Sivut

5. kesäkuuta 2016

Krafturin WR-kilpailut 21.5.2016

Kuvat c) Photography by Johanna

Toukokuun lopussa käytiin pyörähtämässä Ypäjällä Krafturin WR-kilpailuissa. Luokkana meillä oli vain V1 eli nelikäynti. Luokkamme oli onneksi iltapäivällä vasta, joten ei aamulla tarvinnut kukonlaulun aikaan lähteä :)


Lämmittelyssä Vallu oli alkuun todella hankala ja rasittava ratsastaa. Vastusteli apuja ja sähläsi minkä kerkesi. Pikkuhiljaa sain sen kuitenkin rentoutumaan ja avuille, jolloin Vallu toimi lähes yhtä hyvin kuin kotioloissa! Tein paljon kahdeksikkoja ja väistättelin kumpaankin suuntaan. Vallu oli vasempaan kierrokseen paljon paremman tuntuinen kuin oikeaan, mikä oli hieman jännittävää kun yleensä homma menee aivan toisinpäin.

Gaedingurin viime kisoista oppineena lähdin tekemään kisasuoritustani vasempaan kierrokseen, koska Vallu toimi siihen suuntaan paremmin lämmittelyssä. En edes muista koska olisin vasempaan kierrokseen tehnyt kisasuorituksen, mutta kerta se ensimmäinen pitkän ajan jälkeen ;) Askellajijärjestystäni pohdin pitkään ja päädyin sitten menemään hitaan töltin, käynnin, ravin, laukan ja lisätyn töltin. Järjestys toimi parhaiten niistä, mitä olen tällä kaudella kokeillut.
Hitaassa töltissä Vallu kulki ihan ok, paremmin mitä aikaisemmissa kisoissa, mutta oli hieman jännittynyt. Nyt se kuitenkin malttoi jäädä odottamaan minua eikä pyrkinyt kaahailemaan päättömästi kuten mm. Gaedingurin kisoissa. Paikoitellen Vallu jopa haki pyöreämpää muotoa, vaikka pääasiassa meno olikin jäykähköä.
Käynnissä Vallu malttoi ihmeen hyvin rentoutua, vaikka se olisi saanut venyä paljon enemmän takaa. Käynti on varmasti meidän hankalin askellaji kisaradalla, joten vaikka kotioloissa Vallu käveleenkin jo hyvin, rennosti venyyttäen, niin kisaradalla kaikki jännitys oikein korostuu.
Raviin Vallu lähti todella hyvin, mutta sitten venahti poni ja karkasi vauhti. Koska en itse osaa ratsastaa ravia yhtään (tai niin kuvitteli, kun pääsin kokeilemaan ns. kolmikäyntistä pitkästä aikaa, mutta siitä myöhemmin lisää...) ei pakka voi pysyä kasassa ravissa mitenkään muutamaa metriä pidemmälle.
Laukka oli ihan perus ok, vauhtia oli ponilla turhankin paljon, mutta siinä ei muuten ollut mitään ihmeellistä perusmenoon verratuna. Tietysti laukka voisi olla hallitumpaa yms.. mutta pikkuhiljaa eteenpäin. 


Kokonaisuudessaan suoritus oli ehjä ja sellainen perussuoritus meiltä, kun ehjä suoritus on tullut. Paljon paljon harjoitusta niin eiköhän sitä olla viimeistään SM-kisoissa paremmassa kuosissa kun nyt jo kehitystä huomattavissa kevään kisoihin verrattuna ;)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina