Sivut

9. toukokuuta 2014

Voisko joku irrottaa mun vasemman käden? :"D

Tänää tein Vallulla viime hetken treenin huomisia kisoja varten. Pellolla piirsin mieleeni itselleni kentän rajat, joiden sisällä menin. Hain alkuun Vallua rennoksi ja käyttämään itseään oikein. Vallu tuli tosi nopeasti avuille, jolloin taivuttelin sitä molempiin suuntiin. Vasemmassa kierroksessa olin tarkkana vasemmasta kädestä eli sisäohjasta, kun se tuppaa päästämään huomaamattani ohjaa pidemmäksi ja menemään taaemmas eli lähemmäs mua kuin oikea käsi. Keskityin siihen todella paljon, että kädet pysyy samassa tasossa koko ajan ja että en 'roiku' sisäohjassa koko aikaa.

Kun sain käynnin toimimaan lähdin hakemaan tölttiä. Otin ensin helpompaan eli oikeaan kierrokseen. Muistin nostaa itseni pitkäksi ja kevyeksi ja antaa ulko-ohjalla tarvittavan tuen, jolloin poni nosti itsensä töltille oikeinpäin eli peräänannossa ja tietysti myös pohkeet matkassa mukana aktiivisesti. Menin kuvittelemaani kenttää pitkin lyhyissä pätkissä tölttiä ja välillä tein muutamat ympyrät. Oikeean kierroskeen Vallu meni todella hyvin tölttiä ja pysyi hyvin tasaisesti alhaalla.

Kun vaihdoin suuntaa, alkoi pieni muotoinen sähläys. Jouduin miettimään tositosi paljon käsiäni, että ne pysyvät samalla korkeudella ja ohjat saman mittaisina. Aina kun sain käteni ja itseni kuntoon hetkeksi, Vallu rentoutui hyvin töltissä pyöreäksi. Mutta aina kun mun kädet lähti seikkailemaan, niin lähti ponin pääkin seikkailemaan, kun se ei saanut tarvittavaa tukea ulko-ohjalta. Pätkittäin sain sen menemään yhtä hyvin kuin oikeaan kierrokseen.

Menin töltissä koko pellon ympäri ja yhdessä kulmassa tuli sellainen ahaa-elämys :D Tajusin miksi Vallu ei toimi kisoissa radalla niin hyvin kuin kotona tai valkuissa. Syy on niinkin yksinkertainen että Vallu jää pohkeen taakse ja alkaa 'kaahailemaan', jolloin mä en 'uskalla' käyttää pohjetta/raippaa huomauttamaan, että pitäisi vähän niinkun nousta ylös vaan annan sen sitten mennä vaan koska en halua ''pilata" suoritusta... Joskus vaan suorituksenkin aikana pitäisi herätä ja hoksata ratsastaa se poni sinne pohkeen eteen, jotta voitaisiin saada pisteitäkin enemmän. :D Pisteet pitäisi tietysti omalla tavallaan jättää omaan arvoonsa ja keskittyä siihen fiilikseen mikä radalla on, mutta onhan ne hyvät pisteet aina plussaa. Ja kyllä mua harmittaa aina huonot pisteet, vaikka yritän ajatella oman suorituksen jälkeisen fiiliksen kautta.

Huomenna aijon kiinnittää huomiota siihen, että ratsastan koko suorituksen Vallua ja pidän sen pohkeen edessä hommissa eikä niin että lopetan ratsastamisen kun suoritus alkaa :D Niin siinä vähän on pakannut käymään... ;) Huomenna siis mä muistan ratsastaa, ratsastaa ja vielä kerran ratsastaa! En matkusta, edes radalla! :)

Niinjoo, mulla oli eilen Baldurilla tunti. Ratsuksi oli merkattu Lellu, jota Piia on nyt itse lähinnä ratsastanut, joten hiukan jännitti nousta sen kyytiin :) Alkuun Lellu oli tosi jännittynyt, koska itse jännitin Lellua hieman. Alkutunnista olo oli koko ajan sellainen, että mitä tästäkin tulee, mutta loppupeleissä tunti meni ihan jees ja sain kyllä selvän muistutuksen siitä vasemmasta kädestä, kun mennään vasempaan suuntaan. Aina kun jäin sisäohjaan kiinni ja ulko-ohja karkasi niin Lellu kiepsahti ympäri ja yritti hinata mut uralle. Sain aika kauan hakea ja hakea käsien paikkaa ennen kuin sain ne tasaan, täytyy miettiä tositosi paljon että mitä niillä käsillä oikein puuhaan :D

Pääsin hölkkäilemään uraa pitkin ihan hyvin ja rauhassa, tosin töltti oli erittäin passitahtista, lopussa taisin saada parit puhtaat askeleet, kun aloin oikeesti ratsastaa pohkeilla. Yhden laukannoston otin, mutta en halunnut enempää lähteä sekoittamaan mitään vaan hölkkäilin sitten kun muut laukkailivat. Tunnin jälkeen fiilis ei ollut parhain, mutta kyllä oli hyvä tunti sinänsä että sain selvän muistutuksen siitä sisäkädestä ja siitä etten nojailisi sisälle päin käännöksissä. Eli ulkokorvan kautta ja kädet samaan tasoon! Niillä jatketaan! :D

Jottei tämä postaus ihan pelkäksi selitykseksi jäisi niin laitan tähän ihan loppuun kuvan musta ja Lellusta viime kesältä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina