Sivut

22. syyskuuta 2013

Ponin herättelyä loman jälkeen 20.9 & aisatreenejä 22.9.

Perjantaina olin Vallua herättelemässä rokotuslomalta. Ratsastin kentällä, jonka pohja alkaa olemaan nyt ihan hyvä kun sitä on käytetty. Aloitin tekemällä epämääräisiä kiemuroita ja kaarteita. Vallu oli tosi mukavan tuntuinen, vastasi jarruun ja kaasuun sekä väisti pohjetta. Sillä aikaa kun poni kulki hienosti, oli satulan päällä keikkuvalla perunasäkillä ongelmia käsiensä kanssa. Mä kun pakkaan jäämään ohjista 'roikkumaan' jatkuvasti. Tähän keksin oikein täydellisen(lue:katastrofaalisen) jutun; toiset ohjat kaulanaruksi ja kädessä olleet ohjat solmuksi kaulalle. Siitähän se riemu repesi... Ainakin ponille... Vallu seikkaili omia polkujaan sillä aika kun ratsastaja yritti saada itseään jonkin näköiseen järjestykseen. Tässä siis huomataan, missä menee pieleen mun ratsastuksessa. Jään roikkumaan ohjiin, enkä sää itseäni kasaan oikeinpäin... Kuitenkin sain muutamia kertoja Vallun pysäytettyä ja käännettyä pelkällä istunnalla. Kaulanarusta ei nääs ollut apua käännöksiin tai pysähdyksiin, vaikka kuinka niin yritin.... Sitten minä viisas ratsastaja päätin ottaa satulan pois ja kokeilla niin mennä kaulanarulla... Joo'o, poni ei tehnyt ollenkaan sitä mitä halusin vaan sompaili miten sattuu ja ratsastaja epätoivoisesti kiikkui mukana. Luovutin sitten kaulanarun kanssa ja otin ilman satulaa hölkkää... Nojoo... Kyllähän se poni meni hienosti, mutta ratsastaja sähelsi jotain, jonka tuloksena poni päätti oikaista portille ja minä roikun Vallun toisella kyljellä. Onneksi otus sitten pysähtyi, kun muuten olisin joutunut kakkua viemään tallille... Että näin... Laitoin satulan takaisin Vallulle ja otin muutaman erittäin epämääräisen tölttipätkän, joiden jälkeen totesin, että on parempi lopettaa tähän.

Tänään Vallulla oli vuorossa oppitunti. Kohti ajolenkkejä projektiin meinaan ;) Hanna oli neuvomassa ja näyttämässä miten saa ponin totutettua aisoihin. Alkuun Hanna kosketteli Vallua puomilla kummaltakin puolelta ja sitten kiinnitti puomit aisalenkkeihin. Ensin yhden puomin kanssa tassuteltiin kenttää ympäri ja lopulta molempien kanssa. Vallu oli hieno poni, ei hepuloinut kertaakaan vaikka alkuun olikin vähän epäluuloinen meidän ilmeisesti kummallisista touhuista. Poni veti puomia kerrallaan maata pitkin sekä veti puomeja, joiden päähän Hanna loi painetta. Poni oli kyllä niin valtavan hieno ettei edes sanoin voi kuvata! :) Lopuksi irtojuoksutin Vallua (vai pitäiskö sanoa Vallu irtojuoksutti mua), kun ponia ei oikein kiinnostanut tuo juokseminen ja sain koko ajan olla hoputtamassa sitä liikkeelle. Pönttö, mutta hieno poni mulla <3

4 kommenttia:

  1. Anonyymi22.9.13

    Tosi kiva postaus. :) Mua mietrityttää yks asia: Oon miettiny et miks kaikki issikka ratsasjat ratsastaa aina tosi pitkillä jalustimilla, niinku peköstään issikkaratsastajat, osaatko vastaa? :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Issikkaratsastajat ratsastaa sellasilla koulujalustin mitalla eli ei millään ylipitkillä jalkkareilla :) Ja pitkillä jalkkareilla, koska keventää ei tarvitse töltissä :)

      Poista
    2. Anonyymi23.9.13

      Entä jos hevonen ravaa? :D

      Poista
    3. Istutaan harjoitusravissa :)

      Poista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina