Sivut

24. kesäkuuta 2015

Esteitä ja treenailua ;)



Vallun kanssa "erehdyttiin" edellispäivänä kentälle samaan aikaan esteiden ja puomien kanssa ja päätettiin vähän kokeilla miten tämä todellinen esteratsukko esteistä selviää. Ensinnäkin, mulla oli nähtävästi taas(jälkiviisaus parasta) liian pitkät jalkkarit vaikka luulin niiden olevan hyvät! Aloittelin Vallun kanssa käynnissä ja ratsastin sen kuulolle. Vauhtia löytyi hurjasti, kun ponny tajusi mitä pääsee tekemään.
Käynnissä pyörittelyjen jälkeen ravailin tovin ympäri kenttää, mutta ei siitä mitään meinannut tulla ponin vauhdikkuuden ja kaahotusfiiliksen vuoksi, joten lähdin tulemaan ensin ravissa puomeja, joita oli 4 peräkkäin pitkällä sivulla. Puomien lisäksi tein ympyröitä ja kaikkea muuta, jotta saisin ponin keskittymään vähän paremmin eikä vaan intoilemaan esteistä. Laukassa puomien ylitys oli alkuun aika hurjaa touhua kun V lähti imemään niille ja sitten meinas jalat mennä solmuun puomien kanssa... Kyllä me sitten onnistuttiin puomien ylityksessä kaikissa askellajeissa, kun Vallu oli ensin saanut vähän purkaa intoaan. Puomien lisäksi oli kaksi estettä, toinen lävistäjällä ja toinen pitkällä sivulla. Vallun mielestä, ensimmäistä kertaa keltaista estettä ylittäessä, este oli vähän jännä ja loikkasi isommalla loikalla yli, johon en ollut valmistaunut, joten tyyli oli aika kaunis. Tultiin kumpaakin estettä useampaan kertaan ja onnistuttiin suurimmissa osissa hypyistä, joten tyytyväinen olin kun aloin lopettelemaan ja loppuverkkaamaan. Esteethän oli korkeudeltaan monille maahankaivettuja eli ristikkoja korkeudella max. 50cm kai :D Meille ne oli ihan esteitä jo, kun ei olla pahemmin hypätty ja itselle kyllä iskee rimakauhu jo pienissäkin esteissä ;)
Loppuverkaksi otin ensin laukkaa kumpaankin suuntaan rennossa laukassa kevyessä istunnassa, jonka jälkeen ravailin vähän ympyröitä ja muutamat kerrat puomien ylikin. Loppuraveissa Vallu malttoi jo hyvin ja sain sen vielä ihan loppuun taivuteltua kunnolla läpi. Loppukäynnit lähdin Sannin kanssa, joka oli samaan aikaan Cindyllä kentällä loikkimassa,  kävelemään maastoon.

Ai mikä katse eteen, missä :O

Snillen kanssa olen kentällä ollut ahkeroimassa eli juoksuttamassa sitä kahdella ohjalla. Snille tajuaa homman jujun koko ajan nopeammin, mutta olen kaiken varalta pitänyt vielä liinaa mukana ja viime kerralla siitä olikin hyötyä kun tämä valopää otti laukkaan vauhdikkaamman lähdön ja lähti vetämään ulos ympyrältä, kuten saatta tehdä pelkällä liinalla juoksuttaessa. Ei auttanut sisäohjasta kääntäminen ja ulko-ohjalla hidastaminen kun tyyppi stoppas kun seinään ja lähti säätämään omiaan, jolloin liinalla sain korjattua oikeaan suuntaan ja homma jatkui normaalisti ilman sekoilua.
Kahdella ohjalla on kyllä kiva juoksuttaa, kun pystyn kontrolloimaan Snilleä paremmin ja saan sen työskentelemään kunnolla sekä voin käydä kaikki askellajit läpi ja kehittää jokaista. Ravissa S on jo valmiiksi aika hyvä, töltissä vetää itsensä ihan jännittyneeksi ylös linkkuun ja alkaa sählätä, laukassa on vielä vähän vauhtia turhan paljon tasapainoon ja itsensä kontrolloimiseen nähden :D Kaikkea kehitellään pikkuhiljaa, mutta Snille tuntuu olevan nopeasti oppiva ja nauttivan työn teosta, joten eiköhän aika nopeasti ala kehitystä tapahtumaan. On ainakin kivampi nousta sen kyytiin sitten, kun ensin saanut maastakäsin kehitettyä askellajeja ja nähnyt miten paljon sitä voi paineistaa ilman hepuleita ;)

S sai eilen uudet suitset; Ihan tummanruskeat, laadukkaan oloisesta nahasta valmistetut remonttiturpikselliset, joissa kivan yksinkertaisena mutta kauniina koristeena letitetyt osat otsapannassa ja turvan päällä! Itse tykkään paljon sekä ulkonäöstä että käytännöllisyydestä :) Tykkään muutenkin paljon enemmän remonttiturpiksesta kuin ns. enkkulaisesta, joten nämä on juuri hyvät!

Uudet suitset! Mä tykkään ;)

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja hienoja kuvia! ;) Noi suitset on upeat!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Itsekin tykkään paljon noista suitsista!

      Poista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina