Sivut

31. toukokuuta 2015

Tästä kesä voi alkaa, nosta tanssija jalkaa...

Snillen päikkärit ;)

Vihdoinkin odotettu kesäloma alkoi! Kokeista selvisin kunnialla läpi ja nyt onkin koko kesä aikaa puuhailla ponnyjen kanssa ;) Täälläpäin alkaa olemaan mukavan lämpimiä ilmoja, saisi kyllä mun puolesta lämmetä vielä lisää, jotta pääsis ponnyjen kanssa uimaan! :D



 Snillen kanssa ollaan puuhailtu samaa kuin aiemminkin, nyt ollaan vaan useammin käyty kentällä hölköttelemässä liinan päässä taikka irtona.
Tänäänkin käytiin ensin kentällä liinan päässä hölköttelemässä, jonka jälkeen käytiin kävelemässä metsässä. Tänään Snillellä oli turhan paljon virtaa ja se kostautuikin juoksuttaessa, kun otus ei millään olisi viitsinyt kuunnella vaan olisi halunnut painaa täysillä eteenpäin. Käynti ei meinannut maittaa ollenkaan, ravi ja laukka oli varsin suosittuja askellajeja. Juoksuttelin sitten niin kauan kunnes sain Snillen kuuntelemaan ja tekemään asiat niinkuin pyysin eikä vaan täyttä kaahausta ristilaukkaa ympyrällä välillä pois ympyrältä vetäen. Snille kyllä pysähtyy kun karjasee sille, kun se lähtee vetämään poispäin. Pitää vaan itse olla tarkkana ettei saa sen jälkeen ponia jatkamaan poispäin kulkua kun itsellä ainakin pakkaa ärsytyskäyrä nousemaan ja kehonkieli alkaa mennä vähän "uhkaavammaksi", jolloin S mielellään lähtisi pois tilanteesta. :D
Metsäkävely sujuikin sitten vallan mainiosti, kun kentällä oli tullut selväksi kumpi määrä suunnan ja vauhdin ;) Snillen kanssa on kyllä niin kiva kävellä kun se kävelee omassa tilassaan eikä ihan kiinni mussa eikä se kisko minnekään puskiin tai muuallekaan vaan kulkee mukana :)






Vallun kanssa ollaan ahkeraan treenailtu ja perjantaina sain äidin kuvaamaan meidän menoa videolle. Vallu on tällä hetkellä todella hyvä ratsastaa suurimman osan aikaa. Alun ratsastuksesta saattaa olla sellainen "älä koske muhun pohkeella"- meininki, mutta olen aika hyvin oppinut ratsastamaan siitä ´läpi´, jonka jälkeen poni on kuin joku olisi vaihtanut kesken kaiken ratsun ;)
Videolta ainakin tarkimmat varmaan huomaa ekassa pätkässä Vallun olevan vähän sellainen löysä, ei parhaiten kuulolla eikä työskentele kokonaan itsensä läpi, mutta silti kantaa itsensä. Seuraavissa pätkissä alkaa meno paranemaan ja poni saa vähän ilmaa jalkoihinsa, ryhdistäytyy ja tulee paremmin kuulolle, jolloin videollakin näkyvät tempon vaihtelut onnistuvat ilman rikkoja.


 Kävin perjantaina myös kentän vieresä menevällä tiellä koittamassa miten hyvin saan Vallun lisättyyn tölttiin hitaasta töltistä. Hyvinhän se lähti, tosin hidastukset vähän venahti kun poni olisi niin innoissaan painanut lujaa menemään töltissä! :D Videolla näkyy kaikki lisäykset. Yhden kerran Vallu valahti passille ja heitänkin lukijat teille haasteen; Millä pätkällä Vallu valui passille? Lisättyä on neljä pätkää videon lopussa, kaksi kertaa auton suuntaan ja kaksi kertaa poispäin ja yhdellä kerralla valahti passille. Sillä pätkällä unohdin itse ratsastaa ja pienen alamäen vuoksi Vallu pääsi valumaan. Ensimmäinen lisätty pätkä on sellainen, jossa portaittain lisäsin vauhtia, joten ei mennä sen takia kaikkein vauhdikkaimmin kuvaajan ohi vaan vauhti kiihtyi koko ajan ;) Jos joku miettii miksi halusin laittaa muuten onnistumisia sisältävään videoon yhden epäonnistumisen, on syynä se, että haluan näyttää miten pieni ero loppupeleissä on lisätyn töltin ja passin välillä.



 Loppukevennykseksi Vallun viiroilua kuvasarjana ;) 




3 kommenttia:

  1. Anonyymi31.5.15

    Vallu on kyllä niin hieno! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva oli nähdä videollakin teidän menoa ja vaikka en kyseisestä lajista juurikaan mitään ymmärrä, niin mun silmään ainakin näyttää että olisitte kehittynyt eteenpäin:)

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina