa luokse. Sellainen peli ei kyllä vetele, kun riskinä on astua liinan päälle jos on vähänkään pidemmälle päästetty. Alkuun jouduin isosti pari kertaa liinaa heilauttamalla sanomaan, että nyt pysyt siellä ja lopussa Snille ei onneksi kävellyt luokse vaan jäi paikoilleen seisomaan ja odottamaan, että kävelen sen luokse.

Muuten Snille toimii liinassa hyvin, kaikki askellajit kävin lävitse. Jarrut toimii, kaasu toimii ja liinassa ei tarvitse mitenkään "roikkua" :) Tästä sitten jatketaan liinassa hölkkäilyä muutaman kerran viikossa ja sen lisäksi kävelylenkkejä ja muuta kaikkea mitä keksitään! Tänään ei mikään tuulessa heiluva esine tai itse tuuli aiheuttanut mitään steppiaskelia tai muita, kuten eilen, vaikka tuuli suhteellisen lujaa.














Komea poika!

"Mäkö muka lankeisin tohon namiin?!"


Nää Vallun kuvat viime kesältä :D

Snillen jälkeen vuorossa oli Vallu, jonka kanssa suuntasin kentälle treenailemaan kun kenttä oli sulanut ja lanattu. :) Oli kylläkiva pitkästä aikaa päästä kentälle kunnolla ratsastamaan ilman että tarvitti miettiä minkälainen pohja mahtaa olla :)


 Aloitin käyntityöskentelyllä; Hain Vallun kuulolle ja takajalkojen päälle väistöillä ja taivutuksilla sekä käynnissä temmon vaihteluilla. Vallu alkoi vastaamaan tosi hyvin avuille ja heräteltyäni Vallun töihin aloin työskentelemään töltissä kumpaankin suuntaan. Vasen kierros on selkeästi vaikeampi, koska olen itse vino siihen suuntaan.... Oikeaan kierrokseen sain tosi makeita pätkiä tölttiä, mutta vasempaan meno oli lähinnä nokka pystyssä tikuttaen. Saatiin vasempaankin kuitenkin tosi hyviä pätkiä, kun muistin suoristaa itseni ja rentouttaa sisäkäden sekä ratsastaa pohkeella paremmin ;)

Pitkään en tölttiä mennyt, kun siirryin työskentelemään laukassa, jota olin ajatellut tänään mennä enemmän kun normaalisti. Aloittelin nostoista, ensin otin töltistä nostoja ja laukkasin pitkän sivun, jonka jälkeen hidastin ja otin uusiksi. Lopulta niin, että nostin laukkaa käynnistä kumpaankin suuntaan. Vallu rakastaa nostaa käynnistä laukkaa ja ihan intona odottaa laukka-apuja, jonka jälkeen "iskee" takaosan alle ja laukka nousee tosi hyvin! :D Nostojen lisäksi laukkailin kenttää ympäri niin, että tein päätyihin ympyrät hitaammassa laukassa ja pitkille sivuille pyysin laukkaa lisää. Oikeaan kierrokseen tämä harjoitus sujui tosi hyvin, pääty-ympyrät sujui tosi hyvin hitaammassa laukassa ja pitkille sivuille sain poweria enemmän. Vasempaan kierrokseen ei tullut niin selkeitä vaihteluja laukassa, mutta ympyröitä päästiin menemään, kunhan jälleen muistin pysyä suorassa ja ratsastaa niillä pohkeilla... Laukassa varsinkin meinaan usein jäädä vaan matkustelemaan :D

Ihan loppuun työskentelin vielä ravissa kaiken maailman kiemuroita ja ympyröitä. Vallu oli ehkä vähän väsähtänyt, joten en välittänyt niin paljoa muusta kuin siitä että jaksoi vielä kantaa itsensä oikein. Raviakin tuli tosi makeita pätkiä suorilla, vauhtia ei ollut, mutta liikettä senkin edestä! :D Loppukäynnit vielä venyttelin ja taivuttelin Vallua sekä käytiin vähän maastossa käppäilemässä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina