Sivut

1. toukokuuta 2014

Maneesitreeniä


Kuvien laatu tänään hukassa...

Tänään suunnattiinkin sitten Sannin & Selman ja Vallun kanssa maneesille treenaamaan. Maneesille oli tallilta ajomatkaa n. 20min eli ponskit pääsivät traikkuilemaan. Traikkutreeneistä oli selvästi hyötyä, mutta myös haitta; Vallu tuli suoraan traikkuun sisään, mutta pakitti vauhdilla takaisin ulos. Pitkälle se ei päässyt ja joutuikin sitten takaisin traikkuun aika nopeasti. Matka sujui hyvin ja ponit matkusivat hyvin yhdessä ja malttoivat vielä seistä maneesin pihassa paikoillaan olevassa traikussa hyvin rauhallisesti. Käytiin ensimmäiseksi rakentamassa muutamat esteet maneesiin, kun Sanni hyppeli Selmalla. Itse en kyllä Vallulla hypellyt kuin muutaman puomin yli :D


Alkuun kun lähdin Vallulla liikkeellä ratsain maneesissa tuntui ettei mistään tule mitään, kun ponin mielestä kaikki oli järkyttävää ja piti vähän kipittää ja sitärataa. Meni aika kauan ennen kuin sain Vallun rauhoittumaan ja rentoutumaan käynnissä paremmin. Juuri kun olin saanut Vallua vähän rennommaksi, nosti Sanni Selmalla laukan ja Vallun mielestä se oli järkyttävää, kun siitä kuului sellainen erilainen töminä kuin mihin Vallu on tottunut. Sain Vallun pian kuitenkin siitä sitten rauhoittumaan.

Ekan tölttipätkät oli jotain ihan kauheeta, Vallu yritti vaan kaahailla ja painaa hanaa eikä millään meinannut vastata pidätteisiin. Siinä vaiheessa ajattelin että tuleekohan tästä nyt yhtään mitään, mutta jatkoin sinnikkäästi tappelua Vallun kanssa ja loppujenlopuksi se tuotti tulosta ja Vallu alkoi rauhoittumaan muutamien laukkojen jälkeen. Sain ihan jees tölttiäkin tulemaan suht hitaasti. Tein aika paljon laukka - lisätty töltti siirtymisiä. Vasempaan kierrokseen ne sujuivat tosi hyvin, mutta tälläkertaa oikeaan kierrokseen meni jostain syystä paljon huonommin... Vasempaan kierrokseen tuli tänään parhaat pätkät kaikissa askellajeissa, vaikka se on yleensä huonompi suunta. Laukka - lisätty siirtymisten jälkeen otin laukka - ravi siirtymisiä lauantaita ajatellen ja sainkin ravissa muutamia tosi hyviä pätkiä; vielä kun itse muistaisin pysyä pystyssä enkä kenottaa siellä edessä! :)

Ihan loppuun Sanni laski yhden sarjaesteen puomeiksi, niin Vallun kanssa sitä sitten pari kertaa ravissa ja kerran laukassa tulin. Ravissa ekalla kerralla Vallu meinasi mennä ohi, mutta sain sen kuitenkin menemään yli. Laukassa kun tulin niin siitä tuli aika tyylikästä :D Ensin Vallu yritti mennä ohi, mutta sain sen "esteelle" ja esteiden välissä tuli jotain sörsseliä ja sitten päästiin toisenkin puomin yli, tämä näkyy myös videolla :D Viimeisen kerran kun tulin ravissa niin meni oikein hyvin jo suoraan ilman himmailua ponin puolelta. Ehkä me vielä joskus hypätään oikeita esteitäkin, vähän isompia kuin 20cm :D





Puomin ylitystä :D

Vaihdoin bannerinkin ihan kesäiseksi jo :D Bannerista kiitos Henna-Riikalle! :)

7 kommenttia:

  1. Anonyymi1.5.14

    Moikka, Vallullahan on kesäihottuma, niin tuli mieleen että millaisia oireita Vallulla alkoi olemaan, eli mistä siis huomasit/erotit että Vallulla on nyt ihottuma?
    pääseekö Vallu kesäksi laitumelle?

    Oma issikka nimittäin viime kesänä kutisi jonkin verran, mutta loimea ei kyllä ollut, koska ei ole:/
    Eikös tuo ihottuma kuitenkin yleensä aina pikku hiljaa pahene, joten varmaa täksi kesäksi täytyy loimi ostaa, varmuuden vuoksi.

    Olisi kiva kuulla myös että miten hoidat Vallun ihottumaa, ja mitkä ovat ns. pahimmat ongelma kohdat:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Vallulla on kesäihottuma :) Itse en Vallua omistanut silloin kun sille ihottuma puhkesi, joten sen oireista en oikein pysty sanomaan. Mutta yleensä hevosella jolla puhkeaa kesäihottuma niin turpoaa harjamarto ja häntäruoto sekä tulee rupia harjaan, häntään, naaman seudulle ja/tai mahan alle ns. napaviivaan. Ajatuksissani olisi päästää Vallu laitumelle :)

      Ihottuman pahenemisesta en osaa sanoa, mutta Vallu on tähän mennessä pysynyt hyvässä kunnossa kesät rasvaamalla, pesemällä ja ölyämällä. Pesuun ja öljyämiseen käytän Prob-tuotteita, jotka olen todennut hyväksi :) Öljyämiseen käytä myös pikiöljyä. Rasvana mulla on käytössä Hästsalva ja ihan tavallinen tervarasva.

      Olen pessyt Vallun kesäisin n. joka toinen viikko tai sitten sillai kun on näyttänyt siltä että tarvii pesun. Öljynnyt olen usein silloin kun en ole pystynyt pesemään Vallua ja sen harjamarto on alkanut lämmetä. Rasvaa olen laittanut Vallun turpaan, kun se hankaa turpaansa usein kesällä aika paljon. Myös napaviivan tulleisiin rupiin olen laittanut rasvaa sekä muualle, jos jossain on sattunut olemaan rupia. Ihottumaloimi Vallulla on päällä koko ajan, paitsi ratsastaessa ja kisamatkoilla, ihottumaloimima suosin Boettin loimia ja Itch off- nimistä ihottimaloimea, Jacsonin ihottumaloimen koin liian paksuksi ja kuumaksi kovilla kesähelteillä. Huppu Vallulla on myös päässä tarhassa, merkkinä samat kuin loimissa, mutta tässä tuo Jacsonin ihottumahuppu on kyllä hyvä :)

      Ongelmakohtana kesäisin on ollut Vallun ruokinta, Vallu on kesäisin vähän pakannut kuivumaan, mutta uskoisin että nyt osaan varautua siihen että Vallu saattaa kuivua ja olen valmis muuttamaan tarvittaessa ruokintaa ja minulla on suunniteltuna että mitä lähden kokeilemaan muuttaa, jos nyt niin käy että Vallu alkaa kuivumaan kesällä. :)

      Ihottumaloimia kannattaa ostaa muutama kappaletta ja niitä pitäisi vaihdella n. viikon välein ja pestä aina se käytetty loimi, jotta loimi "hengittää" kun se om hevosen päällä eikä se varastoi kaikkea lämpöä sisäänsä, siinä on ponilla aika epämiellyttävät oltavat, jos loimi ei "hengitä". Myös ruokintaan kannattaa kiinnittää huomiota, loimen alle piilotettu poni ei saa esim. D-vitamiinia niin paljon kuin pitäisi :) Ja elo-syyskuu on pahinta ötökkäaikaa, jolloin voi monikin ihottumainen mennä huonoon kuntoon, jos ei ole varautunut asiaan :)

      Poista
    2. Anonyymi1.5.14

      Oi kiitos hirmuisesti vastauksesta!:)

      Poista
  2. Anonyymi5.5.14

    Vautsi miten ihana heppa:)! Millä maneesilla kävitte? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Laitilan maneesilla käytiin :)

      Poista
  3. Sulla on kiva blogi, ja kiva toi ulkoasu ku on yksinkertainen ja hieno!:) Liityin !:)
    patujamanu.blogspot.com

    VastaaPoista
  4. Anonyymi5.5.14

    Ihana blogi! Voisitko tehdä joskus video postauksen kun olet tallilla?:) olisi tosi kiva nähdä:)!

    VastaaPoista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina