Sivut

22. toukokuuta 2015

Miksi Snillellä ei ratsasteta?


Minulta on kysytty monta kertaa otsikon mukainen kysymys, joten ajattelin nyt tehdä aiheesta ihan postauksen. En ole muutenkaan Snillestä oikeen tänne stooria kirjoittanut ja muutenkin vähän "kömpelösti" yllättäen Snille silloin mukaan porukoihin eli siis blogiteksteihin tuli, joten kyselkää ihmeessä jos jotain kysyttävää on! 


 Snille myytiin mulle projektina, kävin katsomassa ja rapsuttelemassa sitä ja rakastuin siihen. Ostin sen täysin tietoisena siitä ettei siitä välttämättä tule koskaan ratsua. Se on kyllä ratsukoulutettu ja aiemmin sillä on myös ratsastettu, mutta herkkyytensä vuoksi saattaa sinkoilla ratsastajan kanssa.

Se on herkkä ja lukee ihmistä tarkkaan, mutta silti samalla kokeilee rajojaan ja heittäytyy kyllä ylireagoimaan ja säätämään omiaan, mikäli vaan "luvan" saa eli sille ei sanota että lopeta nyt jo tollanen. Silti samaan aikaan se on hyvin leikkisä ja vähän höpsö, mutta se nyt on ihan ymmärrettävää kun Snille kääntyy muistaakseni kesäkuussa 8-vuotiaaksi vasta.
Herkkyydellä tässä tapauksessa tarkoitan sitä, että reagoi ihmiseen ja siihen mitä ihminen tekee todella herkästi ja liiasta paineesta pyrkii poistumaan tilanteesta, mutta esim. loimen voi huoletta nakata kyytiin eikä ponilla edes korva värähdä. Ei siis mikään säikkyherkkä vaan positiivisella tavalla herkkä tai ainakin itselleni se on hyvin positiivista :)
Snille on hyvin rento kaveri ihmisen kanssa ja muutenkin, se ei siis ole mitenkään stressaantunut koko aikaa tai mitään, vaan hyvinkin lunki tapaus. Ainoa on, että jännittyessään alkaa "etsimään" kaikkea jännää ja kasaa ne "päähänsä" ja jos ei siinä vaiheessa siirrä sen huomiota pois jännityksestä saattaa se sykästä eteenpäin tai alkaa steppailemaan ja hääräämään esim. taluttaessa, kuitenkin palautuu nopeasti säpsyistään :)



 Itsehän olen Snillellä kerran ratsastanut. Silloin mentiin vain käyntiä ja ihmeteltiin toisiamme ratsain. Sen jälkeen en ole Snillen kyydissä kiikkunut, eikä kukaan muukaan :D Kyse ei ole ettenkö haluaisi/uskaltaisi Snillellä mennä, kyllä koko ajan polttelee ajatus loikata taas Snillen kyytiin ja katsoa kuinka käy. Musta vaan tuntuu etten ole tarpeeksi varma nousemaan sen kyytiin vielä, ei ole tullut sellaista fiilistä et nyt mä nousen sinne! Kuten tuli silloin kun ekaa kertaa kyytiin kiipesin :D
Olen vain alusta asti halunnut tutustua siihen ensin maastakäsin, jotta mulla on sitten varmempi olo sen selässä kun mulla on hieman osviittaa miten käyttäytyy esim. jännittyessään tai pelästyessään. Snillestä kun mulle on kerrottu että on epälooginen ja arvaamaton, mutta ainakin tähän mennessä sen käytös on ollut ihan loogista ja sen seuraavat liikkeet on ollut luettavissa siitä ennen kuin se reagoi. Esimerkkinä voisin ottaa vaikkapa sen, että se keksi liinassa voivansa laukassa lähteä ulos ympyrältä vetämään ja otti sitten lähtöjä useamman kerran per juoksutuskerta, kunnes opin lukemaan siitä merkit, jotka kielivät sen suunnitelmasta lähteä vetämään, jolloin pystyin keskeyttämään sen lähdön. En sano etteikö siitä voisi löytyä vielä se arvaamattomuus, kun olen sen kanssa touhunnut vasta pian kolme kuukautta.


 Ajatuksenani on kesälomalla, kun aikaa on enemmän, lähteä Snillen kanssa useammin kentälle touhuumaan ja ratsastaa sillä vähän. Ajatuksissani olen haaveillut että syksyllä pääsisin Snillen kanssa maastolenkkejä heittämään, mutta saa nähdä koska sinne asti päästään. En sano ettei päästäisi sinne vaan nimenomaan uskon, että päästään joskus sinne asti. Mitään kiirettä en aio asian kanssa pitää vaan mennään siten, miten parhaalta tuntuu. Ensimmäinen tavoitteeni on kuitenkin rento ja tyytyväinen hevonen, joka työskentelee oikein käynnissä ja siitä sitten lähden vasta pohtimaan muita mahdollisia asioita! :) Snillellähän olisi liikettä vaikka kisahevoseksi asti, mutta en vielä sellaisia ´uskalla´ haaveilla, kun ei olla vielä edes ratsastuksesta saatu rutiinia tehtyä :D Haaveilla toki saa ja haluan kehittää Snilleä eteenpäin niin paljon kuin on mahdollista, oli se sitten ratsain tai vain maastakäsin!



Toivottavasti tämä vähemmän looginen ja sekava selitykseni tarjoaa jonkinnäköisen vastauksen niille, jotka otsikon kysymystä pohtivat mielessään! :) Kysyä saa ja pitää, mikäli jokin jäi mietityttämään :D

Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan... ;)
 


5 kommenttia:

  1. Tosi kiva blogi ja ihania issikoita!! :-) Itselläni on myös kaverini kanssa issikkablogi, jossa esiintyy kaksi issikkaa, toisen ylläpitoponi ja toisen vuokraissikka! http://freydisframosfellbae.blogspot.fi tuossa linkki jos kiinnostaa! :-) Jään seurailemaan blogiasi :-)

    -Jenni

    VastaaPoista
  2. Voi kun Snille on kaunis. <3 Todella upean värinen. Miksi kiirehtiä kun toinen on vasta 7? Mielummin hitaasti ja varmasti kun, kiireellä ja hätiköiden. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Snille on erittäin kaunis, vaikka ihan perusvärinen onkin, joista en normaalisti hirveästi diggaa :D Niimpä :)

      Poista
  3. Anonyymi4.7.15

    Nyt vasta kävin lukemassa Snillen vanhemmat ja onpa sillä tosissaan mahtava isä! Olen koko issikkaurani Fenguria ihaillut. Jos on yhtään liikettä isältään perinyt, niin toivottavasti Snillestä saat vielä kivan harrastuskaverin jopa kisoihin asti :)

    VastaaPoista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina