Sivut

27. kesäkuuta 2015

Isoa valkeaa ja uudet menomonot


Eilen Snillellä ja Vallulla oli kengitykset. Vallu sai uudet monot jalkaansa, joita kelpaa ensi viikonloppuna kisoissa esitellä ;) Snillekin sai etusiinsa kengät, kun se on arkonut etusilla välillä aika paljonkin pohjia, joten päätin sitten laitattaa sille tohvelit etusiin. Takaset saivat jäädä vielä kengättä kun se ei niillä aro ja käyttö ei kuitenkaan vielä ole mitenkään erityisen aktiivista siihen nähden että niihin kenkiä tarvitsisi.

Snillen menomonot ;)

Muutoin hepat ovat saaneet viettää vähän rennompaa, Snille on pari päivää vapaillut ja sitäennen käytiin kävelemässä, mutta silloin vielä ilman etukenkiä oli vähän turhauttavaa tallustaa. 
Vallun ratsastastin torstaina kentällä läpi ja loppupeleissä menikin todella hyvin. Alkuun hommasta ei meinannut tulla mitään, kun Vallulla oli "älä ratsasta mua"- päivä eli silloin se ylireagoi apuihin ja söheltää omiaan. Tein sitten alkuun puomien pujottelua toisella pitkällä sivulla ja toisella pieni voltti estetolpan ympärille ja päädyt ensin käynnissä, myöhemmin töltissä. Alkuun jo käynnissä oli vauhtia enemmän kuin tarpeeksi, jolloin ei meinannut voltistakaan tulla sen kokoista kun halusin, mutta kun keskityin hidastamaan istunnalla hyvissä ajoin ja kääntämään itse rauhallisemmin, alkoi Vallunkin vauhti hidastua ja malttoi paremmin keskittyä. Pujottelussa V alkoi melkein heti ennakoida, mutta sain sen malttamaan mielensä ja tekemään vasta kun pyysin. 
Kun käynti alkoi toimimaan, lähdin hakemaan päätyihin tölttiä. Vallu oli tosi passitahtinen ja koetti vaan jäädä jäkittämään ylöspäin eikä oikein kuunnellut. Koetin molempiin suuntiin, muttei hommasta oikein tullut mitään, joten lähdin menemään uraa ympäri ja saada vain Vallun vastaamaan pohkeesta eteen eikä jäkittämään ylöspäin. Alkuun meno oli aika mielenkiintoista ja jouduinkin isosti ajamaan eteen, jotta sain haluamani reaktion. Tein tempon vaihtelua töltin (alkuun melkein posarin) sisällä ja pikkuhiljaa tuska alkoi helpottaa ja alkoi löytymään puhdas töltti ja lopussa Vallu olikin jo todella hyvä! Kun töltti toimi, otin laukkaa kumpaankin kierrokseen: muutamat ympyrät ja rentoa harjoituslaukkaa ympäri kenttää. Vasempaan kierrokseen meinas nousta koko ajan väärä laukka ensin, mutta hetken nosto toistojen jälkeen löytyikin se vasen laukka! :) 


Snille torstaina kävelyllä




Torstaina ja perjantaina pääsin ratsastamaan kahta ponnyä, toinen oli jo tuttu tuttavuus parin kuukauden takaa ja toinen ihan uusi tuttavuus.
Torstaina kävin ratsastamassa Rölli- nimistä nuorta issikkaa, jota olen pari kuukautta sitten käynyt muutaman kerran ratsastamassa. Rölli oli lomalla muutaman kuukauden ja nyt oli kyllä kiva päästä sen selkään pitkästä aikaa! Röllin kanssa käytiin maastossa katsomassa miten askellajit pelaa ja ihan hyvinhän ne pelasi! Töltti on Röllillä vähän hankalaa vielä ja sitä päästään muutama metri kerrallaan, mutta mielummin vähemmän matkaa ja laadukkaampaa kun posaria/ihan passitahtista pitkää matkaa. Ravissa ratsastin pääsääntöisesti ja sopivassa kohdin otin töltille ja taas raville. Rölli vaatii töltissä todella hyvä istuntaa ja paljon pohkeita, enkä meinaa itsekään sitä jaksaa pitää töltillä kauaa. Mutta hiljaa hyvä tulee :)




Eilen pääsin kokeilemaan kuvissakin olevaa valkoista "jättiläistä", Alonso- nimistä PRE-ruunaa nimittäin. En kyllä muista koska olisin ratsastanut noinkin isolla, vaikka A ei kovin iso olekaan (alle 160cm).
Kokemuksena oli kyllä hyvinkin erilainen, mihin olen tottunut ja aika isostikin jouduin poistumaan mukavuusalueeltani :D Alkuun käyntikin tuntui ihan hirveen isolta ja mietinkin että ravissa varmaan keikkaan alas heti ensi askeleella, mutta kyydissä pysyttiin ihan kaikissa askellajeissa! Alonson ravi oli ihan järkyttävä, ei voinut sekuntiakaan istua satulassa kun ravin askel heitti heti ihan hirveästi ilmaan, joten kevennettyä tuli enemmän kuin moneen vuoteen yhteensä ;) Oli kyllä kiva päästä ratsimaan tuollaista hevosta! Laukkojen nostaminen oli käynnistä niin helppoa ja vaivatonta eikä "räjähdysmäisiä" kuten Vallulla :D Oli kyllä ihan erilainen kokemus, mutta todella hauska ja mukava ja tuli huomattua että kyllä sitä taitaa osata ratsastaa myös muitakin kuin issikoita ainakin jonkin verran ;) Mutta oli kyllä hieno kokemus, kun tosiaankin olen viimeksi varmaan 10 vuotta sitten mennyt tuon kokoisella viimeksi vai mahtaakohan olla pidempikin aika? :D


1 kommentti:

  1. Kivan näkönen toi valkea hevonen!:) Saralle on kanssa kengitys aika varattuna ja myös vain etusiin laitetaan kengät:D Vaikka noi "lenkkaritkin" on kyllä ollu ihan hyvät, mutta ehkä ne kengät kuitenkin on vähän helpommat ja Saralla ei ainakaan sitä ongelmaa ole että kengät tippuis kun on sen verta kovat kaviot:)

    VastaaPoista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina