Sivut

17. kesäkuuta 2015

Kisapostaus: Gaedingurin aluekisat 6.6


Videolta kaapattu

Tämän postauksen teko on vähän jäänyt, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;)
6.6. suunnattiin auton nokka kohti Jokioista ja Kuumaa Gaedingurin aluekisoihin, jossa kisasin kahdessa luokassa: V1 ja T1.


Ensin oli V1, johon tein taas pitkän lämmittelyn aivan kuten aikaisemmillakin kisareissuilla. Varasin kuitenkin liikaa aikaa lämmittelyyn ja jouduin sitten kävelemään enemmän kuin olin ajatellut. Vallu tuntui koko lämmittelyn todella hyvältä ja kulki tosi hyvin avuilla, joten suoritukseen lähdin hyvillä fiiliksillä.

Suorituksen alkuun kävi niin, että unohdin ratsastaa... Iski se vanha tuttu jäätyminen... Hidas töltti meni ihan ok eli vauhti oli hidas, mutta muoto oli liian korkea, koska en kyennyt jäätymiseltäni ratsastamaan vaan matkustelin kyydissä. Vallu olisi voinut olla paljon aktiivisempi, pyöreämpi ja joustavampi. Laukannoston sentään muistin ratsastaa, joten oikea laukka löytyi. Laukan tahti oli hyvä, olisi kylläkin voinut pyöriä paremmin. Lisättyyn tölttiin hidastus tuli tosi hyvin, mutta sen jälkeen Vallu jäykistyi ja töltti muuttui hieman lateraaliseksi. Käynti oli tämän suorituksen parasta antia, saatiin siitä parhaat pisteet vaikka yleensä käynnistä ollaan saatu huonoimmat pisteet. Ravi oli perushyvää, hieman epävakaata tai siis jos olisin painostanut sitä hiukankin mistä tahansa, olisi ravi vaihtunut töltiksi.

Kaiken kaikkiaan siis ihan perus hyvä, siisti ratsastus, josta puuttuu se jokin. Hieman turhan varovaisen näköistä juurikin jäätymiseni takia. Jos olisin ratsastanut paremmin heti hitaassa töltissä, olisi pisteet nousseet huomattavasti.... Mutta kun ei niin ei....
Pisteitä saatiin tuomareilta 4.5,4.5 ja 4.7 eli yht. 4.63. Ihan hyvät pisteet perus siististä radasta, josta puuttuu yrittäminen ;)







Seuraavana oli vuorossa T1 eli tölttiluokka (hidas töltti-suunnanvaito-lisäykset pitkille sivuille-kierros lisättyä). Päätin mennä tölttiluokkaan pitkästä aikaa, kun Vallu on ollut tölteissä todella hyvä. Lämmittelyyn varasin aikaa enemmän, jotta sain Vallun ratsastettua notkeaksi ja avuille muutaman tunnin karsinassa hengailun jälkeen. Alun tahmeuden jälkeen Vallu tuntui tosi hyvältä, joten lähdin baanalle vähän ristiriitaisin ajatuksin; Vallu tuntui hyvältä lämmittelyssä, mutta itse olin ihan "puhki" nelikäynnistä ja kaikesta lämmittelystä. 

Jälleen tehtiin ehjä, perus ok suoritus, mutta siitä puuttui vieläkin se jokin. Hidas töltti olisi voinut olla aktiivisempi, muoto parempi, mutta sen jouduin ottamaan meille huonompaan suuntaan. Lisäyksissä mielestäni tein selkeän tempoeron, mutta tuomareilta kommentteina oli että tempoerot eivät selkeät. Lisäksi Vallu sotkotti jalkojensa kanssa ja vaihteli puhtaalta passitahtiselle ja takaisin. Ihmettelin ettei siitä ollut mainintaa arvosteluissa. Lisätty meni ihan hyvin, lateraalisuutta löytyi jälleen kun Vallu jäykistyi eikä pysynyt pehmeänä ja rentona. 

Kokonaisuudessaan siis ihan kiva suoritus, mutta ei siinä ollut mitään näyttävää. Ratsastaja matkustaa kyydissä, hevonen kulkee vähän jäykkänä, pää liian ylhäällä ja sekoilee jaloissaan :D Pisteitä saatiin kaikilta tuomareilta 4.5 eli yht. 4.5, mikä on itseasiassa paras tulos T1 mitä ollaan koskaan saatu! 


Kokonaisuudessaan siis ihan onnistuneet kisat: Kaksi puhdasta, ehjää ja peruskivaa suoritusta. Meille kun ei puhtaat radat ole ollut itsestään selvyyksiä vaan niiden eteen on vuodatettu verta, hikeä ja kyyneliä :D Itse en silti ollut tyytyväinen, koska tiedän meidän pystyvän parempaan. Toisaalta onnistuminen maistuu paremmalle kun aina ei mene ihan putkeen ;)

Seuraavaksi kisataan Suomenmestaruuskisoissa 3.-5.7 eli parin viikon päästä luokissa T1 ja V1! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina