Sivut

7. maaliskuuta 2015

Uutta ulkoasua ja turinoita :)



 Innostuin väkertämään keväisemmän ulkoasun! Mitäs tykkäätte? Pitäisikö jotakin kenties muuttaa? :)
Itse olen ulkoasuun tyytyväinen, banneri ei ehkä onnistunein, mutta tuossa menee muutaman kuukauden kunnes taas innostun väkertämään jotain :D


Maanantaina mun piti ratsastaa Vallu, mutta innostuinkin lähtemään ohjasajaen lenkkeilemään. Vallu on vaan hurjan reipas ohjasajaessa, saa itse melkein juosta perässä, jos aikoo pysyä matkassa mukana ;) Kierrettiin sellainen puolentunnin lenkki, joka sisälsi vaihtelevasti kaikkea jäätiköstä metsäpolkuun, pääasiassa kuitenkin tiet olivat sulana. Astetta reippaampi lenkki, mutta poni nautti ilmiselvästi enkä kyllä voi kieltää etteikö ohjastajakaan olisi nauttinut pienestä kävelyretkestä! :) ... Tarttis useemminkin lähteä vaan lenkille näin....


Tiistaina suuntasin kentälle Vallun kanssa. Suussa sillä oli tavis kolmipalat eikä hommasta tullut yhtään mitään. Huomaan nyt vasta miten paljon Vallu koittaa vastustella kolmipalalla ja häviää avuilta, ei kuuntele ymss... yhtäkkiä kaikki ongelmat palasi kauheana ryöppynä, kun olen mennyt kangilla jonkin verran, joiden kanssa Vallu on kuin ihan eri hevonen... Vedettiin homma sitten helpoksi ja suurin osa hölkästä tehtiin käynti-laukka siirtymisiä, kun ne on Vallun mielestä kivoja ja se pysyi tyytyväisimpänä niissä. Toki käynnissä ja ravissa taivuttelin paljon ympyröillä. Tölttiäkin otin, mutta en hirveästi ettei päädytä taas taisteluvaiheeseen... Käynnissä Vallu kyllä taipui ja kuunteli suht hyvin, mutta se nuppi helposti nousee ylös ja sitten hajoaa koko pakka kun poni pääsee putoomaan pohkeen taakse, josta sitä on vaikea saada ylös. Ylipäätään kolmipalalla en meinaa saada Vallua kuuntelemaan ja vastaamaan rehellisesti pohkeisiin vaan V meinaa aina jotain omiaan alkaa säätämään ja hermostumaan... Lopettelin hyvään fiilikseen käynti-laukka siirtymisien kautta rentoihin loppuraveihin :)


 Tänään ratsastin Vallun kentällä ja tiellä, päähän laitoin kanget ja ajatus oli mukavissa pikku treeneissä. Kentällä Vallu oli alusta asti tosi kiva, rento ja vastaanottavainen. Tein pohkeenväistöjä, taivuttelin ympyröillä, etu- ja takaosakäännökset luonasivat hyvin, missään ei ollut sitä tiistaista ratsua, jota ei pystynyt ratsastamaan rehellisesti. Muutamat töltit otettuani katsoin parhaaksi mennä tielle, kun kentän pohja ei ollut parhaassa kunnossa ja tilsoja kertyi jonkin verran.

Tiellä Vallu oli hyvin kuulolla, vähän meinas ´paketoida´ itseään liikaa, mutta sain hyvin pohkeella korjattua vähän avonaisemmaksi. Tölttäilin tietä edestakaisin, välillä hitaammin välillä reippaammin ja suurimman osan ajasta Vallu oli hyvin kuulolla ja tarjosi puhdasta, rentoa tölttiä. Matkaan mahtui kuitenkin niitäkin pätkiä, joilla Vallu tarjosi passitahtista tölttiä, kun pyysin eteen ja sitä sainkin siinä korjailla hetken aikaa - tai siis oma istuntaani lähinnä siinä korjailin, jolloin sain Vallunkin jäämään ´odottamaan´ apujani. Laukkojen jälkeen töltissä Vallu alkoi vähän kuumumaan; tarjosi ihme loikkia, ei malttanut oikeen seistä taikka kääntyä, yritti lähteä kaahailemaan, mutta oli ihan hallittavissa, kunhan muisti ratsastaa istunnalla eikä kädellä ;) Laukkailtiin sitten muutamat pätkät ja vitsit että mulla on makee poni!! Täytyy koittaa saada joku kuvaamaan joku kerta kun meen tiellä, niin saisin teillekkin pätkiä kun menee siinä hyvin! Ihan loppuun otin parit passit ja nyt keskityin siihen, että tein selvät erot laukassa, milloin haluan laukata, milloin valmistaudutaan passiin. Nostin käynnistä laukan, päästin laukan nelitahtiseksi ja kevitin itseni satulasta ja kun halusin passin istuin jarrut tiiviksi niin, että laukka putosi pois ja sitten vaan kaasua. Näin Vallu lähti ihan sika hyvin passille ja oli ihan erilaista passia kuin ennen! Paljon parempaa, vauhtia tosin pitää vähän treenata, mutta wou! Vallu ei "kaatunut" passille vaan nätisti laski ja venyytti itsensä passille, siinä on vissi ero ja sen mä tajusin tänään! :D Loppuun vähän ravailin ja kävin kentällä tekemässä loppujumpat eli vähän taivutteluja ja venyyttelyä. :)



Snillen kanssa ollaan vaan tutusteltu toisiimme. Muutamana päivänä oon ottanut sen käytävälle ja harjannut läpi. Vähän Snille häärää ja hyörii käytävällä, mutta oletan sen olevan vaan sitä että on uusi ympäristö vielä. Aina loppua kohden hyörinä on vähentynyt ja siihen olen sitten lopettanut kun poni seisoo rauhassa paikoillaan. Kaviot antaa nostaa tosi hyvin ja antaa myöskin harjailla joka paikasta :)
Talutellessa Snille on vähän sellainen ettei oikein ota kontaktia ihmiseen vaan säätää omiaan, jonka takia välillä vähän ylireagoi, jos siltä pyytää jotain, mutta eiköhän se tässä ajanmittaan ala paranemaan, kun päästään tekemään kunnolla talutusharjoituksia ja juoksuttelemaan liinassa sitä. Eka viikko on nyt ollut tällaista tutustelua ja ihmettelyä ja tästä pikkuhiljaa sitten katsellaan päivä kerrallaan eteenpäin! :) Todella mukava ja ihana tyyppi Snille kyllä on :3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina