Sivut

8. toukokuuta 2014

Raviradalla esiintymistä ja "valaistuminen"

Koko sakki :D

Nyt kun ulkona on tuollainen järkky ilma eli vettä sataa kuin saavista kaatamalla ja tuulee siihen päälle vielä paljon niin ajattelin istahtaa hetkeksi koneen ääreen ja raapustaa tänne vähän kuulumisia.

Vas. Minä& Vallu, Anna&Vili, Katri&Hervar, Piia&Eirikur ja Johanna&Safir

Muuten arki on rullannut omalla normaalilla painollaan, mutta lauantaina oltiin Vallun kanssa esiintymässä Eurajoen ravieissa Islanninhevosnäytöksessä. Oli kyllä aika hauska kokemus, mutta samalla stressaava. Vallu meni hyvin kärryyn kumpaankin suuntaan ja käyttäytyi muutenkin suht siivosti. Pariin kertaan talutellessa meinasi poni liukkaasti kadota paikalta, mutta ei se minnekkään päässyt livistämään. Muutaman kerran kyllä mietin, että uskallanko ollenkaan Vallun kyytiin nousta kun se oli niin jännittynyt. Kuitenkin nousin selkään ja lähdin kävelemään muiden mukana(meitä oli siis neljä esiintymässä mun lisäksi) lämmittelyksi. Vallu oli tosi jännittynyt ja tuntui alla olisi ollut joku ruutitynnyri, joka voi poksahtaa mihin tahansa suuntaan millä hetkellä hyvänsä. Muutaman kerran poni meinasikin lähteä kuskaamaan mua vähän vauhdikkaammin, mutta sain aina käännettyä ympyrälle ja pidettyä ponin jotenkin hallinnassa. Lämmittely jäi vähän kehnoksi, koska ei ollut paikkaa jossa olisi lämmitellyt kunnolla. Radalle olisi voinut mennä lämmittelemään, mutta en mä ainakaan sinne halunnut ravurien sekaan mennä aiheuttamaan kaaosta... :)

Wruum... :D
Kun oli meidän esiintymisvuoromme niin ainoa ajatukseni oli että se on menoa nyt :D Poni ei ollut juuri ollenkaan mulla kontrollissa vaan se meni muiden perässä kauheeta lentoa. Kun aloitettiin esitys niin multa jarrut katos lähes kokonaan. Ei meinannut poni jarruttaa sitten millään. Noh, siinä sen esityksen ajan itseäni alkoi jo hiukan jännittää enemmänkin, kun poniin ei juuri mitään kontrollia ollut. Tarkoitus oli esittää kaikki askellajit, mutta Vallu suostui näyttämään vain käynnin, töltin ja passin/melkein passin... Ravia yritin saada, mutta poni tarjosi vain tölttiä ja sitten vauhtia... Että joo. Lopussa Vallu meni ihan hidasta tölttiäkin onneksi ja ihan esityksen loppuvaiheilla uskalsin itsekkin nauttia esityksestä kun lähdettiin vielä kiertämään puolet raviradasta ympäri :D Siinä painoin kaasua ja kyllä se poni sitten meni ja lujaa :D Askellaji oli töltti/passi/passin tapaista, ei hajuakaan mutta kertaakaan poni ei laukalle rikkonut vaan painoi menemään sitä jotain askellajia vauhdilla. Näin jälkeenpäin olisi pitänyt vaan alusta asti nauttia ja antaa ponin painella, mutta ehkä sitten joskus vielä osaisi nauttia siitä! :D Loppujen lopuksi oli hauska kokemus ja luotto poniin ja itseeni kasvoi kyllä pykälän verran, kun selvittiin tuosta kokemuksesta kunnialla ;)






 








Maanantaina suunnattiin Sannin kanssa vauhdikkaalle maastolenkille. Käytiin Soukaisissa päin. Vallu oli alkuun aika virtaisalla päällä, kun oli lomaillut sunnuntain. Pikkuhiljaa se tasaantui siitä ja mentiin tölttiäkin sujuvasti niska pyöreänä kauniisti hitaasti. Laukassa Vallu kuunteli hyvin mua eikä lähtenyt suuremmin kisailemaan Selman kanssa ellen antanut erikseen lupaa. Yksi laukkapätkä vähän venahti ja siinä poni innostui kirittämään Selmaa, vaikkei sitä kiinni saanutkaan... :D Pitkän laukkapätkän jälkeen Vallulla oli vähän kierroksia hatussa ja sen jälkeinen hölkkäpätkä meinasi olla turhan vauhdikas. Ponitkin selvisi ilman mitään ylimääräistä draamailua traktorin, jossa oli joku härveli ja sieltä sitten lenteli lavalle klapeja, ohi. Vähän Vallua jännitti mennä ohi siitä, mutta hyvin kummatkin ponskit ohi siitä meni. Oli hauska katsoa kun ponit seurasivat koko ajan toistensa reaktioita sen ohituksen ajan ja reagoivat täsmälleen samalla tavalla :)


Tiistaina suuntasin Vallun kanssa pellolle treenailemaan. Aloitin rakentamalla mieleeni kentän rajat ja ratsastin koko ajan niiden sisällä. Aloitin käynnissä siitä, että muistin pysyä itse ulkona ja poni suorana. Tein kumpaankin suuntaan ympyröitä ja kiemuroita ja hain Vallun kuulolle ja rennoksi. Kun otin ensimmäisen tölttipätkän ja ponin nokka alkoi osoittamaan kohti taivaita, pysäytin Vallun ja aloin miettimään MIKSI se meni eilen maastossa niska pyöreänä MIKSEI nyt mene? Hetken mietittyäni ajattelin kokeilla, että jos nostan reisilläni itseni kevyeksi takaviistoon ja nostan käsiä aavistuksen ylöspäin ja kannan kevyesti ne ja pidän oman pääni ylhäällä sekä aktivoin vähän omia jalkojani hommiin paremmin. Ei muutakuin kokeilemaan. Homma toimi, mutta jotain puutui, Vallu meni hiukan ravitahtisesti tölttiä. Homma korjaantui sillä, että juuri ennen kun Vallu siirtyy käynnistä hölkkään, teen ulko-ohjalla pidätteen samalla kun muilla avuilla ratsastan eteen ja kas kumma; Poni meni töltissä peräänannossa ihan puhdasta tölttiä. Otin tölttiä kumpaankin suuntaan. Vasempaan kierrokseen Vallu ei toiminut yhtä hyvin kuin oikeaan kierrokseen, mutta olin ihan tyytyväinen. Otin laukkaa kumpaankin suuntaan. Laukassa Vallu toimi tosi hyvin ja laukannostot oli tosi siistejä ja sujuvia. Muodossa Vallu ei laukassa pysynyt ihan niin hyvin kuin töltissä, mutta en sitä siltä nyt niin vaatinutkaan. Laukasta siirsin tölttiin ja samantien ponin pää laski alas ja se nosti itsensä käyttämään kunnolla itseään. Vallu oli siis toistosi hyvä, mutta ratsastin sitä liian kauan ja lopussa se alkoi jo väsähtämään hiukan liikaakin, mutta tästä jatketaan pikkuhiljaa lyhyemmillä treeneillä ;)

Keskiviikkona eli eilen kävin Vallun kanssa lyhyen ja oikeasti rennon maaston. Ajallisesti maasto ei ollut mikään huisin pitkä, jotain 20min varmaan. Kävin kaikki askellajit läpi rennosti. Tölttiä en saanut niin hyvin kuin peltotreeneissä, mutta eipä se haitannut kun poni kumminkin oli rento eikä nenukki huidellut pilvissä. Lenkki oli käyntipainotteinen, metsissä samoilua ja tiellä hölkkäilyä. Sellainen rento hyvänmielen maasto, jossa Vallukin toimi hyvin ja laukka oli ihanan rauhallista ja rentoa :) Mahtava maasto! :)











Uudet kengät jalassa :D

 Tänään eli torstaina Vallulla oli kengitys, jonka takia lähdin koulusta aikaisemmin pois. Vallun kengitys meni hyvin ja nyt on uudet kengät kisoja varten jalassa! :) Vallu on vaan niin pelle kengityksessä, että sen on pakko leikkiä säikkyä ja oikein hakemalla hakea jotain mitä vois vaikka "säikähtää" :D Siis oikeesti se ei oo mitenkään stressaantunut tai mitään, vaan korvat hörössä ja rento ilme naamalla, mut silti täytyy "säikkyä" ja hysterisoida... :D Niin naurettava otus.. :D Hyvä se silti on kengittää, vaikka keksiikin omia pikku juttuja aina välillä :D


Ainiin, kenttä on edistynyt! :) Sinne on tällä viikolla tullut ensimmäinen kerros soraa ;) Vielä vähän kun malttaa odottaa niin saadaan vielä pintakerrokset päälle ja sitten alkaakin aitojen ja esteiden yms.. teko ;) Innolla odotan kyllä! :D






 Vallulla oli yks päivä vähän omakivaa :D


"Aijai, kun on mukavaa piehtaroida"

"Haijaa, vähän karate treeniä piehtaroinnin loppuun!"

"Uudestaan piehtaroimaan, paikka on varmasti parempi kuin edellinen"

"Tekeepäs ihanaa"
"Vähän pomppuja loppuun"
"Kolmas paikka varmasti paras!"
"No ei se nyt niin hyvä ollutkaan"
"Jospa mä vaan meen sitte muualle"



Kuukausittaiset rakennekuvat loppuun:


24.3.
28.4.
28.4.


5 kommenttia:

  1. Hienosti meette :) Vähän ihmetyttää että miten Vallu siirtää kovasta töltistä passille? Eikö kunnon liitopassille pääse vain laukan kautta? :)
    Jospa itsekkin saisin heppani kuntoutettua, niin saataisiin jonkinnäköistä tölttiä mekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo, eihän se kunnon liitopassia vielä ole nähnytkään varmaankaan, kun alunperin Vallun olen nelikäyntisenä ostanut ja nyt vasta valmennuksissa huomattu että passivaihdekkin sieltä löytyy, se kuinka laadukasta se on onki sit eri juttu viel :DD

      Poista
    2. Meilläkin sama :D ostettu nelikäyntinä, mutta arvellaan passivaihdetta. Meidän superkiltiltä ei kyllä taida passia kyllä löytyä ennenkuin patti luutunut ja saisi olla vähän viljakaampi tuo hepo :D

      Poista
  2. Anonyymi9.5.14

    Tosi kiva postaus! Ja ihania kuvia:) vitsi olisimpa itekki päässy tonne raveihin! Tekisitkö videopostauksen joku kerta? Olis tosi kiva nähdä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Voisin vaikka joku kerta tehdä videopostauksen, täytyy katsoa vain että mikä päivä tekisin ;)

      Poista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina