Sivut

22. toukokuuta 2014

Kisapostaus: Primuksen & Krafturin WR-kisat 10.5.-14



Lähtöasetelma kisoihin ;)


Luokka V1

Tein Vallulla aika pitkän lämmittelyn, askellajina kuitenkin pääasiassa käynti. Lämmittely kentän pohja oli ihan kauhea. Se oli ihan liian pehmeä ja upotti hirveästi kun siinä meni. Lämmittelin parhaani mukaan ensin käynnissä ratsastamalla Vallun rennoksi ja pehmeäksi. Vallu pehmeni ja rentoutui yllättävän nopeasti ja tuntui käynnissä muutenkin tosi hyvälle. Kun käynti toimi hyvin, otin muutamia pätkiä hidasta tölttiä ympyrällä. Vallu oli tosi hyvän tuntuinen ja myötäsi niskastaan heti ja oli muutenkin tosi hyvä ratsastaa. Ratsastin ympytöitä pääsiasiassa siihen suuntaan mihin menin kisasuorituksen, mutta tein myös toiseen suuntaan muutamat ympyrät. Otin parit laukannostot, mutta ne olivat tosi kehnoja koska pohja upotti ja lähti alta ja oli muutenkin tositosi raskas. Käynnissä sitten taivuttelin ja tein väistöjä yms.. ympyröillä.

Itse kisasuoritukseen en ollut aluksi tyytyväinen ollenkaan, mutta kun sain hetken itsekseni "analysoida" suoritustani niin loppupeleissä oli ihan tyytyväinen siihen. Menin kisasuorituksen tuttuun ja turvalliseen oikeaan kierrokseen vaikka lämmittelyssä mietin, että jos olisinkin mennyt vasempaan kierrokseen. Aloitin hitaalla töltillä. Vallu meni ihan super hyvin hitaan töltin, mutta itse yliratsastin, jonka takia Vallu pääsi rentouttamaan niskansa vasta loppuosassa kun lakkasin itse säheltämästä siellä satulan päällä. Hitaaseen tölttiin oin extra tyytyväinen ja saatiinkin siitä 4,5 - 5 pistettä! :)





Hitaan töltin jälkeen vuorossa oli laukka. Laukassa näkyi todella hyvin, että Vallu oli väsynyt. Lämmittelin sitä aavistuksen liikaa siinä huonopohjaisella kentällä. Hyvä pohjaisella lämmittely alueella tuo aika olisi luultavasti oikein hyvä. Laukassa Vallu jäi vähän alas eli se ei jaksanut ponnistaa itseään ylämäkeen vaan laukkasi aika tasaisena pötkylänä. Laukkaan olin itse suht tyytyväinen, enemmän olisi toki saanut olla ponnetta takajaloissa, mutta ensi kerralla ehkä sitten ;) Pisteitä laukasta sain 4.0 - 5.





Laukan jälkeen otin lisätyn töltin, joka ei oikein ollut lisättyä nähnytkään, kuin muutamassa kohdassa. Lisätyssä Vallu hävisi pohkeen taakse enkä sitä ensimmäisellä suoralla saanut takaisin. Hidastin sitten aavistuksen toisessa päädyssä (ihmettelin kun siitä ei ollut rokotettu pisteissä :D) ja sain Vallun lähtemään hyvin lisäämään viimeiselle suoralle, mutta sitten se hävisi taas pohkeen taakse ja askellaji vaihtui muuksi kuin sen piti olla. Mun tarttis saada se vaan jollain konstilla pysymään pohkeen edessä, jolloin töltti pysyis lisättynä... Kun saan Vallun kotona ja valkuissa menemään ihan lisättyä sujuvasti ja poni pysyy helposti pohkeen edessä, mutta sitten kisoissa se vaan häviää pohkeen taakse... Ehkä en ratsasta tarpeeks tai sitten ratsastan liikaa... Noh, pisteitä tuomareilta tuli 2 - 5 välillä...


Mites se töltti..??

 Lisätyn jälkeen oli ravin vuoro. Alkuun Vallu meinasi ettei ravaa vaan tarjosi laukkaa, mutta vaihtoi sitten raville. Itse petyin tähän raviin, koska me pystytään Vallun kanssa näyttämään ravi paljon parempana ja laadukkaampana, eikä sellaisena laukka ravi sössönä... Vallu oli ravissa tosi laukka herkkä ja rikkoikin muutaman kerran laukalle, josta sitten tuomarit sakottikin pisteissä. Kyllä ravissakin muutamat hyvät pätkät saatiin, mutta jäi kyllä ravista niin huono fiilis, että huhhuh... Pisteet ravista pyöri 3 tietämillä...








Viimeisenä askellajina näytin käynnin. Siinä en en enää jaksanut ratsastaa Vallua vaan heitin ohjat pitkiksi ja istunnalla satunnaisesti koitin jarrutella ettei Vallu ala höntsäämään. Käynnistä saatiin parhaat pisteet eli 5- 5.5 oli tuomarit antanut. Käynnistä ei oikeen ole itsellä mitään sanottavaa, kun en tosiaan enää jaksanut sitä ratsastaa... :D

KISAVIDEO *KLICK*

Yhteenvetona kisat olivat onnistuneet meidän osalta. Ensi kerralla täytyy vaihtaa askellaji järjestystä niin, että ravi ei tule lisätyn töltin jälkeen, jolloin ravi voisi olla ihan ravia ilman laukkoja :) Ei askellajijärjestystä täytyy fiksailla, muuten treenataan samalla tavalla kuin nytkin ja koitetaan etsiä puutuvia palasia tähän "palapeliin". Eipä tässä mitään, näillä mennään ja suunta on ylöspäin ;)







2 kommenttia:

  1. Kiva kun teillä meni hyvin :) Hyvät pisteet tuli käynnistä! :D Mun silmään hidas töltti meni vähän kovempaa, mut ehkä mä vaan oon tottunu hitaampaan tölttiin. Mitä mieltä itse oot uusista arvostelujutuista? Onko ne vaikuttanu suhun ja Valluun jotenkin? :) (pisteet menny rajusti jompaan kumpan suuntaan?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä uudet arvostelut ei juuri ollenkaa oo vaikuttanu muhun ja Valluun :) Ja emmä osaa sanoa niistä mitään erityistä, kun ei ne meihin oo vaikuttanut :D

      Poista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina