Sivut

14. maaliskuuta 2015

Lenkkeilyä ja treenailua

Uus turppis testissä; Hyvin toimii! :D

 Nyt on Vallun uus turpis koeajettu ja tutitkin sain asennettua paikoilleen pienoisen taistelun jälkeen ;) Turpis oli kyllä hyvä ja toimiva sekä asteen verran siistimmän näköinen kuin ne Vallun edelliset suitset, jossa kanget oli kiinni... :D


 Eilen suitsien testiajot suoritettiin maastolenkillä ihanassa ilmassa. Maisemat oli todella kauniit, ilma suosi, fiilis oli rento ja hyvä ja ponikin melkein hyvä ;) Melkeen joka toinen puska oli vaan mörköjä täynnä, siis ponnyn mielestä... En ees laskenut montako kertaa meinasin pudota, varsinkin laukassa kun poni päättää vetää yhtäkkiä liinat kiinni ja hypätä sivuun koska mörköjä... :D Noh, ei sille voi kun nauraa noissa tilanteissa ;) Pääasiassa askellajina oli käynti, mutta tuli sitä sitten tölttäiltyä ja laukattuakkin väliin aina :)


 Tänään tein viimeisen treenauksen ennen huomisia kisoja, joissa alkutiedoista poiketen kisaankin F1- luokassa enkä F2- luokassa :) Vallu oli tänään tosi hyvä ratsastaa ja hyvillä fiiliksillä huomenna kisaamaan lähden!

Alkuun tein paljon käynnissä töitä, ympyröitä, kiemuroita, pohkeenväistöjä jne..., jotta sain ponin hereille ja varoin "prässäämästä" liikaa... Luulen että tiistain ratsastus meni persiilleen, koska otin liikaa edestä liian äkkiä tai siis, lähdin ratsastamaan liikaa sillä ajatuksella että saisin Vallun menemään tosi hyvin, jolloin painostin liikaa edestä, enkä ratsinut tarpeeksi takaa ensin. Tänään keskityin siihen, että ratsin enemmän takaa eteen enkä koske ohjaan tuntumaa enempää ellei ole tarve. Se toimi! Mulla oli ihan sika makee poni, joka kulki rennosti, työskenteli kunnolla läpi selän niin että lavatkin liikkuivat ihan kunnolla. Olin ihan wooow! :D Tölttäilyn jälkeen otin käynti-laukka siirtymisiä, joissa sain laukan pyörimään todella hyvin! Tuli jälleen sellainen woow- fiilis! Laukan vauhti ei ollut lujaa, mutta oli isoa ja pyörivää. Tässä vaiheessa muovautui mulle  päähän jo ajatus huomisesta askellajijärjestyksestä, joka vahvistui sillä, että kävin tiellä kokeilemassa parit passit.

Askellajijärjestykseni huomiselle on töltti, käynti, laukka, ravi, passi. Tähän päädyin kun kisaan oikeaan kierrokseen ja ennen suorituksen alkua mulla on puol kierrosta aikaa antaa Vallun töltätä vapaammin, jotta suorituksen alkaessa voin pyytää sitä vähän lyhyemmäksi ja ryhdikkäämmäksi. Töltin jälkeen käynti on varmasti suhteellisen hyvää, kun takajalat on kunnolla matkassa. Laukan laatu on paras suoraan käyntinostosta, joten laukka heti käynnin jälkeen. Ravi on laukan jälkeen varmaan parasta ja ravista saan "kaadettua" Vallun nelitahtiseen laukkaan, josta saa passin helposti :) Katsotaan miten tää toteutuu käytännössä ;D



Snillen kanssa ollaan pysytty lenkkeilylinjalla. Eilen kiersin sen kanssa n. 2km lenkin kylällä, en lähtenyt mihinkään metsään. Snille oli innoissaan lenkistä ja tallusti koko matkan innokkaana eikä sanonut mitään vaikka matkalla vastaan tuli bussi! :) Olin ylpeä ja tyytyväinen Snillestä, kun ensin mietin että viitsinkö lähteä ollenkaan kylälle kävelemään vielä sen kanssa, mutta mentiin ja onneksi mentiin kun meni niin hyvin!


Tänään ei sitten mennytkään niin hyvin, kun Snillellä oli jotain omakivaa ja keskittyminen oli 0 luokkaa pellolla liinan päässä. Snillis kyllä esitteli kaikenlaisia pomppuja ja hyppyjä ja koitti syöksyä portille päin ja näytti muitakin sekoiluja kiitettävästi, mutta sitä mitä minä halusin ei oikeen montaa pätkää näkynyt. Lopettelin sitten kun saatiin käyntiä ja ravia kumpaankin suuntaan ilman hyppypomppukoikkaloikkia ja poni oli kuulolla. Tein vielä vähän talutusharjoituksia, joissa Snille toimi varsin hyvin, muutamaa pysähdystä lukuunottamatta. :) On se hassu otus kyllä ja huomaa että suht nuori se on ;)

2 kommenttia:

  1. Anonyymi14.3.15

    Voitko tehdä sellainen postauksen jossa esittelet esim.10 parasta blogia joita luet?

    VastaaPoista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina