Sivut

22. toukokuuta 2014

Lämmintä pukkaa :)



Täällä on nyt hurjan lämmin, yli +25 ja parin tunnin päästä ois lähtö Baldurille tunnille.. Toivottavasti toi lämpötila hiuka putois alemmas, muuten tulee aika hikinen tunti :D Kesä tulee! - tai on täällä jo, miten vaan. Koulussa mulla on menossa koeviikko ja sen jälkeen alkaakin sitten kesäloma - tosin itsellä alkaa vasta heinäkuussa loma kun kesäkuu menee työn merkeissä :D Kesä tulee! :)

Tässä nyt muutaman päivän kuulumiset, tein uuden bannerinkin; Mitäs tykkäätte? :)




Maanantain Vallu vapaili, koska oli vähän ukonilmaa ilmassa ja ilma oli kyllä niin hiostava, etten itse jaksanut liikuttaa ponia, joten se sai sitten vapailla, mikä kyllä tekee sille hyvää :)

Tiistaina kävin ilman satulaa ensin pellolla vähän pyörähtämässä ja sitten suunnattiin meille vähän maistelemaan ruohoa. Pellolla kävin sen verran, että tarkistin jarrut ja kaasun kuntoon ja sitten lähdettiin talsimaan meillepäin. Mentiin käyntiä koko menomatka, kun poni näki mörköjä koko ajan matkalla meni kamelikäyntiään, kun kaikki oli niin jännää... No, meille selvittiin ja poni sai maistella ruohoa parikymmentä minuuttia ja sitten matkattiin takaisin tallille. Tallille menomatkalla kierrettiin yhden metsän kautta ja vähän hölkkäiltiin, kun kummasti ne möröt hävisi tallillepäin mentäessä... Oli kyllä hyvä maasto, sellainen hyvän mielen maasto :)




Poitsu 19.5.


Eilen otin itseäni niskasta kiinni ja suuntasin pellolle kunnon treeneihin. Treenien pituus ei päätä huimannut, mutta pidin tahallaan lyhyen treenin kun melkein 25 lämmintä. Ratsastin ensin käynnissä ponin kuulolle hyvin. Siihen meni eniten aikaa, kun poni vaan koitti höntsäillä menemään. Sain sen kuulolle ja rauhoittumaan monen ympyrän ja kiemuran jälkeen, jonka jälkeen se olikin tosi mukava ratsastaa. Töltissä oli vauhtia aika paljon, mutta en ottanut siitä suurta painetta, kun ponilla oli virtaa kuitenkin niin tiesin että tappeluksi olisi mennyt, jos olisin alkanut liikaa himmailemaan tällä kertaa. Töltissä Vallu hakeutui kivasti pyöreäksi, vaikka vähän pelkäsin että pilasinko viime keskiviikon maastoreissulla tämän jutun, että Vallu hakeutuu alas, kun se oli sen maastolenkin jälkeen tarjonnut oikeastaan vaan pää taivaissa muotoa. Mutta nyt kun ratsastin ponin kunnolla läpi niin se onneksi lähti hakeutumaan alas pyöreäksi. Tein töltissä kumpaankin suuntaan muutamat ympyrät ja huomasin, että nyt kun olen saanut paremmin itseäni vasempaan kiertoon korjattua alkaa ponistakin huomaamaan kuinka väärin sitä olen ratsastanut, kun se on aavistuksen jäykempi vasempaan kierrokseen. Nyt täytyy vaan jumppailla paljon sitä vasempaan kierrokseen ja katsoa ettei mene jumiin :) Tölttien jälkeen otin käynnissä muutamat ympyrät ja sitten otin töltin ja ratsastin pellolta töltissä ja nostin laukan ja laukkasin pellon välissä menevää tietä pitkin ja otin muutamat siirtymiset. Vallu toimi hyvin eikä valahtanut pohkeen taakse, kun parhaani mukaan sitä koko ajan ratsastin. Pari kertaa meinasi pudota, mutta sain pohkeella korjattua. Kun pääsin tien päähän, siirsin Vallun raviin ja ravasin loppuravit ja käynnissä kiersin tallille pienen lenkin loppukäynteinä.





Ponit pääsi liikutuksen jälkeen vähän laitumelle syömään hetkeksi ja Vallu ja Selma innostuivat rallittamaan hiukan :D Ainakin otuksilla oli hauskaa jos ei muuta ;) Vallu ei kyennyt edes lopettamaan syömistä piehtaroinnin ajaksi, vaan oli pakko syödä samalla :D







Nomnomnom...

Lehmät ja ponskit :D

2 kommenttia:

  1. Anonyymi25.5.14

    Voitko tehdä videopostauksen tai kysymyspostauksen?:) Tallin esittely postauskin voisi olla tosi kiva!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kysymyspostauksen ja videopostaus on ihan mahdollinen juttu :)

      Poista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina