Sivut

27. kesäkuuta 2013

Huh hellettä!

Ei mitään lämmintä tänään ainakaan ollut... +28 mittarissa varjossa ja meillä oli ratsastustunti...

Alunperin mun piti mennä tunnille Vallulla, mutta poni oli irroittanut toisen etukenkänsä joten menin tunnilla Lellulla.

Tunnilla tehtiin paljon käyntityöskentelyä, juurikin kuuman sään vuoksi. Aluksi käveltiin uran sisäpuolella ja tarkisteltiin jarrut ja kaasut. Lellu oli tosi kivasti kuulolla alusta asti hiukan satunnaisesti kiihdytteli ja hömpsötti(öö... Onks toi ees sana??) menemään, mutta sain sen rauhoiteltua. Tehtävä vaihtui pohkeenväistöksi. Kauemmassa päädyssä oli kolme rengasta kolmion mallisesti ja ne piti 'pujotella' pohkeenväistöllä. Oikealle päin väistäessä olin itse niin solmussa etten saanut kuin pari väistöä, mutta vasemmalle sujuikin huomattavasti paremmin enkä varmaan ikinä ole mennyt niin hyvää pohkeenväistöä kuin tänään. Vaihdettiin suuntaa ja harjoitusta. Alettiin tekemään pitkille sivuille sellaista harjjoitusta, että hevosen pää piti olla asetettuna sisään ja etujalat hieman uran sisäpuolelle ja niin, että ulkolapa venyisi. Tämä sujui Lellun kanssa vasempaan kierrokseen hyvin, mutta oikeassa kierroksessa ratsastaja oli taas niin solmussa ettei touhusta meinannut tulla mitään, sain kuitenkin muutamia hyviä pätkiä. Lopuksi hölkkäsimme kenttää ympäri tarkoituksena mennä tölttiä, mutta minä lahjakkaasti Lellun kanssa posotin menemään possupassia, kun olin taroeeksi hukassa selässä ihan ilman hölkkääkin... :D Kaikenkaikkiaan tunti oli onnistunut omalta osaltani ja jäi hyvä fiilis.

Tunnin jälkeen hoidin Lellun pois ja otin Vallun rasvan ja ötökkä myrkyn ja suuntasin tarhalle. Rasvailin ja myrkytin Vallun, jonka jälkeen syöttelin Vallua hetken vihreällä ennen kuin vein takaisin tarhaan.

Huomenna Vallulla onkin sitten kengitys ja maastoilua Heidin&Hèlan kanssa... Ihan kivaa, lun huomisekskin luvataan lähemmäs 30 astetta lämmintä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina