Sivut

12. marraskuuta 2013

Kilometri postaus ;)

KESKIVIIKKO 6.11

Tänään olin maastossa Vallulla jälleen, eilen oli niin karsea ilma että poni sai pitää ihan suosiolla vapaapäivän. Kierrettiin Sannin&Cindyn kanssa sama lenkki kuin maanantaina, yhtä pimeässä. Vallu oli todella hyvä oikeastaan koko lenkin ajan, käynnissä sain sen kulkemaan selän läpi ja myötäämään niskastaan.(Jos joku ihmettelee miksen käytä sanaa peräänanto, niin selkeää syytä siihen en osaa sanoa, jotenkin se kuulostaa korvassani vastenmieliseltä ja argh, jotenkin tosi rasittavalta kun sitä hoetaan jatkuvasti joka puolella, ihan kuin ratsastus olisi vain sitä että saadaan hevonen tavalla tai toisella kaula mutkalle ja "peräänantoon"... En oikein osaa selitää sitä... :D) Sain jopa paikoitellen Vallun menemään töltissä pyöreänä ja hitaasti. Vaikka kyllä se meni liian paljon liian lujaa ja liian pystyssä... Mutta hieman eteenpäin edes pikku hiljaa, jos vaikka edettäisiin Vallun kanssa.


TORSTAI 7.11.


Tänään mulla oli tunti Baldurilla. Menin Rekulla(, jonka joskus "kesytin" ja se oli mun ehdoton lemppari jajajaja). Tehtiin tunnilla pääty-ympyröitä niin, että heppa venytti ulkokylkeään kunnolla. Rekulla ja mulla oli alkuun vähän erimielisyyksiä vauhdista, suunnasta ja taivutuksesta. Alkuun Rekku tuntui vähän tahmapallerolta, mutta lopputunnista oli oikein mukavan.reipas. Pääty-ympyrät sujuivat ihan hyvin, sain Rekun taipumaan kunhan sain ensin itseni "solmusta" auki. Töltit sujui alkuun vähän huonommin, mutta loppua kohden sain itseni ja ponin hereille. Lopputunnista ravailtiin, alkuun en meinannut saada Rekkua ravaamaan ja sitten kun sain sen ravaamaan, en muistanutkaan että sillä on niiin iso se ravi joten hytkyin selässä todella kauniisti :D Rekku oli kyllä tosi kiva ja oli kiva päästä sen kyytiin pitkästä aikaa! :)

PERJANTAI 8.11.



 

Tänään jälleen oman karvaturilaan kyytiin. Menin pellolle ratsastamaan lähinnä käyntityöskentelyä, mutta tuli muutama tölttipätkäkin otettua. Käynnissä alkuun Vallu kulki nokka kohti taivasta evvk- asenteella, mutta hyvin nopeasti alkoi tarjoamaan niskaan pyöreäksi ja takajalkoja moottoriksi. Käynnissä tein kaikenlaisia ympyröitä, kiemuroita ja väistätyksiä joihin Vallu vastasi ihan hyvin. Itse olin vaan ihan solmussa ja pudotinkin jalkkarit pois jalasta, jotta saisin itseni suoraksi. Töltit sujuivat ihan ok, ensimmäinen ja viimeinen tölttipätkä sujui parhaiten, ja ne muut sitten vähän huonommin, mutta hitaassa tempossa kuitenin kuljettiin vaikka väkillä menikin ravitahtiseksi, mutta siihen vaikutti raskaampi pohja. Olin ihan tyytyväinen ratsastukseen! :) Alla huono video, mutta katsokaa jos jaksatte :D

 VIDEO TULEE MYÖHEMMIN! 



LAUANTAI 9.11.




Tänään olin iltapäivällä Sannin kanssa maastossa. Vallu oli hieno ja mentiinkin monien epänormaalien asioiden yli/läpi :) Mm. Ylitettiin kaatuneita puita, käveltiin puusiltaa ja porskuteltiin joen yli, ne voi tsekata tuosta videolta. Vallu toimi tänään todella kivasti, yhdellä kädellä ratsastin koko lenkin ja poni toimi hyvin, kuunteli kun pyysin eteen taikka hidastamaan. Eikä poni epäröinyt kuin pienellä puu"sillalla", jokeen mennä porskutteli suoraan! :) Oli kyllä kiva käydä maastossa! :) Aikaa meni n. 1h 50min :)) Videolta voitte katsoa koosteen lenkistä :))

VIDEO TULEE MYÖHEMMIN!



Piti käydä äitiä moikkaamassa ;P


Kaatunut puu, josta videolla puhuttiin ;)


Teetätin Vallusta julisteen ;) Anteeksi huono kuva :D

SUNNUNTAI 10.11.

Tänään juoksuttelin Vallun. Alkuun vähän keskustelin ponin kanssa, että kuka määrää vauhdin sunmuut. Vallu alkoi siitä sitten toimimaan hyvin ja lopuksi Poni menikin todella hyvin pienin avuin. Vähän oli ponilla virtaakin; Ekalla hölkkäpätkällä tarjosi laukkaa ja ensimmäisellä laukkapätkällä lähti kuin raketti pomppien ja hyppien liinan päässä. Laukat nousi tosi hyvin tänään ja jarrut oli todella hyvät, kun yleensä liinan päässä on Poni, jota ei kiinnostaisi kuunnella hidastavia apuja ellei ne tarkoita seis :D Loppuun kävin vähän taluttamassa Vallua lähi ympäristössä. Myöhemmin vielä käytiin Sannin kanssa Cindyä ajelemassa :)


MAANANTAI 11.11.

 Tänään pääsin koittamaan Vallulla ratsastamista kuolaimettomilla suitsilla. Vähän jänskätti alkuun, että mitä jos... Turhaa jossittelin, Poni kulki todella mukavasti ja vastasi apuihin nopeammin kuin kuolaimilla. Alkuun menin pellolla, kokeilin miten polle toimii ja otin muutamia hölkkäpätkiä. Sitten.lähdettiin Sannin kanssa hipsuttelemaan maastoonpäin. Oltiin ehditty jo hyvän matkaa maastoilla, kun Sannin puhelin soi; Selma oli karsinastaan lähtenyt omille teilleen(= pihalle syömään). No, mentiin sitten vähän reippaampaa vauhtia takaisin tallille päin ja lähellä tallia alkoi edestäpäin kuulua laukkaavan hevosen kopinaa... Me Sannin kanssa hidastettiin, mutta Selmalla ei oikeen jarrut pelittänyt ja jarrutti nelijalka jarrulla ja sitten loikkasi pellolle ja takaisin tielle meidän luo. Vietiin sitten Selma takaisin karsinaan ja ratsasteltiin vielä lähiympäristössä. Vallu oli todella kivan tuntuinen, hieman loppua kohden alkoi painamaan.kädelle enempi, muttei mitenkään hirmu paljon. :)

1 kommentti:

  1. Anonyymi14.11.13

    onkos noita videoita lainkaan tulossa?;)

    VastaaPoista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina