Sivut

17. toukokuuta 2014

Takaisin maanpinnalle ;)


Kisapostaus tulossa erikseen, nyt siis lauantain kisojen jälkeisiä kuulumisia.
Mitäs meille kuuluu? Eipä mitään ihmeempää :) Paljon ollaan maastoiltu ja pellollakin tullut pyörähdettyä. Alkuviikon Vallu on ollut tosi hyvä, sain esim. maanantaina pellolla siltä paljon hyviä pätkiä töltissä rentona ja hitaana pyöreänä kuulolla. Laukassakin Vallun nokka alkaa näyttää enemmän alaspäin kuin ylöspäin, joten siinä ollaan kehitytty. Viime torstain ratsastustunnin jälkeen olen keskittynyt enemmän vasemmassa kierroksessa sisäohjaan, jotta muistan päästää sen enkä vaan roiku siinä. Tai en mä roiku siinä vaan pidän sen kireänä sillei hassusti että ohjatkin karkaavat erimittaisiksi, mä en ymmärrä miten oon onnistunu siinä :D Yksin ratsastamisen negatiivisia puolia selvästi... Noh, nyt sitten kun muistan heittää sen vasemman ohjan mäkeen niin seuraava probleema; Vallu ei ota ulko-ohjaan tukea, koska en saa sisäpohjetta läpi. Olen liiian kauan ratsastanut vasemmassa kierroksessa sisäohja koko ajan kireänä jolloin Vallu on tukeutunut siihen eli väärään käteen ja sitten ulkolapa lähtee karkuun ja poni rullaa... Siitähän nuo pari isompaa ongelmaa vasemmassa kierroksessa johtuvat eli sisäkädestä. Murh... Ehkä mä vielä joskus opin.. :D

Iloinen otus pesun jälkeen ;D (Mä niin tykkään tällä hetkellä siitä miltä Vallu näyttää tällä hetkellä!)
Ruoho piristää kummasti mieltä! :D

Keskiviikkon jälkeen ollaankin Vallun kanssa palauduttu "pilvilinnoista" tai minä lähinnä. Keskiviikon maastoreissulla poni oli ihan ylimahdoton ja säikkyi kaikkea - siis ihan kaikkea... Reissusta hengissä selvittiin, mutta jäi kyllä erittäin huono fiilis maastossa. Varsinkin kun haluaisin niin kovasti pystyä Vallua ratsastamaan mahdollisimman siististi ja huomaamattomasti, mutta pakko ottaa vähän isommin välillä (maastossa useasti) kun poni ei ota kuuleviin korviinsa pieniä apuja. Perjantaina samankaltainen meininki pellolla. Tästä lähtien suuntaan vapaa päivän jälkeen maastoon purkamaan energioita ulos ja sen jälkeen vasta seuraavana päivänä pellolle, jottei koko homma mene ihan läskiksi. Perjantaina pellolla Vallu oli alkuun aika jees tuntui mukavalta ja vastasi suht hyvin avuille. Töltissä sillä meinasi kaasu hirttää kiinni ja jarrut se vaan ingooras ennen kun sanoin muutaman kerran kovemmin et hei haloo. Töltti ei sujunut sitten millään, Vallu jäi pohkeen taakse koko ajan ja kulki nokka taivaita pitkin vaikka tein mitä. Yritin antaa sille ohjaa, ratsastaa enemmän pohkeella, avittaa raipalla ja äänellä, ratsastaa enemmän istunnalla, vaihtaa omaa istumatyyliä eli nostaa itseni enemmän pystyyn jne.. - kaikkea yhteen ja erikseen ja olin tekemättä mitään... Mikään ei toiminut... Laukassa Vallu toimi kaikesta huolimatta hyvin ja se pelastikin koko ratsastuksen. Laukka pyöri hyvin, myös vasempaan eli vaikeampaan kierrokseen. Oikeaan kierrokseen otin muutamat nostot, jotka sujuivat hyvin myös. Jäi kyllä ratsastuksesta huonot fiilikset, mutta myöhemmin tulin siihen lopputulokseen, että tämän kerran huono meno johtui omasta päästäni(olin ajatellut tehdä pikaisen ratsastuksen kaikki askellajit läpi), keskiviikon huonosti menneestä maastosta ja vapaa päivästä - kaikista niistä yhdessä. Noh, nokka kohti uusia parempia päiviä ;)

c) Elviira
Torstaina mulla oli tunti Baldurilla ja ratsuksi oli merkitty Perla. Perla on kyllä tosi kiva ratsastaa ja tällä kertaa löysin nappulat nopeammin ja sain Perlan menemään tosi kivasti. Sain kaikki askellajit kaivettua esille ja poni toimi mukavasti alkuherättelyjen jälkeen. Oli kyllä tosi kiva mennä Perlalla, koska se on niin erilainen ratsastaa kuin Vallu. Tunnin lopussa Piia kysyi multa että lähtisinkö Perlalla joskus kisaamaan ja vastasin siihen, että kai mä voin. Nyt jälkeenpäin ajateltuna, miksen menisi? Tulisi kokemusta lisää radalla erilaisella hevosella, kun nyt olen kisannut lähestulkoon vain Vallulla. Joskus pari vuotta sitten viimeksi kisannut jollain muulla kuin Vallulla, niin voisi olla ihan kiva mennä kisoihin kokeilemaan erilaisella hevosella ja kokemaan itsekkin uutta! :) 




o. Bessi ja o. Lykill
Herkullisia hajuja :D o. Lykill

Tänään suunnattiin maastoon kaikilla kolmella ponskilla. Minä Vallulla, Sanni Selmalla ja Sannin kaveri Emmi Cindyllä. Kierrettiin peruslenkki, jonka lisäksi käytiin joella kahlaamassa. Vallu oli jo pari päivää aikaisemmin tututuksi tulleella päällä eli vauhtia piisasi, mut jarrut jossain unholassa ja poni jäi pohkeen taakse enkä millään rakkaudella(tai muulla) saanut sitä sieltä nousemaan. Pari kertaa meinasin humpsahtaa Vallun kyydistä alas, kun kesken kilpailun (Vallu vs. Cindy) multa irtos jalustin ja tasapaino hiukan heitti siinä sitten. Vauhtia oli paljon, joten pakko siellä oli kiikkua ilman toista jalustinta sitten matkassa mukana. Muuten lenkki meni kyllä ihan hyvin, Vallu oli vaan tosi rasittava käyntiä nopeammassa askellajissa. Joella sitten ponit sai vähän juoda - tai kuten Vallun tapauksessa - tunkea koko pää veteen ja vähän ruiskia vettä miten sattuu :D

Pällistelyä

Viiroilua I
Viiroilua II




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina